Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

1 iunie altfel: De ziua lor copiii din Hipodrom au strâns mucurile de țigară de lângă locul de joacă

1 iunie altfel: De ziua lor copiii din Hipodrom au strâns mucurile de țigară de lângă locul de joacă

Câteva zeci de copii care locuiesc în zona străzii Rahovei au participat joi, de Ziua Copilului, la o acțiune inedită de ecologizare la locul de joacă și în spațiul verde învecinat. La final, cu toții au primit cadouri și materiale educative.

Spațiul cuprins între strada Rahovei și aleea Artileriștilor a fost reamenajat în ultimii ani de primăria Sibiu, aici fiind organizate noi locuri de parcare, spații verzi și chiar un mic părculeț cu bănci, copaci și masă de șah pentru locatarii blocurilor învecinate. Lipită de un loc de joacă, zona este intens folosită, mai ales că se află la kilometri buni de cel mai apropiat parc adevărat. Din păcate, nu lipsesc gunoaiele aruncate la întâmplare, băncile fiind practic înconjurate de coji de semințe și mucuri de țigară.

mizerie banca

Cu sprijinul super-eroilor colectării separate PETrică, Mărie Hârtie, BIOrel, Tanti Rezi și Miticlă, câteva zeci de copii s-au apucat astăzi de curățenie. Cei mici au primit mănuși, saci de gunoi și cuvinte de încurajare, strângând majoritatea deșeurilor din locul de joacă. Nu au scăpat nici spațiile verzi și micul părculeț. Unii au venit însoțiți de părinți și bunici, alții au văzut de la geamul locuinței super-eroii sosiți la ei în cartier și au fugit să-i cunoască. Cert este că în urma lor zona a rămas mult mai curată.

curatenie copii

Toți participanții au primit la final cadouri oferite de Decathlon, precum mingi de fotbal, baschet sau rucsaci. Cei mai curioși au vizionat pe urmă un clip video 3D, cu ajutorul ochelarilor speciali pentru realitatea virtuală ei aflând unde ajung gunoaiele aruncate de ei acasă și strânse apoi din tot Sibiul.

ne jucam si curatam

Între timp, adulții au putut sta de vorbă cu specialiști în comunicare și salubrizare, cel mai solicitat fiind reprezentantul companiei SOMA. Acesta a răspuns la întrebările locatarilor legate de platforma de colectare a deșeurilor și graficul de ridicare. O problemă semnalată de sibienii care locuiesc pe strada Rahovei a fost lipsa coșurilor de gunoi stradale, nemulțumirea lor urmând a fi transmisă administrației publice.

Evenimentul s-a numit ”Ne jucăm și curățăm, ediția a IV-a” și este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității.

Parteneri: MedLife, Romgaz, Terra Building, Apă Canal, Azets și SOMA.

ochelari 3d

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Sibianul comentator

Acum 10 luni

Toată stima și aprecierea pentru efortul copiilor. Cu toate acestea nu pot să nu spun că inițiativa de a organiza o astfel de acțiune chiar de Ziua Internațională a Copilului nu-mi pare a fi tocmai inspirată. Putea fi găsită o altă zi, poate chiar o zi în care toți cetățenii orașului să fie invitați să participe. Eu înțeleg obiectivul educațional al acțiunii dar putea fi găsită o altă zi. Din copilăria mea (care a fost foarte mult timp în urmă), petrecută într-un târg din estul țării (stați liniștiți sibienilor, la rândul meu, eu și familia mea suntem originari din Sibiu, nu am invadat Ardealul) primeam în fiecare an (noi, copii din clasele I-IV) câte o minge dar cel mai mult ne bucura faptul că în curtea școlii venea un nene cu o "tiribombă" în care era o cuvă cu ulei unde fierbea sute de gogoși (uriașe) pe care apoi le presăra cu zahăr pudră și le împărțea tuturor copiilor, fără bani și fără limită. Toți mâncam cât doream. În completare, primeam sirop de trandafiri. Nimeni nu se temea că uleiul este toxic, că zaharul este în exces sau că siropul de trandafiri era prea dulce. Ce frumos era, ce fericiți eram. O mică nostalgie... La mulți ani tuturor copiilor din lume!
Raspunde

Parinte

Acum 9 luni

O imbecilitate. Sa pui copii sa puna mana pe mucuri. Sa mature primaria, sa-si justifice existenta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus