Sâmbătă,
22.06.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Therme Forum: pavilion unic, tipărit tridimensional în Piața Huet. Este biodegradabil, fiind făcut din zahăr

Therme Forum: pavilion unic, tipărit tridimensional în Piața Huet. Este biodegradabil, fiind făcut din zahăr

Pentru a marca cea de a 30-a aniversare a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Therme Group a comandat un pavilion unic pentru a găzdui activitățile Therme Forum la această ediție a Festivalului.

Proiectată de Mamou Mani Architects și Arup, structura temporară, situată în Piața Albert Huet, este imprimată 3D din PLA biodegradabil pe bază de zahăr de către FabPub, un joint-venture între Mamou-Mani și Therme Group. Pavilionul celebrează colaborarea internațională, multidisciplinară și urmărirea unui design urban sofisticat și durabil. Acesta găzduiește discuții și o expoziție care prezintă munca celor trei organizații în relație cu orașul Sibiu.

Proiectul Therme Forum pentru Teatru și Arhitectură de la Sibiu a ajuns anul acesta la cea de-a șasea ediție și este rezultatul colaborării între Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Therme Group și Arup. Reprezintă un dialog continuu între profesioniști în arte și design din întreaga lume, care explorează relația simbiotică dintre artele spectacolului și arhitectură.

La finalul celei de-a șasea ediții a Therme Forum în cadrul FITS au fost invitate mai multe oficialități

Până acum, Forumul a reunit peste 70 de vorbitori din 21 de țări. Participanții au dezbătut o gamă largă de subiecte, inclusiv impactul durabilității, al tehnologiilor digitale, designul arhitectural și abordări de finanțare pentru proiectarea și planificarea noii infrastructuri culturale.

Pavilionul din piața Huet face parte dintr-o tradiție pe care Therme Forum o creează. Înainte de pandemie, în cadrul FITS, cei de la Therme Forum au donat Sibiului un pavilion care acum se află în grădina Casei Căsătoriilor din Piața Mică. Detalii aici: Cel mai nonconformist pavilion al Sibiului, ascuns într-o curte din Piața Mică. “Atragem atenția asupra locurilor ascunse“

Nume cu anvergură mondială

Therme Forum pentru Teatru și Arhitectură, eveniment înscris pe agenda FITS și la această ediție aniversară, i-a avut pe unii dintre cei mai importanți arhitecți și critici de arhitectură ai lumii, printre care se numără Tateo Nakajima, Heidi Ramsvik, Robert Hanea, Adam Flatto, Robbie Hammond, Ricky Burdett, Richard Florida, Arthur Mamou-Mani și Paul Goldberger.

Vineri, de la ora 13, au avut loc două conferințe moderate de către Tateo Nakajima, liderul serviciilor Arup pentru Marea Britanie, India, Orientul Mijlociu și Africa. Prima întâlnire a avut ca temă Sustenabilitate culturală - Legătura magică dintre identitate, sentimentul de apartenență, arhitectură și arte și participanții au fost nume sonore din domeniu: Paul Goldberger, distins cu Premiul Pulitzer pentru critică de arhitectură în The New York Times - publicație pentru care a lucrat 25 de ani, Joshua Ramus, directorul fondator al REX, o firmă de arhitectură și design cu sediul în New York, și Sami Rintala, arhitect și artist finlandez, care a studiat arhitectura la Universitatea de Tehnologie din Helsinki.

A doua întâlnire, tot vineri, la ora 14.00, i-a avut invitați pe Robert Hanea, președintele și CEO-ul Therme Group, pe Heidi Ramsvik, arhitectă în Nordland, Norvegia, și pe Ricky Burdett, profesor de Studii Urbane la London School of Economics (LSE).

Tateo Nakajima, fost dirijor de orchestra și expert acustic pentru săli de concerte, a vorbit despre relația dintre arhitectură, acustică și muzică din teatre, săli de operă și săli de concert, dar și din muzee și locuri de divertisment. Nakajima a lucrat pentru Orchestra Philadelphia, Orchestra Cleveland, Simfonia Chicago: Orchestra Simfonică din Londra și face designul acustic al Orchestrei Simfonice din Montreal„Munca implică profund modul în care spațiile pentru artă, cultură și divertisment modelează și sprijină evoluția continuă a identității colective, precum și sustenabilitatea comunităților”.

Robert Hanea, despre Sibiul în viitor

Viziunea lui Robert Hanea pentru Therme Group urmărește interacțiunea complexă a culturii, naturii și tehnologiei și se concentrează pe dezvoltarea echilibrului în viața urbană complexă a zilelor noastre. Hanea a subliniat că se bazează pe convingerea că artele și cultura vor fi o componentă majoră în realizarea unei civilizații mai sănătoase și mai durabile în viitor și a vorbit despre cum vede Sibiul în viitor: un melanj între clădiri medievale, blocuri comuniste și aranjamente urbane sofisticate.

Robert Hanea (foto stânga) este cel omul din spatele Therme Forum. Foto: Adi Bulboacă

Celebrii invitați au vorbit, la cele două întâlniri, despre „frumusețea imperfecțiunii” în arhitectură și despre cum urbanismul trebuie să continue integrarea în linia armonioasă a naturii, chiar dacă arhitectura pop-up a viitorului va fi digitalizată.

La cea de a șasea ediție a Therme Forum a continuat, și astăzi, acest dialog creativ. Astfel, de la ora 10, în Piața Huet, a avut loc întâlnirea, moderată de același Tateo Nakajima, despre Rolurile sectorului public versus cele ale sectorului privat în artele spectacolului. Perspective interculturale și sectoriale.

Invitați au fost Adam Flatto, președintele și directorul executiv al companiei Georgetown, și Robert Hammond, co-fondator și director executiv al organizației Friends of the High Line, care a lucrat pentru Muzeul Metropolitan de Artă din New York.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus