Marţi,
22.04.2025
Parțial Noros
Acum
15°C

CJ Sibiu vrea să știe cât de rezistentă e Sala Transilvania

CJ Sibiu vrea să știe cât de rezistentă e Sala Transilvania

Autoritățile județene planifică să efectueze o expertiză tehnică a Sălii Transilvania, precum și un raport de audit energetic, pentru a îmbunătăți calitatea fizică a clădirii.

CJ Sibiu a lansat o licitație publică în vederea contractării unei companii pentru realizarea de servicii „de efectuare expertiză tehnică și raport audit energetic, inclusiv fișă de analiză termică și energetică a clădirii, respectiv certificatul de performanță energetică Clădire Sala Polivalentă Transilvania Sibiu”.

Potrivit caietului de sarcini, auditul energetic pentru Sala Polivalentă Transilvania Sibiu este necesar pentru un viitor proiect de îmbunătățire a eficienței energetice a imobilului, prin „implementarea unor soluții, tehnologii și materiale inovatoare”.

În ceea ce privește expertiza tehnică a clădirii, aceasta este solicitată pentru a determina starea tehnică a clădirii și pentru a îndeplini cerințele legale în acest sens. „Raportul de expertiză (...) conține o sinteză a procesului de evaluare seismică a clădirii, furnizând informații care fundamentează decizia de încadrare a construcției în clasa de risc seismic”, se menționează în caietul de sarcini. Conform condițiilor din document, raportul de expertiză „trebuie să evidențieze clar, în partea de concluzii, clasa de risc seismic în care este încadrată clădirea. În cazul în care clădirea este încadrată în clasa de risc seismic III – IV, expertiza va releva faptul că nu sunt necesare lucrări de intervenție structurale pentru realizarea lucrărilor de eficiență energetică propuse”.

Pentru aceste servicii administrația județeană estimează că va cheltui 85.000 lei fără TVA, iar data limită pentru transmiterea ofertelor este 31 mai.

Clădirea a fost construită între anii 1991-1998. Aceasta are o suprafață construită la sol de 3.700 mp, o suprafață construită desfășurată de 10.660 mp și un regim de înălțime P+2 E (3 niveluri).

Conform unei expertize tehnice din 2019, realizată de o firmă din Brașov, clasa de risc seismic în care este încadrată construcția este IV, iar soluția minimală propusă este următoarea: se demolează corpurile propuse – Corpul intrare, Turnurile scărilor secundare 4 bucăți. Demolările se vor realiza manual și mecanizat, cu o atenție deosebită să nu se inducă vibrații periculoase în clădirile existente. Totodată, expertiza propunea „realizarea extinderii clădirii existente pe orizontală cu corpuri noi de clădire, realizate cu rost seismic de minim 10 cm la nivelul suprastructurării și de minim 5 cm la nivelul infrastructurii”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 1491

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Leonard

Acum 1 an

Dacă nu măriți capacitatea sălii la 3000-5000 de locuri nu are rost să începeți lucrări . Sfatul meu este să demolați arena și să construiți una nouă mai mare ca și capacitate , cochetă și o parcare subterană de 500 de locuri dacă se poate . Sunt sigur că se poate face acest lucru . Sibiul are nevoie de o Arenă Nouă .
Raspunde

Lucky Luke

Acum 1 an

De acord, însă nu mai bine ar muta-o in alta zonă și în locul ei să facă o parcare sub și supraterană pentru cei care merg la meciurile de fotbal sau cu copii in parcul sub arini, sau care vin în zona centrală pentru a vedea Sibiul. Cea de la cazarma 90 e oricum mult prea mică. Sala Transilvania poate fi relocata într-o zonă mai puțin centrală unde sa fie loc suficient și pentru o parcare. Așa ai stadion și sală una langa alta și câteva locuri de parcare, iar la fiecare meci e orașul blocat.
Raspunde

Plăcută suedeza

Acum 1 an

E 85.000 de lei, bani de vacanta. Faceți o sala de 8000 de locuri daca tot vreți sa faceți ceva. Nu mai gândiți pe termen scurt, gândiți ca sala asta de 8000 de locuri va fi și peste 20 de ani.
Raspunde

Hofer

Acum 1 an

Sala Transilvania se poate construi și în afara orașului , la fel cum se putea construi și stadionul de fotbal. Între Sura Mare, Sibiu, către Cristian, Rusciori este loc destul și se poate construi cu parcări subterane așa cum trebuie sa fie. Acolo este și centura și era ideal pentru a nu avea aglomerație cu mașina în oraș. Terenurile din centru se pot vinde foarte scump pentru scopuri imobiliare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus