Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
15°C

Orașul de Jos reînvie în acest weekend prin festivalul Weinland: sounds and flavours of Sibiu. „Aducem atmosfera vibrantă a unui restaurant open air, pe strada Turnului”

Orașul de Jos reînvie în acest weekend prin festivalul Weinland: sounds and flavours of Sibiu. „Aducem atmosfera vibrantă a unui restaurant open air, pe strada Turnului”

Începând de azi, 2 iunie și până luni, 5 iunie, pe strada Turnului din Sibiu are loc prima ediție a festivalului Weinland: sounds and flavours of Sibiu. Organizatorii acestei ediții și-au propus să aducă Sibiul împreună la aceeași masă. Timp de patru zile producători gastronomici locali din Orașul de Jos vor pregăti feluri de mâncare delicoase, bucate inspirate din bucătăria locală, vor aduce cele mai bune vinuri și beri spre a fi degustate, și vor găzdui repertorii muzicale, într-un festival al gusturilor și al sunetelor.

Astfel, strada Turnului, cea care leagă Centrul Orașului deja consacrat de Orașul de Jos, care scrie seară de seară povești în istoria orașului, va prinde și mai multă viață cu prilejul unui eveniment dedicat culturii gastronomice și a eleganței. Evenimentul va avea o ediție de primăvară și una de toamnă, prilej de a gusta din bucatele specifice anotimpurilor și de a cunoaște vinurile care se potrivesc cel mai bine acestora.

„Lăsându-ne inspirați de serile feerice ale orașului Sibiu, aducem atmosfera vibrantă a unui restaurant open air, pe strada Turnului, acea stradă magică vegheată de turnul Bisericii Evanghelice, cu freamătu-i aparte, ce găzduiește seară de seară localnici și turiști deoportivă cu dor de povești și dans. Producătorii și operatorii gastronomici locali ai Orașului de Jos vor găti pentru musafirii lor de pe stradă, iar muzicieni deja consacrați ai orașului vor acompania atmosfera de excepție a acestor seri călduroase de vară. Iar strada va căpăta cu acest prilej amintiri cu farmec de vacanță. Pentru că este o certitudine, Sibiul transformă orice seară banală într-o scurtă vacanță plină de șarm”, au transmis organizatorii evenimentului într-un comunicat de presă.

Weinland: sounds and flavours of Sibiu este un eveniment organizat de Asociația Weinland, alături de Street Delivery Sibiu, și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală. Scopul acestuia este să aducă în atenția comunității, a autorităților și a vizitatorilor, farmecul Orașului de Jos, al străzii Turnului și să promoveze implicit cultura și gastronomia locală în rândul ofertei turistice și culturale ale orașului Sibiu.

Programul evenimentului

MENIU PENTRU COPII

Zilnic

Activitati cu Logischool

Facepainting pentru copii și adulți

Vineri, 2 iunie

16-19: Atelier tobe cu Andrei Marcovici

Sâmbătă, 3 iunie

10-13: Atelier pentru copii Diorama | Vârsta: 5ani+

Duminică, 4 iunie

10-13: Atelier PixelMania | Vârsta: 5ani+

17-19: Atelier Paper Party Hats | Vârsta: 5ani+

MENIU MUZICĂ

Vineri, 2 iunie

18-20: Mate

20-21: Makcim & Friends 21-22: Mate

Sâmbătă, 3 iunie 18-22: The Eclectors

Duminică, 4 iunie 18-22: Kosta

Luni, 5 iunie

19-20: Călin Han 20-21: Romi Cipariu

MENIU BUNĂTĂȚI

Vineri, 2 iunie

12-13: Masterclass La Pasaj: vinuri grecești, invitat special: Vasilis Ioanou

19-22: Cină tematică La Pasaj cu vinuri grecești, invitat special: Vasilis Ioanou

19-22: Cină tematică la Grinda cu vinuri de Transilvania, invitat special: somelierul Dani Duica

Sâmbătă, 3 iunie

12-13: Masterclass la Wine Not: rachiuri și țuici cu Irina Pater

Duminică, 4 iunie

12-13: Masterclass La Pasaj: spumante Carassia de la Carastelec

19-22 Cină tematică La Pasaj cu rachiuri și țuici cu Irina Pater

Luni, 5 iunie

12-13: Masterclass la Grinda: vinuri de Transilvania, invitat special: somelierul Dani Duica

19-22: Cină tematică la Local cu vinuri de Transilvania, invitat special: somelierul Dani Duica

**la cinele tematice și sesiunile de masterclass este necesară înscrierea în avans printr-un mesaj privat.

Sursă foto principală: Restaurant La Pasaj 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus