Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Va fi semnat primul contract de execuție pe Autostrada Sibiu – Făgăraș. Turcii de la Makyol vor face lucrarea după ce nu a existat nicio contestație

Va fi semnat primul contract de execuție pe Autostrada Sibiu – Făgăraș. Turcii de la Makyol vor face lucrarea după ce nu a existat nicio contestație

Contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului 3 din Autostrada Sibiu - Făgăraș poate fi semnat cu ofertantul declarat câștigător, respectiv constructorul turc Makyol, anunță Economica.net. Nu a fost depusă nicio contestație și este primul tronson din Autostrada Sibiu - Făgăraș pentru care se semnează contract.

 „Deja am început demersurile (pentru semnare – n.r.)”, au spus reprezentanții CNAIR.

Constructorul turc MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. a fost desemnat câștigătorul licitației pentru tronsonul 3 al autostrăzii Sibiu – Făgăraș, a anunțat pe 15 iunie Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Constructorul va avea la dispoziție 48 de luni (12 luni pentru proiectare și 36 pentru execuția a lucrărilor) pentru finalizarea celor 17,61 km ai tronsonului cuprins între Arpașu de Jos (DN1) și Sâmbăta de Sus (DJ105B), potrivit lui Pistol.

Contractul în valoare de 1,77 de miliarde de lei, fără TVA este finanțat prin Programul Transport (PT).

Pe traseu vor fi construite inclusiv 27 de structuri de artă, dintre care un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 820 m.

Același constructor din Turcia, în asociere cu alt constructor turc, a fost desemnat câștigător și pe tronsonul 4 al autostrăzii Sibiu – Făgăraș. Strabag a formulat apoi contestație.

CNAIR urmează să desemneze câștigători și pentru tronsoanele 1 și 2 ale acestei autostrăzi.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

McD

Acum 9 luni

Meserie, iarasi un sector care incepe de nicaieri si se termina tot acolo...de ce draq nu incep de la capetele tronsonului?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus