Miercuri,
04.10.2023
Ceata
Acum
5°C

„Așa a aprobat comisia”: justificarea pentru o țeavă care blochează un loc de parcare, amplasată să semnalizeze o trecere de pietoni dintre un bloc și o poartă

„Așa a aprobat comisia”: justificarea pentru o țeavă care blochează un loc de parcare, amplasată să semnalizeze o trecere de pietoni dintre un bloc și o poartă

Pentru a semnaliza o nouă trecere de pietoni, pe strada Preot Bacca din Sibiu a fost amplasat un semn rutier al cărui stâlp face imposibilă utilizarea unui loc de parcare privat. Sesizată, Primăria Sibiu spune că nu mai poate face nimic deoarece „așa a aprobat comisia”.

În cadrul lucrărilor de amenajare a noul parc Belvedere, contractul încheiat acum aproape trei ani prevede și amenajarea străzii Preot Bacca. Amenajare în cadrul căreia, după asfaltarea străzii, a fost marcată și o trecere de pietoni  în partea dinspre intersecția cu strada Islazului, cu aproximativ 50 de metri înainte de noul parc.

Primul lucru pe care l-au remarcat locuitorii din zonă a fost locul ales pentru amplasarea trecerii de pietoni, în sensul că face legătura între ieșirea unui bloc și poarta proprietății învecinate. Motivul sesizării administrației locale a fost, însă, semnalizarea acestei treceri de pietoni: stâlpul care susține indicatorul rutier a fost amplasat pe un loc de parcare privat, într-un asemenea mod încât respectivul loc de parcare nu mai poate fi utilizat.

„Au plantat un stâlp care indică trecerea, fix în parcarea privată a persoanei care stă la parterul blocului de la nr. 54 (și care acum trebuie să parcheze parțial pe trotuar, întrucât nu mai are cum să pună mașina corect în parcare). Mă întreb cum va da poliția amenzi pentru cei care parchează în parcarea lor privata fix lângă trecere și cât de inteligenți sunt cei care au proiectat așa ceva”, este sesizarea făcută pe acest subiect de către un cititor al Turnul Sfatului.

Dacă ar fi fost amplasat câțiva zeci de centimetri mai încolo, stâlpul semnului de circulație nu ar mai fi blocat un loc de parcare

Interesantă este și reacția administrației locale, după ce locuitorii din zonă au discutat cu reprezentanței firmei angajată să amplaseze noile semne de circulație, dar și cu polițiștii locali chemați să constate amplasarea stâlpului. Aceștia din urmă au îndemnat locuitorii din zonă să sesizeze situația Primăriei prin aplicația Sibiu City App, pentru a fi astfel luată decizia de muta cu câțiva zeci de centimetri stâlpul noului semn de circulație. Răspunsul primit nu a lăsat, însă, loc pentru vreo schimbare. „Vă informăm că stabilirea locațiilor și montarea indicatoarelor rutiere a fost analizată și aprobată în cadrul Comisiei de sistematizare a circulației”.

Nu se poate. Pentru că așa a fost aprobat

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Mos Ion rotita

Acum 3 luni

Comisia respectiva e formata din *****. Nu e prima data cand "demonstreaza" de ce sunt in stare.

Raspunde

Kokos

Acum 3 luni

Asta inseamna prostie in forma continuata: sa nu pui tu indicatorul cu 1m mai in fata ca sa nu blochezi parcarea si sa insisti in prostie! De parca masoara cineva cu ruleta la ce distanta e amplasat indicatorul !

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Parcări

Acum 3 luni

Cei de pe Preot Bacca sa se obișnuiască sa nu mai parcheze pe noul trotuar și așa îngust

Raspunde

Grig

Acum 3 luni

Penibila sesizarea proprietarului Hyundai-ului albastru, o fi semnul ala pus gresit de catre primarie dar in lunile anterioare montarii semnului de circulatie, Hyundai-ul albastru, trebuia ocolit pe partea carosabilă pentru că oricum era parcat fix pe trotuar. Daca e sa ne uitam la restul pozelor din articol trotuarul este pentru masini, pietonii nu prea au cum sa-l foloseasca.
Raspunde

Kokos

Acum 3 luni

Acolo nu e trotuar , e parcare privată.
Raspunde

Jean de Esseintes

Acum 3 luni

Da, dar Hyundai-ul e parcat pe trotuar mai mult, daca te uiti mai atent la poza. Si nu mi se pare ca semnul blocheaza locul de parcare, este pus mai la capatul ei....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus