Miercuri,
04.10.2023
Ceata
Acum
5°C

A început FITS. Mii de spectatori s-au adunat în Piața Mare să vadă „codul roșu de acrobații”

A început FITS. Mii de spectatori s-au adunat în Piața Mare să vadă „codul roșu de acrobații”

A fost cod roșu de acrobații vineri, 23 iunie, în Piața Mare din Sibiu. Festivalul Internațional de Teatru s-a deschis oficial astăzi, iar mii de sibieni au fost prezenți în Piața Mare pentru a admira unul dintre cele mai spectaculoase evenimente ale FITS 2023, „Cod Roșu de acrobații”, care a început la ora 21:15.

Orașul a prins din nou viață în acestă seară. Aplauzele, gălăgia și dorința de a urmări fiecare acrobație i-au scos vineri seara pe sibieni în Piața Mare care a devenit aproape neîncăpătoare. Au imortalizat momente cu telefoanele, s-au bucurat de fiecare minut al spectacolului, iar la final i-au aplaudat îndelungat pe acrobații de la Gratte Ciel, veniți din Franța pentru Festivalul Internațional de la Sibiu.

Citește și: Program FITS 2023: „cod roșu de acrobații” în Piața Mare, în prima zi de festival. Atracțiile acestei ediții

Număr record de evenimente la FITS 2023. Peste trei sferturi din bilete au fost vândute

Finalul spectacolului Cod roșu de acrobații „un vârtej vertiginos de numere de circ, un spectacol în care mișcările acrobaților și ale dansatorilor se împletesc până provoacă o explozie”, a umplut Piața Mare cu explozie de hârtii roșii.

Spectacol cu 250 de drone deasupra Sibiului

În deschiderea și în închiderea evenimentului, sibienii și turiștii vor putea urmări un impresionant spectacol cu drone, realizat de echipa Evsky.

Spectacolul este programat astăzi, 23 iunie, de la ora 23.30, în zona Pieței Teatrului și va dura 12 minute. 250 de drone luminoase, efecte pirotehnice și un magnetic show de lasere care vor anima povești și emoții, din sunet, mișcare și lumină, în cadrul unui eveniment auditiv și vizual de proporții epice. Muzica ineditului show este special compusă de Electric Brother și Vlaicu Golcea și aduce tema #wonder pe cerul de deasupra Teatrului „Radu Stanca“ din Sibiu.

Cea mai mare întâlnire anuală a artelor spectacolului are loc la Sibiu în perioada 23 iunie – 2 iulie și cuprinde cel mai mare număr de evenimente de până acum, 809. Dintre acestea, 381 sunt spectacole indoor, 160 sunt spectacole outdoor și 428 evenimente speciale. Tema din acest an este „Miracol”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Sibian

Acum 3 luni

,,Azi vine circul'' - Chiriac ursul polar în rolul principal la papat banii mătușii primarite cu voia unchiului președinte. Un F.I.S. pe banii sibienilor.
Raspunde

Kukuruku

Acum 3 luni

Pe bune? Nu puteati sa ziceti mii de oameni? Chiar doar o parte erau din Sibiu, poate nici majoritatea.
Raspunde

Marius

Acum 3 luni

Ca sa fim obiectivi , spectacolul acrobatilor francezi nu a fost de calibrul editiei 30 ! Noroc cu finalul care a salvat onorabil prestatia trupei .
Raspunde

Cetateanul Gogu

Acum 3 luni

”Cod rosu de acrobatii”.........nu se fac la circ ? Acum la d-nul Chiriac se numeste teatru .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus