Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Trasee pentru plimbări și biciclete, în pădurea Gușterița. Echipa care a lucrat la Anii Drumeției va propune cele mai bune soluții

Trasee pentru plimbări și biciclete, în pădurea Gușterița. Echipa care a lucrat la Anii Drumeției va propune cele mai bune soluții

Primăria Sibiu vrea să amenajeze o serie de poteci tematice pentru plimbări și pentru biciclete în pădurea Gușteriței, în jurul viitorului Gușterland. Administrația locală a contractat în primă fază serviciile de evaluare și identificare a posibilităților de amenajare a acestor trasee. Firma care se va ocupa de aceste studii preliminare este Fabrica de Poteci SRL, termenul de livrare a acestor studii, rapoarte și evaluări fiind de 3 luni, iar bugetul alocat contractului este de 100.000 de lei. 

Cei de la Fabrica de Poteci sunt oamenii care au alcătuit prima echipă Anii Drumeției, program implementat de Consiliul Județean Sibiu. În frunte cu Sergiu Olteanu, cel care a coordonat Anii Drumeției de la început până la finele anului trecut, echipa este completată de Monika Tompos, Lucia Sevestrean și Florin Băraș. Și ei membri ai proiectului Anii Drumeției din 2020 până la finele anului trecut.

Citește și Echipa Anii Drumeției a apucat-o pe o altă ”Potecă”: vor să replice exemplul Sibiului și în alte județe

“Gușterland, viitoarea zonă de agrement și ecoturism a Sibiului, este un proiect în curs, procedura de achiziție pentru realizarea proiectului tehnic și pentru execuția lucrărilor fiind în desfășurare în prezent. Acesta presupune amenajarea pentru petrecerea timpului liber a unei suprafețe de aproximativ 30 de hectare de pe Dealul Gușteriței cu diverse obiective pentru sport și agrement, inclusiv cu trasee cicloturistice. Pentru a continua amenajarea zonei și pentru a pune în valoare cât mai mult din cadrul natural în jurul ariei Gușterland, am inițiat un nou proiect, de amenajare a unor trasee tematice, pedestre și de biciclete în pădurea Gușterița. Continuăm astfel să conturăm Sibiul verde, ca oraș care se înconjoară și integrează natura,” transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Traseele tematice se vor amenaja în pădurea Gușterița, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 1.000 de hectare, într-o zonă colinară, la 500-600 metri altitudine. 

Prin caietul de sarcini, Primăria Sibiu a solicitat firmei specializate să analizeze oportunitatea și costurile realizării unor trasee tematice pentru plimbări și pentru deplasarea cu bicicleta. Aceste trasee vor fi amenajate astfel încât impactul asupra mediului să fie minim, cu materiale ecologice, căutându-se punerea în valoare a cadrului natural, precizează reprezentanții Primăriei Sibiu. De asemenea, se va realiza și un concept unitar de semnalistică de orientare și de informare, adică indicatoarele direcționale, panourile informative și cele de atenționare, etc, care vor avea un design adaptat zonei naturale în care vor fi amplasate.

Google earth / Primăria Sibiu

Firma contractată va preda Primăriei Sibiu următoarele livrabile: 

●      Un raport cu etapele propuse pentru realizarea proiectului 

●      Conceptul general de amenajare etapizată a obiectivului, cu o prioritizare clară a intervențiilor, inclusiv mobilierul necesar și punctele de repaos. 

●      Un dosar pentru fiecare traseu propus, inclusiv cu descrierea amenajărilor necesare 

●      Studiul privind sistemul unitar de semnalistică de orientare și informare

●      O estimare a costurilor de realizare a acestui proiect.

Următorul pas în acest proiect va fi elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. Ulterior, în baza acestor documentații se va putea demara procedura de achiziție pentru amenajarea propriu-zisă. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

Drujbar

Acum 9 luni

Buna initiativa. Dar cam scapam de enduristii "eco" din zona? Nimeni nu vrea sa se plimbe in zgomot si putoare de drujbe.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Elzoroaba

Acum 9 luni

Mai degrabă scapă ei de grăsani ca tine, la care nu le ajung lățimea de 1 m a pistei
Raspunde

Matei

Acum 9 luni

cum putem scapa si de cainii lasati liberi in preajma locuintelor de acolo? fara rezolvarea acestei probleme, degeaba trasee tematice, aia rup si roata biclei daca nu apuca gamba ...
Raspunde

AlisonBurgers

Acum 9 luni

Stai ca acum apar aparatorii celor 4 labutze care iti vor spune ca daca STII cum sa te porti, cainii nu vor avea nimic cu tine. Trebuie doar sa cari cu tine mancare de "catzei" si in felul asta te vei imprietenii cu ei, pe veatza ... inima inima inima ..

Raspunde

Hermann Stadt

Acum 9 luni

Au evoluat și patrupedele,de pe lanț acum sunt purtați prin poșete sau în brațe ca a treia mâna.Cel mai tare mă distrează când sunt pupați pe bot după ce ala s-a lins la oo.:)))
Raspunde

Cosmin

Acum 9 luni

Frumoasa initiativa ! exista si o solutie pentru ursii din acea padure ? au fost cateva articole in presa locala pe acest subiect...
Raspunde

Bogdan

Acum 9 luni

PRIORITATEA ar trebui să fie amenajarea a și mai multor locuri de timp liber în zonele locuite că oamenii bătrâni se înghesuie pe cele câteva bănci de la umbră din apropierea blocurilor, iar copiii își petrec majoritatea timpului în fața blocurilor- pentru cei peste 12 ani neexsistând locuri de joacă. Dar, deh, hai să dăm bani la ”anii drumeției”...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus