Vineri,
22.09.2023
Parțial Noros
Acum
16°C

Cursă de rățuște cu donații pentru liceul Lia. „Cibinul arată frumos cu atâtea rățuște, este o zi frumoasă de 1 iunie”

Cursă de rățuște cu donații pentru liceul Lia. „Cibinul arată frumos cu atâtea rățuște, este o zi frumoasă de 1 iunie”

Zeci de sibieni s-au adunat joi pe malurile Cibinului pentru a urmări Cursa de Rățuște. Anul acesta, banii strânși în urma biletelor și donațiilor vor fi folosiți pentru retehnologizarea atelierului de panificație al Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum”.

„Cursa de rățuște” este un eveniment organizat de Rotaract Club Sibiu.

Cele 4000 de rățuște colorate au luat startul de pe Podul Neculce, iar linia de sosire a fost la podul de la Piața Cibin. 

„Foarte frumoasa ideea,Cibinul arată frumos cu atâtea rățuște. Este pentru o cauza nobilă, într-o frumoasă zi de 1 iunie”, spune unul dintre spectatori. „E foarte interesant, este pentru prima dată când participăm. Am venit în special pentru copii și ne bucurăm că sprijină cauza liceului Lia. Noi Am avut patru rățuște în concurs, dar nu am venit neapărat să câștigăm, am venit să ne distrăm”, a declarat o sibiancă care a asistat la cursa de joi. 

Toți banii strânși în urma vânzărilor și a donațiilor se vor îndrepta către Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Terezianum, bani ce vor contribui la retehnologizarea atelierului de panificație unde activează zilnic zeci de tineri pasionați de domeniul alimentar.

„Anul acesta, Cursa de rățuște va avea loc concomitent în cinci orașe mari din țară: Sibiu, Cluj, București, Timișoara și Iași pe data de 1 iunie, de ziua Copilului, ocazie cu care îi așteptăm pe cei mici alături de părinți în număr cât mai mare să ia parte la cea mai amuzantă cursă caritabilă și totodată să se bucure de surprizele pe care le-am pregatit pentru ei“, a declarat Mihai Rusu, președintele Rotaract Club Sibiu, printr-un comunicat remis presei înaintea evenimentului. 

Rotaract Club Sibiu se implică din anul 1997 cu energie și entuziasm în viața comunității prin programe educaționale, acțiuni umanitare, ecologice și artistice și are la baza tineri cuprinși cu vârste intre 18 și 31 de ani, determinați să contribuie la dezvoltarea continuă pe plan local prin voluntariat.

Video https://livestream.com/

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus