Luni,
28.04.2025
Partial Noros
Acum
19°C

Un profesor din Agnita a inițiat o școală de vară pentru copii din familii monoparentale: Mă dedic lor, fiind și eu un părinte care își crește singur copiii

Un profesor din Agnita a inițiat o școală de vară pentru copii din familii monoparentale: Mă dedic lor, fiind și eu un părinte care își crește singur copiii

La Școala Gimnazială „Georg Daniel Teutsch” din Agnita s-a organizat, anul acesta, o școală de vară pentru copii din familii monoparentale. Proiectul aparține profesoarei Bianca Firuța Toth care reușește să dăruiască zile de neuitat unui număr de 15 copii crescuți de un singur părinte. Activitatea a fost demarată la începutul lunii iulie și se numește „Școala de vără pentru copiii proveniți din familiile monoparentale”.

Primele zile ale proiectului au debutat cu emoții, dar între copii și profesorul inițiator s-a creat o legătură destul de repede. Jocurile și activitățile zilnice au ajutat copiii să se descopere, să-și identifice și să-și numească calitățile și apoi să se descrie. Întâlnirile de dimineață încep în natură.

„Discutăm despre trăirile noastre, cu cine vorbim atunci când suntem supărați sau triști și cât de important este să spunem ceea ce simțim. De fiecare dată, ne conectăm cu natura, privind cerul, simțind energia pământului, mirosind iarba și florile, urmărind gâzele care mișună peste tot și îmbrățișând copacii. Sunt foarte fericită, că, alături de mine s-au implicat voluntar în proiect și colegele mele învățătoare Viorica Tîrziu, Emilia Elisabeta Toma, Ana Mihaela Loghin, iar doamna director Marinela Floriță ne-a asigurat materialele necesare desfășurării activităților”, spune dascălul Bianca Firuța Toth.

Activitățile au fost concepute în așa fel încât copiii vin cu nerăbdare, la școală, zi de zi. Prioritare sunt activitățile de dezvoltare personală și cele de tip outdoor. Această școală e vară a venit din nevoia de a le acorda copiilor din familii monoparentale sprijinul de care au nevoie, Bianca fiind și ea un părinte care își crește singură copiii.

„Ce poate fi mai frumos decât să faci rai din ce ai și să poți oferi copiilor din familiile monoparentale din comunitatea ta, un strop de fericire! Cu grijă și dăruire povestind și empatizând cu ei, mi-am dat seama că acești copii care sunt crescuți de un singur părinte au nevoie de o atenție mai specială. Am simțit că trebuie să mă dedic, în mod special, lor, fiind și eu, la rândul meu, un părinte care își crește singur copiii. Așa s-a înfiripat o idee, apoi un plan pe care astăzi îl văd împlinit”, explică învățătoarea.

În implementarea acestui proiect s-au implicat și inspectorul pentru învățământul primar, Diana Bucuță primarul orașului Agnita, Alin Ciprian Schiau Gull și Asociația Libertas (Libertate) Sibiu care oferă zilnic o masă caldă copiilor din proiect. De asemenea, câțiva oameni cu suflet mare, au grijă să ofere copiilor desertul mult dorit: fructe, dulciuri, clătite, papanași. Printre aceștia se numără Cristi Bîrsan, producător local la Grădina cu de toate, Gabriela Stephens, Irina Toth, Claudiu Badiu, Andrei Muntean și o doamnă care vinde pepeni în piață și dorește să rămână anonimă.

„Impactul proiectului asupra comunității mi-a confirmat că fac ceea ce trebuie pentru copiii monoparentali și am speranța că ideea mea va fi preluată și implementată și de alte cadre didactice, din țară, care predau în învățământul primar și nu numai”, încheie prof. Bianca Firuța Toth.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus