Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
10°C

Crepe Paper: O sibiancă creează flori din hârtie creponată. „Mi-am dorit să semene cât mai mult cu cele naturale”

Crepe Paper: O sibiancă creează flori din hârtie creponată. „Mi-am dorit să semene cât mai mult cu cele naturale”

Un altfel de cadou. Asta și-a dorit să creeze sibianca Melitta atunci când a început să creeze flori din hârtie creponată. Prin „Crepe Paper - Cadouri din dragoste” sibianca își propune să recreeze trăsăturile florilor naturale și să confecționeze o amintire unică și de lungă durată.

Melitta are 42 de ani și lucrează în domeniul consultanței pe protecția mediului, iar part-time la o firmă din Industria Auto din Zona Industrială Vest. A studiat la Liceul Brukenthal, iar facultatea a făcut-o pe profilul de germană - engleză.

A început să facă flori în perioada pandemiei

Sibianca este mama unui băiat de 15 ani și a unei fetițe de 10 ani. Partea creativă i-a fost transmisă din copilărie, iar în pandemie a început să meșterească primele buchete de flori din hârtie creponată.

„Flori am început să fac din perioada pandemiei, din martie 2020. Ideea mi-a venit deoarece cam în fiecare an am încercat să fac pentru băiat mărțișoarele pe care le dăruia fetelor. De fiecare dată am făcut altceva, de la figurile din lut la floricele. În acel an, căutând pe internet ce aș putea să fac am dat de niște ghiocei făcuți din hârtie creponată. Căutând mai multe informații am descoperit că nu este acea hârtie creponată cu care ne jucam noi când eram mici. Este un alt fel de hârtie creponată, cea cu care lucrez este pe diferite gramaje, cu cât este mai fină cu atât este gramajul este mai mic, cu cât este mai groasă hârtia și are mai multe striații cu atât este mai grea”, detaliază aceasta.

„Am început să-mi doresc să fac floarea cât de real botanic”

În pandemie a făcut ghioceii pentru care și-a cumpărat doar culorile verde și alb și neștiind că hârtia este foarte spornică a rămas cu stoc. A căutat apoi tot felul de alte flori albe pe care să le poată realiza pentru a consuma hârtia.

„Este destul de migăloasă, în special partea de stamine. Petalele se pot modela în diferite stadii, de la tăiere până la lipire, apoi urmează și colorarea cu acrilice.

Am făcut diferite flori, am mai căutat tutoriale pe Youtube despre cum să fac diferite stamine, mai lungi, mai scurte, de la flori foarte simple am ajuns la flori mai complicate, mai complexe. Am început să-mi doresc să fac floarea cât de real botanic, să fie cât mai aproape de realitate”, a mai spus aceasta.

Și-a reprodus buchetul de mireasă

Pentru Melitta, crearea florilor este un hobby, este momentul de răgaz pe care îl are după ora zece seara „când e liniște în casă, sunt eu în elementul meu și pot fi atentă la detalii, la tot procesul”.

Durata realizării unei flori depinde de complexitatea ei.  

„Depinde de floare, poate fi o floare pe care să o termin într-o oră, poate fi o floare care se poate executa în patru ore. Mi-am reprodus buchetul de mireasă pe care îl am acasă și se păstrează bine. Pentru că hârtia poate fi sensibilă la razele UV ale soarelui și se poate decolora pot urmări reacția culorilor în timp.

Orhideele, trandafirii mi se par cel mai greu de făcut, sunt multe petale, multe straturi. Dacă ai o inspirație pe care să o și vezi în față te ajută foarte mult. Dac vrei să faci o floare exotică pe care nu ai văzut-o niciodată, nu știi ce dimensiune e, va fi un pic mai greu”, concluzionează aceasta.

Florile Melittei le puteți vedea pe pagina de facebook Crepe Paper - Cadouri din dragoste.
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Sparrow

Acum 2 luni

Si-a dorit sā facā ceva din care sā iasā banu' Restul e gargarā . Schimbul 3 la benzinārie la OMV la 23 de kilometri de oras nu e fancy.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus