Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Am fost la noul restaurant din coasta parcului Sub Arini. Și-am auzit cât de „slobozi de gură” pot fi sibienii

Am fost la noul restaurant din coasta parcului Sub Arini. Și-am auzit cât de „slobozi de gură” pot fi sibienii

Erlenpark Grilll s-a deschis de vreo trei săptămâni în curtea din ceea ce, pe vremuri, era intrarea spre patinoar dinspre strada Zaharia Boiu. Acum intrarea e închisă cu lanțuri de un nene care a câștigat procese de retrocedare, așa că în curtea de care vă zic ajungi prin intrarea dinspre strada Școala de Înot.

Patinoarul din Sibiu este acum teren de fotbal, dar de îndată ce veți trece de el și vă veți apropia de restaurant în stânga vi se va deschide una dintre cele mai interesante poienițe ascunse din zona parcului Sub Arini. Una cu umbră groasă și un Trinckbach care se ascunde pe sub ierburi, poieniță care – după cum spun proprietarii locului – urmează în curând să fie pusă în valoare prin brunch-uri și evenimente de acest gen.

Curtea de la intrarea în vechiul patinoar – acum teren de fotbal - nu a cunoscut investiții foarte mari. Sunt câteva mese de câte patru persoane direct sub cer, restul de mese – unele de multe persoane – fiind acoperite de umbrare sau umbrele. 

Locul e generos în ceea ce privește spațiul și liniștea, prin care - când am fost noi – plutea o muzică în surdină. O liniște spartă mai apoi de un grup mai mare de sibieni care se comportau ca și cum erau de-ai locului și, prin urmare, și-au permis să înjure în gura mare toate destinațiile de concediu despre care discutau. 

Noi ne-am așezat la o masă direct sub cerul liber: era seară, una cam răcoroasă pentru această parte a anului. Meniul ne-a fost adus cu zâmbetul pe buze, aceasta fiind atitudinea cu care oamenii locului ne-au întreținut toată seara. Oamenii locului sunt cei care, cu mai mulți ani în urmă, au pus bazele Capsicum, fostul restaurant din marginea parcului Astra, în locul căruia acum există Consommé. Prin urmare, pentru cei care cunoșteau Capsicum vine natural faptul că și la Erlenpark se urmărește lanțul scurt al aprovizionării, porcul și vita fiind de la crescători locali din zonă (din Rășinari, de exemplu, este adusă carnea de porc).

Meniul nu prea are legătură cu ceea ce am găsit noi pe site, înainte de a ajunge. Și asta pentru că, după cum am primit explicații, este adaptat în permanență la materia primă proaspătă pe care o găsesc. În meniul primit de noi era drept aperitiv un dovlecel proaspăt cu ardei iute și lămâie și o supă a zilei.

La felul principal erau enumerate coaste de porc cu sos de grătar, cotlet de porc, gulaș, legume la grătar cu tapenade, două salate (una de roșii cu feta, gorgonzola și busuioc și una cu un dressing de muștar și miere), un piept de pui la grătar și un șnițel de pui.

Din afara zonei erau promiși și niște creveți în sos de vin alb, iar la garnituri aveam de ales între cartofi cu unt și pătrunjel, ciuperci sote și cartofi wedges. Singurul desert din meniu era un „posset” (un fel de budincă) de lămâie.

După 30 de minute de la comandă am fost informați, cu calm, că mai durează un pic din cauza coastelor care trebuie să-și încheie tot stagiul pe grătar. Așteptarea nu a fost nicio problemă: locul chiar este unul plăcut, dacă ignoram grupul de sibieni care tocmai începeau să înjure Dubaiul. Iar la a le ignora sloboda gură a ajutat și vinul roșu la pahar pe care l-am apreciat pe tot parcursul mesei.

Cinci minute mai târziu, în timp ce „ștremeleagu-nvârtoșat” al vecinilor de terasă era pus în aceleași fraze cu „all-inclusive-ul turcesc”, mâncarea ne-a fost așezată în față la temperatura potrivită.

Coaste de porc la grătar, la Erlenpark Grill

Cum locul este specializat în carne la grătar, asta am cerut și noi: coaste de porc la grătar și un cotlet de porc, tot la grătar, cu cartofi cu unt. Și am primit o mâncare corectă, din care n-am lăsat nimic în farfurie, gusturile fiind exact cele la care ne-am așteptat din partea unui bucătar priceput. Porțiile sunt generoase, fără a încerca să iasă în evidență prin dimensiuni. 

Cotlet de porc la grătar, cu cartofi cu unt și pătrunjel, la Erlenpark Grill

Desertul o surpriză fără doar și poate. Possetul de lămâie adus în coaja de lămâie scobită și ținută la congelator a fost exact ceea ce ai aștepta să primești drept „dulce” după o masă cu carne: un preparat ușor și tare răcoros.

Posset de lămâie, la Erlenpark Grill

Am încheiat seara înainte ca grupul de sibieni să își termine înjurăturile bolovănoase despre concediile lor și, din fericire, fără să rămânem cu vreun „noroc” după ce a trecut peste noi stolul de sute de ciori care noptează în Sub Arini.

Nota de plată a însumat 163 de lei: câte 45 de lei au fost coastele și, respectiv, cotletul de porc cu cartofi, 34 de lei – două deserturi, 32 de lei – două pahare cu vin, ultimii șapte lei fiind ceruți pentru apă plată.

Șut și gol

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

@@@

Acum 9 luni

Unii care au bani de concedii exotice cred ca le este permis orice. Cu atata stremeleag in gura, au mai comandat si ceva carne?
Raspunde

Kukuruku

Acum 9 luni

Sunt curios de unde stiati ca sunt sibieni. Adica probabilitatea e cea mai mare, statistic, dar totusi, de unde?
Raspunde

Sparrow

Acum 9 luni

Dupā numerele de inmatriculare ale masinilor cu care au venit si dupā expresii ca : " no ", " o fo ven'tā " , " pe la trâi "....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 9 luni

Oh, si aia din Alba, Hunedoara etc nu vorbesc asa? Ce-i daca au masini cu nr de SB? Pe langa ca nu stim ce se intelege prin sibieni. Sunt aici inclusi si mediesenii? Asa ca hai sa-i numim oameni sau macar ardeleni, daca ne luam dupa accent.
Raspunde

Vadim

Acum 9 luni

Care baze?
Raspunde

Michael

Acum 9 luni

Nu inteleg. Este o cronica despre masa celorlalți ori despre mâncare? E politicos sa tragi cu urechea iar apoi sa faci pe moralistul?
Raspunde

Sparrow

Acum 9 luni

Normal cā e ! Vorbitul despre altii este un mod de viatā larg rāspândit. De fapt, multi îsi trāiesc vietile exclusiv vorbind si analizând vietile altora.
Raspunde

Sparrow

Acum 9 luni

Mâncare , locatii mici povesti - toate, retete deja utilizate. Cel mai mult mi-a plācut chestia cu lanturile lu' āla care a câstigat retrocedarea strāzii.....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian Mi's Sibian

Acum 9 luni

Le-ati luat buletinele si certificatele de nastere ale domnilor de la masa alaturata de ati stiut de unde provin? Sau vreti sa va puneti bine cu cei de dupa Turnu Spart?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus