Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Știrile zilei: Mâine reîncepe școala! Con-A va face spitalul. Sibiul devine comanda flancului sudic al NATO. S-a pensionat Martin Bottesch

Știrile zilei: Mâine reîncepe școala! Con-A va face spitalul. Sibiul devine comanda flancului sudic al NATO. S-a pensionat Martin Bottesch

Principalele știri de luni, 12 iunie:

19:58

Oficial: profesorii sibieni intră de mâine la ore. ”Apreciem sprijinul elevilor și al părinților care au fost alături de noi”

Sindicatul Învățământului Preuniversitar Sibiu, afiliat la Federația Sindicatelor din Educație “SPIRU HARET”, anunță că de mâine, 13 iunie 2023 membrii de sindicat nu mai sunt în grevă generală, aceasta fiind suspendată, cursurile urmând a fi reluate după orarul obișnuit, potrivit unui comunicat de presă.

19:15

PORR nu va folosi ”cârtița” pentru a săpa tunelurile de pe Lotul 4. Se injectează ciment, iar apoi se excavează prin detonări

Tunelurile pe care le vor săpa PORR pe Autostrada Sibiu – Pitești vor fi executate prin metoda NATM (New Austrian Tunneling Method) și nu prin foraj cu utilaje TBM (cârtițe) așa cum se lucrează la tunelurile feroviare

18:58

Martin Bottesch s-a pensionat

Președinte al Consiliului Județean Sibiu timp de două mandate, Martin Bottesch și-a încheiat cariera la catedră.

17:16

Se confirmă: Din Sibiu se va conduce întregul sector de sud al NATO. ”Vor ajunge mai mulți ofițeri aliați, francezi și belgieni, pentru a coordona operațiunile militare”

Contraamiralul (r) dr. Constantin Ciorobea, fostul locţiitor al şefului Secţiei operaţii informaţionale din comandamentul NATO JFC NAPLES, din Italia, confirmă informațiile preluate de Turnul Sfatului, la începutul lunii mai, care arătau că de la Sibiu se va conduce întregul sector de Sud al NATO.

15:05

Construirea noului Spital județean Sibiu a fost atribuită asocierii condusă de Con-A pentru 428 de milioane de euro

Asocierea de nouă companii conduse de Con-A Operations, alături de alte 57 de societăți subcontractante ori terțe-susținătoare, a fost declarată câștigătoare a contractului de construire și echipare a unui nou spital județean la Sibiu.

13:49

Admiterea la ULBS în 2023: aproape 6.000 de locuri vor fi scoase la concurs. Patru programe noi la licență și unul la master

În sesiunea de admitere din iunie-iulie 2023, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu propune absolvenților de liceu peste 3900 de locuri pentru studiile de licență, dintre care aproape 2.000 reprezintă locuri fără taxă. În acest an capacitatea instituțională va depăși 5.000 de locuri, incluzând cinci programe noi.  

13:42

Tursib reintroduce traseele pentru elevi începând de marți

Reprezentanții Tursib anunță că începând de marți, 13 iunie, vor reveni pe traseu cursele destinate elevilor. Anunțul vine în contextul suspendării grevei din educație.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus