Sâmbătă,
27.04.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Traseul protestului taximetriștilor din Sibiu. Aproximativ 150 de mașini de taxi protestează marți împotriva transportului alternativ

Traseul protestului taximetriștilor din Sibiu. Aproximativ 150 de mașini de taxi protestează marți împotriva transportului alternativ

Aproximativ 150 de mașini de taxi vor participa maine, 20 iunie, în Sibiu, la un protest împotriva transportul alternativ, urmând un traseu care pornește de pe strada Ștefan cel Mare și străbate o mare parte din oraș. Protestul a fost avizat de Primăria Sibiu. 

„Ca urmare a unei cereri depuse de două persoane fizice la Primăria Sibiu, Comisia de Avizare a Adunărilor Publice și Comisia de Circulație au emis avize favorabile pentru desfășurarea unei acțiuni de protest în data de 20 iunie 2023, între orele 11.00 și 13.00, cu tema "abrogarea OUG 49/2019 privind transportul alternativ," anunță luni pentru Turnul Sfatului Mirela Grigore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu. 

Organizatorii estimează că la acest protest vor participa aproximativ 150 de taximetre care se vor deplasa pe drumurile publice cu respectarea regulilor de circulație pe traseul str. Ștefan cel Mare (cu pornire din Broscărie) - str. C. Negruzzi - str. C. Noica - Piața Unirii - str. Andrei Șaguna - str. Dealului - str. Transilvaniei - bulevardul Victoriei - Piața Unirii - bulevardul Corneliu Coposu (până la str. Berăriei).

„Ne propunem să luptăm împreună pentru susținerea și promovarea intereselor profesionale ale taximetriștilor. De asemenea, susținem interesele statului român și promovăm menținerea unui cadru și climat concurențial legal, dar nu discriminatoriu”, se arată într-un comunicat al Asociației taximetriștilor independenți din județul Sibiu. 

Potrivit celei mai recente liste publicate de Primăria Sibiu, în municipiu sunt eliberate aproape 1.000 de licențe de taximetrie.

Citește și TEST Am mers prin Sibiu cu Bolt, Uber și taxi pe aceeași distanță. Care e mai ieftin?

Citește și Taxi 924, despre Bolt și Uber: Nu este o concurență loială. Vă convine astăzi o cursă Bolt la 20 de lei și mâine, când e aglomerat, să fie 50 de lei?

Taximetriștii din Sibiu vor să se alăture colegilor din mai multe orașe ale țării într-un protest de proporții împotriva transportului altentiv, cum este Bolt, Uber sau ride sharing-ul. 

Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile române au permis pătrunderea pe piața din România a acestor companii de transport alternativ din cauza cărora spun că mulți taximetriști au falimentat.  

„Nu suntem nemulțumiți doar noi, cei din Sibiu, ci din toată țara. Este ilegal ce fac cei de la Bolt sau Uber și nu este corect față de noi. Suntem în jur de 230 de taximetriști care ne-am adunat în doar două zile și vom participa la protest. Fiecare dintre noi o să ne implicăm și o să facem tot posibilul ca autoritățile să ne asculte”, spunea un taximetrist sibian pentru Turnul Sfatului, într-un material publicat în 11 iunie și pe care îl puteți citi aici.  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

16 comentarii

Dan

Acum 10 luni

In loc sa faca si ei un dus si sa isi spele masinile, cer sa le fie interzisa concurenta. Bravo tovarasi, comunisti ati ramas si ca mentalitate, nu doar ca mod de lucru.
Raspunde

Sibianul turmentat

Acum 10 luni

Serviciile la taximetrie sunt mult sub cele ale Bolt/Uber. Iar preturile sunt sensibil mai mari. Asta e cauza falimentului taximetrelor. Sunt destule locuri de munca in fabrici si uzine, reprofilati-va. Iar patronii la fel.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sergiana Trifan

Acum 10 luni

Nu ne mai facem bine ca neam romanesc! Facem tot ce putem sa lovim romanii nostri de dreapta credinta care vor sa puie o paine pe masa! Ne inchinam la straini din firme de peste mari si tari care fac ce vor la noi in tara si ne lasa fratii sa moara de foame! Cine mnu merge cu taxiurile romanesti ar trebui sa plateasca amenda si sa ii fie vanduta averea! Firmele straine sa stea la ei acolo si sa ne lase sa ne dezvoltam ca prea nu ne lasa sa facem autostrazi!
Raspunde

Feli

Acum 10 luni

Ador comentariile tale. Pacat ca nu toti au capacitatea de a detecta un sarcasm fim, de cea mai buna calitate.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sipica Marian alexandru

Acum 10 luni

Sigur în taxi vrei sa îți iei micul dejun, vrei sa fumezi, sa deschizi geamul fără sa ceri permisiunea, eu nu vin la comanda cu alta mașina, eu nu dau client care nu a venit ca să-i iau banii de pe card nuavem tarif dinamic, nu aglomera anumite zone ptr creșterea tarifului dinamic dacă uber bolț trebuie sa respecte legea o sa stea acasă. În primul rand aceste alternative de transport mai rău încurcă și aglomerează orașele, dacă cade netul sau pierdut în spațiu. Domnilor gândiți-vă și la siguranță dvs șoferi de duminica. PS avem și noi "perle" ca peste tot.
Raspunde

Elzoroaba

Acum 10 luni

Nu cade netul, sipică, așa că stați în stații
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

77yzt

Acum 10 luni

Mai bine ai face tu un dus la cap ca te ai cam încălzit și se pare ca te cam agiti cam tare la știrea despre protestul taximetriștilor care fac o munca cinstita plătesc taxe și în plus sunt profesioniști. Cât despre comunism și concurenta ai uitat sa specifici ca transportul alternativ a pus monopol pe piața prin concurenta neloiala,asta asa ca idee la cuvintul tău 'mentalitate'. Da și sa nu uitam ca nu toate taxiurile sunt neîngrijite,haideți sa nu mai fim superficiali și sa generalizam.
Raspunde

Șofer de 5 stele Sibiu

Acum 10 luni

Problema e alta ,a scăzut drastic prețul unei licențe de taxi,acolo e problema și s-au găsit câțiva frustrați să facă protest după 2 ani de Bolt pe Sibiu,întrebarea mea e :voi cei de pe taxi ce ați făcut în acești 2 ani sa îmbunătățiți serviciul oferit? ....Ați mărit prețul pe km și acum vă plângeți ? Dacă veniți la comenzi scurte va strâmbați ,daca in mașina urca o mama cu 2 copii faceți nazuri,sunteți ca samsari de mașini,nu as apela la voi în viața asta.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un Taximetrist

Acum 10 luni

Mulțumim Uber/Bolt că a scăpat taximetria de ciumă. ACUM FOȘTII COLEGI SUNT AI DUMNEAVOASTRĂ .VA RUGAM SA NU-I RETURNAȚI.
Raspunde

Paul

Acum 10 luni

Totusi, ce protestati? Nu am vazut tara civilizata care sa interzica bolt-uber ca asa vor taximetristii. Protestati degeaba. Inteleg ca doare, inteleg ca e concurenta, dar de la 'ciuda' la 'penibil' nu e decat un pas. Eu zic sa nu va riscati cu proteste de capul vostru ca va puteti trezi cu plangeri penale pentru tulburarea linistii publice. Nu aveti nici macar 0.1% dreptate. Ah, si inca ceva. Maine am treaba prin oras, sper sa nu imi fiti in drum, ca daca dau de voi ca blocati traficul, o sa aveti de suferit. #numazic
Raspunde

Xyz

Acum 10 luni

Domnule Paul, din cate scrie in articol, protestul este unul autorizat, iar asta presupune in mod automat insotitori de la politie rutiera, locala si jandarmerie. ASta exclude din start plangerile pentru deranjarea linistii publice sau pentru blocarea circulatiei pe traseul desemnat pentru protest. In concluzie, sunt crios de ce o sa faceti daca va intalniti cu coloana respectiva insotita de echipajele de politie, pentru ca orice actiune a dumneavoastra o sa atraga sanctiuni pe masura. #numazic
Raspunde

Paul

Acum 10 luni

Imi pare rau, se pare ca am omis acel paragraf unde scria ca este un protest autorizat. Imi retrag afirmatia cu plangerea impotriva lor. In schimb, sustin in continuare ideea ca cei 150 taximetristi se fac de ras cu acest protest inutil.
Raspunde

Bogdan V

Acum 10 luni

am luat intr-o zi un taxi din Valea Aurie pana in centru. De la distanta arata ca o masina normala de taxi, dar cum am intrat ne-am dat seama ca de fapt e un coteț împuțit cu roți. Zdranganea din toate cele mai rau decat trenul cand trece podul ala antic din turnisor, soferul tinea de volan asa indreptat catre ora 3 ca sa mearga masina drept. De doua ori i-a murit motorul in giratoriu,lucru usor de realizat din moment ce sigur nu functionau toti cei 4 cilindri la ce sunete de râșniță știrbă scotea. Da, protestati taximeTRISTILOR, ca aveti justificare.....
Raspunde

Vasile Borgu

Acum 10 luni

Bucurati-va de ultimii ani de taxi si Bolt si fiti ca frații, vin din spate mașinile autonome.
Raspunde

Dan

Acum 10 luni

Ma gandesc ca cei 2 organizatori de civilizatie (ups, protest) fac parte din grupul celor cu burta mai mare decat volanul, care fumeaza la volan, a caror masina pute si nu este curata, a caror imbracaminte pare ca tocmai sau intors de la cosit, si lista poate continua. Oamenii cauta servicii calitative, lucru care il cauti ca si acul in carul cu fan la un taximetrist, asa mai bine mergi la sigur la alte firme de ride sharing. Eu zic ca firmele sa dea licenta de taximetrie doar dupa un test bine facut si un standard dupa care sa nubse coboare. Dar asa-i, cand ti se spune ca trebuie sa te educi tu urli in strada ca ce ne trebuie civilizatie.
Raspunde

Sorin

Acum 10 luni

Cand s-a facut motorina 9 lei ati protestat?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus