Sâmbătă,
23.09.2023
Cer Senin
Acum
24°C

Localnicii semnalează că strada Țiglari e pericol public: Pista pentru biciclete a fost ștearsă pentru a lăsa loc mașinilor. Primăria: ”Facem un studiu de trafic”

Localnicii semnalează că strada Țiglari e pericol public: Pista pentru biciclete a fost ștearsă pentru a lăsa loc mașinilor. Primăria: ”Facem un studiu de trafic”

Strada Țiglari a fost decorată după reabilitare cu o pistă pentru biciclete. La finalul anului trecut, primăria a decis să șteargă pista pe o porțiune de aproape 200 de metri, pentru că lățimea drumului nu ar fi fost suficientă pentru mașini și biciclete. Acum, însă, locul bicicletelor a fost luat de autoturismele parcate de-a lungul străzii, iar localnicii susțin că traficul este periculos în zonă, iar traversarea, chiar și pe trecerile de pietoni este deosebit de riscantă.

”La modul cel mai serios, faptul că se parchează acolo, e pericol public. Se parchează până în trecerea de pietoni. Dacă vrei să mergi înainte, faci depășire pe trecerea de pietoni, dacă prinzi vreunul cu exces de zel, rămâi și fără carnet. În plus, strada are 145 m lățime, aproximativ, și e parcată din colț în colț. Cu parcarea asta pe toată partea, se poate și nu ia nimeni nici-o măsură?

Chiar așa autoritate să aibă anumite persoane din primărie care locuiesc aici? Să monteze indicator de oprire interzisă, și vom fi cu toții fericiți”, spune un localnic.

Citește și:

FOTO A dispărut pista pentru biciclete peste noapte. A fost ștearsă de primărie: S-a realizat că nu e suficient spațiu

Primăria Sibiu susține că s-a comandat un studiu de trafic în zonă, pentru a putea fi găsită cea mai bună soluție pentru rezolvarea problemelor.

”Pentru reglementarea unitară a traficului în întreaga zonă a străzii Țiglari, Primăria Sibiu a inițiat procedurile pentru realizarea unui studiu de trafic care să indice măsurile necesare pentru fluența traficului. În ceea ce privește mașinile staționate pe acest tronson, în contextul desființării pistelor, parcarea nu este interzisă, cu condiția ca mașinile să nu blocheze accesul către proprietăți”, a transmis Primăria Sibiu.

De ce s-a șters pista pentru biciclete

În urma unei solicitări Turnul Sfatului din noiembrie anul trecut, administrația locală a explicat atunci că după ce s-au trasat marcajele rutiere au realizat că nu e loc suficient și pentru biciclete și pentru mașini, astfel că pe o suprafață de aproape 200 de metri s-a întrerupt marcajul portocaliu.

”Strada Țiglari a fost reparată în 2021 prin turnarea unui strat nou de asfalt. După efectuarea acestor intervenții, s-au refăcut și marcajele, inclusiv cel al pistei pentru biciclete, aceasta prelungindu-se spre str. cartierul Tineretului. În exploatare însă s-a constatat că fluxurile de vehicule (transport în comun, autoturisme și biciclete) nu pot fi acomodate în spațiul existent pe porțiunea de strada între str. Cuptorului și str. Klagenfurt. Din acest motiv s-a luat decizia ștergerii marcajului de pistă pe acest tronson”, a transmis în 2022, Primăria Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Vivi Dragan

Acum 3 luni

Scuzele cu latimea strazii sunt o minciuna sfruntata. Adevarul este ca un anumit functionar din prefectura este prea lenes sa isi bage masina in curte si atunci a facut presiuni sa fie stearsa pista de biciclete. In momentul in care se monteaza un indicator de oprire interzisa nu se mai pune problema ca strada e prea ingusta pentru 2 benzi si pista. Poate masoara cineva banda de circulatie pe urmatoarele strazi: Gheorghe Lazar Filarmonicii General Magheru Pompei Onofrei si multe altele. Dupa ce le masurati atunci vedeti ce bine incap 2 benzi si pista pe Deventer.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 3 luni

Am vesti noi: autovehiculele POT CALCA PE PISTA BICICLISILOR! Nu pot calca BICICLISTII !

Raspunde

Un sofer

Acum 3 luni

in Sibiu s-au desenat zeci de parcari lipite de trecerile de pietoni - desi codul rutier interzice oprirea la mai putin de 25m de ele. Asa ca ce ne mai miram? La noi ca la sat. Iar primaria foloseste in comunicate rom-engleza: "nu pot fi acomodate"
Raspunde

Un sibian

Acum 3 luni

Nu e loc și pentru mașini și pentru pistă în MULTE ALTE LOCURI din Sibiu și TOTUȘI au trasat piste, de dragul de a bifa cât mai mulți km liniari. Ca biciclist aceste piste ÎNGUSTE nu mă ajută deloc. Din contră!
Raspunde

Summer

Acum 3 luni

Sa le spuna cineva la aia din primarie ca pot circila cu bicicleta si fara pista lor si tot locul ala este pe strada...te doare capul cata inteligenta zace in capul unora.
Raspunde

Cristina

Acum 3 luni

Va rog sa cititi legislatia si sa folositi corect termenii de "pista" si "banda" pentru biciclete atunci cand redactati articole.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus