Duminică,
24.09.2023
Partial Noros
Acum
21°C

„Mâine este grevă în toate școlile”. Liderii de sindicat transmit, după întâlnirea de la Guvern, că oamenii vor lua o decizie după publicarea actului normativ în Monitorul Oficial

„Mâine este grevă în toate școlile”. Liderii de sindicat transmit, după întâlnirea de la Guvern, că oamenii vor lua o decizie după publicarea actului normativ în Monitorul Oficial

Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a declarat după negocierile de la Palatul Victoria, că mâine este grevă în școli, scriu cei de la Edupedu. Mâine, la ora 10, liderii sindicali vor anunța răspunsul profesorilor.

„Cu alte cuvinte, mâine este grevă în toate școlile. Ceea ce ni s-a oferit se cunoaște. Suplimentar, față de ce am obținut până acum, este vorba de o creștere medie a salariilor cu data de 1 iunie de 25%. De asemenea, acea primă anuală până în 2027 de 1.500 lei pentru personal didactic și 500 lei este noutatea pentru nedidactic. Și cam atât. Se știe că ultima ofertă a fost de a acorda de la 01/01/2024 45% din diferența dintre salariu din grilă și salariul la 31/12/2023, Guvernul a venit cu cinci procente suplimentar, adică la 50”, spune Hărnescu, citat de Edupedu

Întrebat dacă orele pot fi recuperate acesta a precizat că se vor recupera cu siguranță.

În ceea ce privește susținerea examenelor naționale liderii de sinicat de la nivel național nu au putut aduce lămuriri. 

„Nu vă putem da un răspuns în momentul de față. Deci, în momentul în care se vor încheia în totalitate discuțiile cu Guvernul României, în momentul în care colegii își vor da acordul vizavi de conținutul acelui act normativ, după ce va apărea o ordonanța de urgență, din momentul acela putem spune ce se întâmplă mai departe”, a spus Marius Nistor liderul FSE.

De asemenea, acesta precizează că luni, 12 iunie, la ora 10.00 sindicaliștii vor transmite Guvernului poziția colegilor după ce vor intra în posesia conținutului actului normativ.

„Colegii au transmis foarte clar că vor să vadă conținutul actului normativ”, a spus Nistor.

Tototată, se precizează că, dacă actul normativ va fi publicat în Monitorul Oficial sunt șanse mari ca greva din învățământ să se încheie. 

„Oamenii hotărăsc. În momentul în care văd textul, așa cum oamenii au decis greva, oamenii o și încheie”, au spus liderii de sindicat. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 3 luni

Talharii PSD-PNL au amnezie, au uitat cand au promis trecerea la moneda euro in 2024.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus