Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
10°C

CFR introduce Trenurile Soarelui: 8 ore de la Sibiu la Constanța cu trenul

CFR introduce Trenurile Soarelui: 8 ore de la Sibiu la Constanța cu trenul

Compania CFR Călători a anunțat zilele trecute că începând cu data de 16 iunie introduce Trenurile Soarelui 2023, program care leagă principalele orașe ale țării de litoral.

Concret, călătorii vor avea la dispoziție 32 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de pe litoralul Mării Neagre și cu Delta Dunării până la data de 10 septembrie 2023, se arată într-un comunicat postat pe site-ul CFR Călători.

”Toate regiunile ţării vor fi conectate în perioada verii cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători oferind tuturor posibilitatea de a călători fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din București Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța și retur”, precizează compania.

Sibiul nu este menționat, însă are mai multe trenuri zilnice către litoral, majoritatea cu o schimbare în Gara de Nord din București.

La o simplă simulare pe site-ul CFR Călători, pentru data de 24 iunie, adică în weekend, sibienii au posibilitatea de a ajunge la mare în puțin peste 8 ore. Asta înseamnă că CFR reușește să apropie timpii de deplasare destul de mult de cei necesari parcurgerii distanței cu mașina.

Mai precis, în 24 iunie, există 13 trenuri care pleacă din Sibiu și ajung la Constanța. Trei dintre ele parcurg distanța de aproape 550 de kilometri în 8 ore și puțin, unul în 9 ore, iar restul în jurul a 12 ore.

Un exemplu avantajos ar fi trenul IRN 473 care pleacă din stația Sibiu la ora 5:49, ajunge în București la ora 11:19, apoi la ora 11:30 pleacă spre Constanța trenul IR1881, care ajunge la mare la ora 13:59. Asta înseamnă că de la Sibiu la Constanța faci 8 ore și 10 minute, prețul pentru un adult la clasa a II-a fiind de 144 de lei. Cine vrea la clasa I va trebui să plătească 174 de lei.

Sibiul are și un tren direct care merge la Constanța la ora 4:06 dimineața. Trenul R2100 face 8 ore și 44 de minute, ajungând la mare la ora 12:50. Prețul unui bilet pentru un adult la clasa a II-a este de 121 de lei.

O comparație cu deplasarea cu mașina personală vine cu mai multe avantaje în favoarea trenului, detalii care până în urmă cu câțiva ani păreau greu de conceput. Principalele argumente pro deplasării cu trenul vizează siguranța călătorilor, timpii apropiați de cei cu mașina și lipsa stresului provocat de traficul rutier aglomerat. În plus, CFR dă asigurări că oferă condiții bune de transport, cu aer condiționat și curățenie.

”În ceea ce privește condițiile de călătorie, CFR Călători anunță că toate trenurile InterRegio estivale au în compunere vagoane clasa climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uși de acces și intermediare semiautomate”, mai transmite compania.

Biletele pentru Trenurile Soarelui 2023 pot fi achiziționate online (pe site-ul www.cfrcalatori.ro), din aplicația mobilă ”CFR Călători mersul trenurilor și bilete online”, de la automatele de vânzare bilete din gări sau de la casele de bilete din gări, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitori autorizați.

Călătorii pot beneficia de reduceri precum: 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors; o reducere de până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație, 25% la cumpărarea în baza cardului TrenPlus.

Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de 50% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

De asemenea, pentru biletele cumpărate online cu cel puțin 24 de ore înainte de plecarea trenului, turiștii pot alege vagonul și locul preferate.

Citește și:

FOTO VIDEO Cu trenul de la Sibiu la mare și înapoi: 28 de ore, cu pături, aglomerație și muzică

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Rostogan

Acum 3 luni

Ar fi util sa cereti la CFR o situatie cu timpul de intarziere mediu al trenului international de la 5:49.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus