Duminică,
24.09.2023
Parțial Noros
Acum
18°C

Proiectul a ajuns în CL: strada Arhivelor și Piața Schiller devin pietonale

Proiectul a ajuns în CL: strada Arhivelor și Piața Schiller devin pietonale

Zona pietonală din centrul Sibiului se extinde: strada Arhivelor și Piața Friedrich Schiller vor deveni libere de mașini, conform unui proiect de hotărâre, pe care Primăria îl va supune votului consiliului local în ședința din 27 iulie.

ACTUALIZARE 27 IULIE: Proiectul a fost aprobat în ședința Consiliului local, cu o abținere.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Astfel, dacă în ședința de joi consilierii sibieni vor vota proiectul, începând cu 1 august cele două străzi vor deveni pietonale. Proiectul prevede că „străzile Arhivelor şi Piaţa Friedrich Schiller nu mai fac parte din străzile rezidenţiale din Centrul Istoric al Municipiului Sibiu”.

Așadar, începând cu intrarea în vigoare a hotărârii, pe străzile Arhivelor şi Piaţa Friedrich Schiller din Municipiul Sibiu nu se vor mai parca vehicule, sens în care vor fi eliminate marcajele locurilor de parcare. „Deţinătorii de abonamente riverane de pe strada Arhivelor şi Piaţa Friedrich Schiller, pe durata valabilităţii abonamentelor emise până la data de intrare în vigoare a prezentei hotărârii pot parca autovehiculele în parcările de pe str. Tipografilor, str. Cetăţii, B-dul Corneliu Coposu, iar ulterior persoanele fizice, proprietari de autovehicule care au domiciliul pe aceste două străzi, vor putea solicita abonament riveran conform Hotărârii Consiliului Local Sibiu nr. 337 /2018, pe una din cele trei străzi menţionate, respectiv str. Tipografilor, str. Cetăţii şi B-dul Corneliu Coposu”, se mai menționează în document.

Precizăm că în 2005 și apoi în 2020 s-a aprobat zona pietonală din Centrul Istoric al Municipiului Sibiu care cuprinde următoarele străzi: strada Cetăţii (tronsonul cuprins între strada Gheorghe Lazăr şi strada Papiu llarian), Piaţa Huet, Piaţa Mică, Piaţa Mare, Piaţa Aurarilor, strada Samuel Brukenthal, strada Târgului, Pasajul Scărilor, strada Manejului, strada Telefoanelor, strada Funarilor, strada Nicolae Bălcescu şi strada Papiu llarian (tronsonul cuprins între str. Nicolae Bălcescu şi str. Tipografilor). Ulterior, în 2007, s-a aprobat reglementarea circulației în Centrul Istoric al Municipiului Sibiu.

Citește și: Primăria Sibiu: Zona pietonală din Piața Mică se extinde din nou

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Dragos

Acum 2 luni

Excelent! De fapt, ar trebui interzis accesul mașinilor (altele decât cele ale riveranilor) in întreaga zona istorică. Sibiul a devenit un imens parc auto, macar in interiorul orașului vechi oamenii sa aibă prioritate.
Raspunde

Eu

Acum 2 luni

Total de acord, dar au facut pietonalele fara sa asigure parcarea riveranilor. Asa ca ceea ce era foarte greu, sa gasesti un loc de parcare cand ajungi acasa, devine incet incet imposibil.
Raspunde

Vali

Acum 2 luni

Cei care avem abonamente de riveran pe Tipografilor unde mai parcam, dacă mai vin riveranii de pe inca trei strazi? Chiar și acum găsim foarte greu loc de parcare. Cum vreți să rezolvati problema parcarii riveranilor de pe Tipografilor? Faceți un abonament general valabil pe oricare din strazile din centru istoric?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus