Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Decolis Sibiu – O afacere de familie creată din dorința de a răspunde unei nevoi reale pe piața din Sibiu: Nu vindem doar produsele, le integrăm în case și creăm ambianțe

Decolis Sibiu – O afacere de familie creată din dorința de a răspunde unei nevoi reale pe piața din Sibiu: Nu vindem doar produsele, le integrăm în case și creăm ambianțe

Decolis Sibiu este despre povestea unei afaceri de familie, începută în urmă cu 14 ani la Petroșani și adusă de mai bine de un an în orașul nostru. Situat pe strada Onisifor Ghibu la numărul 1, la intersecție cu Șoseaua Alba-Iulia, magazinul vine în întâmpinarea clienților care îi calcă pragul cu perdele, draperii, covoare, sisteme de umbrire, tapet, precum și  alte textile pentru casă. În spatele brandului stau Olesea, soțul ei, Alin și fratele acesteia, Artiom.

Practic, Decolis a pornit de la identificarea unei nevoi reale pe piața din Sibiu și anume aceea de consultanță și de sprijin la alegerea produselor de decorațiuni interioare. Întreg magazinul este gândit ca produsele să poată fi ușor combinate între ele astfel încât clientul să-și facă o idee vizuală despre cum vor arăta produsele chiar în casa sa.

Rezultatul serviciilor este același pe care clienții l-ar obține dacă ar lucra cu un designer. Conceptul se bazează exclusiv pe experiența clientului, iar spațiul generos, aerisit, de 300 de metri pătrați și texturile privite în lumina naturală îi dau acestuia ocazia de a vizualiza produsele în cea mai bună variantă a lor.

„Ne situăm între decorator și designer și asta este ideea care ne diferențiază. Produsele sunt selectate în așa fel încât să se combine ușor unele cu altele”, explică Olesea.  

Afacere de familie dezvoltată în urmă cu 14 ani

Olesea și Artiom sunt din Republica Moldova. Decolis Sibiu nu este primul magazin în care au investit. Povestea a început de fapt în urmă cu 14 ani, în Petroșani, cu un mic magazin de tapet. Apoi a urmat extinderea la Sibiu.

„Tot timpul am fost întrebată cum de oamenii din Republica Moldova sunt atât de creativi și fac atât de multe lucruri pe zona de creație. Partea frumosului și a lucrurilor creative este foarte dezvoltată. Din școală, cumva, ni se insuflă dragostea față de lucru manual. Suntem atrași de artă, pictură, dans.

Am venit cu această inspirație din familie și așa s-au așezat lucrurile să lucrăm pe home and deco. Am început cu un mic magazin în Petroșani, cu un singur produs, vindeam tapet pentru că în acea vreme tapetul era un produs nou apărut. Doar noi vindeam la acele momente. Fiind criza din 2008 am fost nevoiți să închidem, iar apoi ne-am reorientat spre produse conexe. Am adus perdele, după care draperii, și ne-am mutat într-un nou punct de lucru. În prezent, suntem într-un proces de scalare și avem ca obiectiv să deschidem câte un magazin în mai multe orașe vizitate de noi”, mai detaliază tânăra.

Ce produse găsim la Decolis Sibiu

Gama de produse este una diversificată. La Decolis găsim covoare, perdele, draperii și textile pentru interior - perne de decor, lenjerii de pat, cuverturi, pături. Un produs nou este mobilierul moale care cuprinde canapele, fotolii, scaune tapițate. Despre alegerile clienților, Olesea explică faptul că foarte mulți merg pe nuanțele calde, dar există și persoane mai îndrăznețe, care își doresc să încerce și culori mai vii prin care să iasă din zona de confort.

„Toate produsele din magazin sunt selectate în așa fel încât să se potrivească unele cu altele, să facă un întreg. Majoritatea clienților aleg alb sau crem, pentru că nu se dă greș niciodată cu aceste nuanțe. Ne uităm în reviste și ne place cum arată, am vrea la noi în case, dar nu avem curajul pentru că nu este cineva care să ne consilieze și să ne asigure de faptul că acea combinație aleasă de noi va arăta bine în casă. Tocmai acesta este rolul nostru, venim și insuflăm încredere să îndrăznească, acolo unde clienții își doresc acest lucru.

Am mai observat că se merge foarte mult pe simplu, pe țesături transparente, care permit să treacă lumina naturală prin ele, cădere lejeră, materiale care curg. În draperii, catifeaua se menține de vreo patru ani în trend. La fel și la tapițeriile canapelelor. Ca și culori, muștarul încă se mai cere, verdele smarald, dar și albastrul apropiat de culoarea cerului. Albul în draperii este o noutate”, adaugă aceasta.

Servicii complete, de la alegerea produselor până la montare

De când vor păși în magazin, clienții Decolis vor avea parte de o experiență completă. Crearea acesteia vine din dorința echipei de a-i ajuta să aleagă produsele potrivite pentru casa lor, să facă măsurătorile corecte și să le monteze în interiorul locuinței.

„Din experiență, am văzut că e o mare bătaie de cap să măsori, să faci măsurătorile corect, să alegi produsele în așa fel încât să arate bine în casă. Este un întreg proces și noi ne luăm acest angajament. Vrem să luăm grija întregii amenajări, de la măsurători, la consultanță în decorare, până la crearea de produse pe comandă în atelierul nostru, pe dimensiunile pe care e nevoie să le respectăm, dar și montarea lor în felul în care am discutat cu clienții”, mai completează tânăra.

Povestea Decolis nu se oprește la Sibiu. Pentru că feedback-ul primit este unul bun, echipa își dorește să se extindă și în alte orașe. „Pe viitor, ne dorim extinderea în alte orașe prin francizare sau prin magazine pe cont propriu. Ne bucură foarte mult faptul că cei care vin și ne vizitează în magazin rămân în continuare să lucreze cu noi”, concluzionează aceasta.

Activitatea celor de la Decolis o puteți urmări pe pagina de facebook decolis.ro, dar și pe site-ul decolis

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Sus