Duminică,
19.05.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Martin Bottesch s-a pensionat

Martin Bottesch s-a pensionat

Președinte al Consiliului Județean Sibiu timp de două mandate, Martin Bottesch și-a încheiat cariera la catedră.

Profesor de matematică al Colegiului Național „Samuel von Brukenthal”, Martin Bottesch, s-a pensionat. Evenimentul care a marcat retragerea din activitatea didactică a avut loc la finele lunii trecute, anunță Hermannstädter Zeitung. Bottesch a fost omagiat de colegii săi, dar și de către reprezentanții Inspectoratului Școlar al județului.

Martin Botthesch va împlini 70 de ani în toamna acestui an. Profesorul născut la Apoldu de Sus, predă matematica din 1978, fiind profesor în cadrul Colegiului Național ”Samuel von Brukenthal” de aproape 21 de ani. A publicat rezultatele a numeroase cercetări în domeniul matematicii, a înființat o școală dedicată profesorilor de matematică de limba germană la Mediaș, iar pasiunea sa în ceea ce privește istoria landlerilor în România a concretizat-o prin mai multe cărți tipărite.

Membru al FDGR, între 2004 și 2012 el a condus Consiliul Județean Sibiu, în mandatele sale fiind realizate numeroase obiective: de la primul drum județean reabilitat din fonduri europene nerambursabile atrase în calitate de țară membră UE (drumul dintre Sibiu-Agnita, urmat de alte cinci drumuri județene), la primul proiect post-decembrist de modernizare a unui aeroport din România (aeroportul din Sibiu devenind internațional). Construirea unui nou sediu pentru Biblioteca Județeană Astra, a unui prim sediu pentru Cindrelul-Junii Sibiu sau a unui centru medico-social la Săliște sunt, de asemenea, printre obiective inițiate și finalizate în mandatele sale, în timpul cărora fostul președinte al CJ Sibiu a afișat o modestie ieșită din comun pentru clasa politică autohtonă.

În urmă cu un an, Martin Bottesch a fost decorat cu Crucea de Merit a Republicii Federale Germane, cea mai înaltă distincție pe care o oferă statul german. 

Citește și Martin Bottesch: ”Încetează când e timpul, dar încetează cum trebuie”. Discursul celui mai modest ales pe care Sibiul l-a avut în ultimii 32 de ani

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Canaris

Acum 11 luni

Un profesor și un om deosebit! Multa sănătate, Herr Botesch!
Raspunde

Muresan

Acum 11 luni

Sa-i dea Dumnezeu sanatate si pensie lunga!
Raspunde

Emil

Acum 11 luni

Cu modestia nu poate bate eminenta primei profesoare in formarea elevilor laureati.
Raspunde

Dorin

Acum 11 luni

Un om remarcabil. Vă doresc multă sănătate și bucurii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus