Luni,
20.05.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Muzeul Astra cheamă sibienii la cosit. Slană cu ceapă, „la prânzișor, ca în satul de altădată”

Muzeul Astra cheamă sibienii la cosit. Slană cu ceapă, „la prânzișor, ca în satul de altădată”

Reprezentanții Muzeului Astra invită sibienii la cosit și apoi la un prânz cu slană și ceapă, ca „ca în satul de altădată”, într-o acțiune derulată în cadrul programelor de valorificare a peisajului muzeal.

„Vineri se bate și apoi se folosește coasa pe tarla @ Muzeul ASTRA! Și știi ce-i fain? Că ne poți ajuta, de vrei, no! Dacă nu ai coasă, îți dăm noi. În plus, la prânz facem de-o slană cu ceapă cu miros de fân proaspăt cosit!,” transmit cei de la muzeu, printr-o postare pe facebook. 

Locul de întâlnire de vineri, 28 iulie, dis de dimineață de la ora 7.00, este fâneața din sectorul Textile din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Ca în satul de altădată, la prânzișor, în hotarul fâneței se va mânca slană cu ceapă.

Vor fi puse la dispoziția publicului coasele pregătite pentru toți cei care sunt dornici să lucreze în rând cu clăcașii din muzeu.

foto Muzeul Astra/facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Un sibian

Acum 9 luni

Domnilor/doamnelor muzeografi, tot în satul de altădată, țăranul creștin fiind, în zilele de VINERI ținea și post. Societatea tradițională țărănească avea și o latură spirituală / religioasă bine dezvoltată, nu doar una materială. Măcar pentru că suntem ÎNCĂ într-o țară în care marea majoritate SE DECLARĂ creștin ortodoxă ar fi fost de BUN-SIMȚ să alegeți altă zi a săptămânii. Asemenea invitații culinare nepotrivite le faceți și în postul Crăciunului. Sigur că fiecare e liber și va face ce dorește și nu-l obligă nimeni să mănânce slănină și nici să vină la cosit, DAR, în cotextul celor afirmate mai înainte, o asemenea invitație NU se cuvenea făcută. Se confirmă, încă o dată, că și oamenii de cultură sunt oglinda societății de consum de azi, orientată spre o FORMĂ care ascunde un FOND aproape inexistent.
Raspunde

AlisonBurgers

Acum 9 luni

Problema cu credinciosii e ca tin cu tot dinadinsu sa-ti bage pe gat halucinatiile. Si ca de obicei, sa faca dovada ca sunt cei mai mari ipocriti. Da, tara se "declara" ... dar tara nu actioneaza si nu se comporta deloc crestineste.
Raspunde

Fghjgf

Acum 9 luni

buna initiativa dar daca era intr-o zi de sambata avea mai mult succes ca in timpul saptamanii lumea este la serviciu si in plus in week-end poate ar fi mai multi vizitatori care sa vada si cum se face perpetuand in acest fel traditiile vechi...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus