Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
21°C

Terra Building va efectua extinderea străzii Bruxelles. Valoarea contractului este de 14,16 milioane de lei

Terra Building va efectua extinderea străzii Bruxelles. Valoarea contractului este de 14,16 milioane de lei

Reprezentanții Primăriei Sibiu anunță atribuirea contractului de extindere a străzii Bruxelles, în valoare de 14,16 milioane de lei. Primarul Astrid Fodor a semnat luni, 29 mai, contractul cu firma Terra Building, în urma unei proceduri publice de achiziție în cadrul căreia a fost depusă o singură ofertă. 

Termenul contractual de execuție a lucrărilor este de 8 luni, la care se vor adăuga lunile de iarnă în care nu se va putea lucra din cauza temperaturilor scăzute. 

“Zona industrială vest și zona Calea Șurii Mici sunt în continuă dezvoltare. În acest context, am identificat soluții pentru îmbunătățirea mobilității pentru sibienii care locuiesc, lucrează sau tranzitează. Prin prelungirea străzii Bruxelles până în Calea Șurii Mici vom crea o nouă legătură pentru transportul public, pentru cei care se deplasează cu bicicleta sau pe jos, dar și pentru traficul auto. Această investiție va fi corelată cu coridorul de mobilitate pe care îl vom amenaja pe Calea Șurii Mici, la care lucrăm deja,” transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, prin intermediul comunicatului de presă amintit. 

Prin investiția în valoare de 14,16 milioane de lei, se va extinde această stradă pe o lungime de aproximativ 900 ml, între Calea Șurii Mici și str. Turda, creându-se: 

-  Un drum cu 2 benzi 

-  Trotuare optimizate prin rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, 

-  Piste pentru biciclete 

-  Rețelele de apă și canalizare, precum și tubulatura subterană pentru cablurile de telecomunicații

-  Un sistem de iluminat eficient energetic, cu lămpi LED 

-  Zone verzi pe aliniamentul străzii, estimate ca suprafață la 6.000 mp, care vor fi amenajate cu iarbă și 40 de arbori

(sursa datelor/randări Primăria Sibiu)

Citește și Strada Bruxelles, scoasă la licitație: Va îmbunătăți mobilitatea între blocurile din Magnolia și Zona Industrială Vest

Citește și Modernizarea străzii Bruxelles, la Mediu: va face legătura între Zona Industrială Vest și Calea Șurii Mici, la Magnolia

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Unsibian

Acum 1 an

Nu înțeleg, și în câmp acolo cu spațiu berechet voi încă proiectați drum cu o singură bandă pe sens. Nici un pic de viziune spre viitor 30-40 de ani când în zona respectivă poate o sa fie nevoie de o arteră mai încăpătoare.
Raspunde

Tot 7m latime ca pentru carute

Acum 1 an

inca o ocazie ratata de primaria satului sa investeasca pentru viitor. Va fi inca o alta strada ce trece prin mijlocul campului, dar cu latimea minima, fara acostamente dar cu borduri, unde daca ai o pana ai blocat un intreg sens de mers.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

Putem afla cine este proiectantul de geniu?
Raspunde

Leonard

Acum 1 an

Proiectantul este THE EMPEROR OF **** . Nu știu ce să zic dar într-adevăr nu există o viziune pe 30-40 de ani ? Poate în zona aceea o să fie zgârie norii . Mai ști ?

Raspunde

Jiji Berbecali

Acum 1 an

Se pare ca conducerea Sibiului nu vrea sa depaseasca nivelul de comuna de aceea cei de la butoane dezvolta orasul doar ca sa isi umfle conturile, asta se vede in calitatea lucrarilor executate de firmele prietene si de gândirea din cuibul primariei.
Raspunde

Eu

Acum 1 an

Intersecția cu Calea șurii mici va avea giratoriu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus