Luni,
29.04.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Pasionaţii de astronomie vor avea parte de două „super-Luni” în august, dintre care o „Lună albastră”

Pasionaţii de astronomie vor avea parte de două „super-Luni” în august, dintre care o „Lună albastră”

Persoanele pasionate de fenomenul de Lună plină vor avea parte de două "super-Luni" în august, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres. 

Luna se va afla în cel mai apropiat punct faţă de Pământ marţi şi din nou în noaptea de 30-31 august, pe parcursul orbitei sale eliptice în jurul planetei noastre.

Ambele Luni pline vor putea fi observate la aproape aceeaşi dimensiune, potrivit grupului de astronomi amatori din Germania Vereinigung der Sternfreunde. Spectacolul dublu este posibil deoarece ciclul dintre două Luni pline este de 29,5 zile, iar august are 31 de zile.

La 1 august, momentul în care Luna se va afla cel mai aproape de Pământ va fi la ora 18:32 GMT. La sfârşitul lui august, Luna va fi plină la câteva ore după răsăritul său.

Două Luni pline într-o lună calendaristică reprezintă un fenomen rar, a doua fiind denumită în multe ţări "Lună albastră" - următoarea va fi abia la 31 mai 2026.

În cazul celor două Luni pline din august, distanţa dintre Pământ şi satelitul său natural va fi de aproximativ 357.000 de kilometri. Distanţa medie a Lunii pe orbita sa este de aproximativ 380.000 de kilometri faţă de Pământ.

Image by Klaus Stebani from Pixabay

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus