Miercuri,
11.09.2024
Ploi Scurte
Acum
15°C

More or less. La Bistro-ul de pe Calea Dumbrăvii am jucat „Ghici ce avem din meniu”

More or less. La Bistro-ul de pe Calea Dumbrăvii am jucat „Ghici ce avem din meniu”

La intersecția străzii Anghel Dimitrie cu Calea Dumbrăvii, funcționează din toamna anului trecut D36 Bistro & More. I-am trecut pragul într-o după amiază, ca să mănânc. „More or less”, aș adăuga eu în concluzie.

Era aproape de ora 14, când am hotărât că e momentul să mănânc ceva. Treceam pe alături de D36 și am decis să intru, mai ales că mi-a plăcut locația: fix în fața noii piste de biciclete de pe Calea Dumbrăvii, afară soare – un timp minunat să stai la o terasă să mănânci. La terasă era doar o masă ocupată, iar în interior – nimeni. Interiorul e fain, amenajat cu gust – o combinație de lemn, elemente verzi, scaune moi. Totuși am ales să stau la terasă.

Am întrebat dacă au și mâncare, pentru că la prima vedere pare un local de băuturi și am fost surprins să aflu că m-aș fi încadrat și la micul dejun. Acesta se poate comanda între 8 și 14. În meniu sunt trei tipuri de omletă, ouă Benedict, sandwich în croissant etc. Dar chiar îmi era foame, așa că am cerut o cafea până decid ce aleg. Postfactum, realizez că mai bine optam pentru un mic dejun consistent...

„Specialități” și „Fel principal” au fost cele două secțiuni din meniu din care voiam să aleg ceva. La specialități sunt menționate trei tipuri de mâncare pentru zilele de marți, joi și duminică. Marți – fish & chips; joi – coaste & bere; duminică – scoici & vin. Deoarece era marți, am cerut opțiunea din meniu, pentru a nu ne complica, dar... surpriză: Nu avem, am scos-o din meniu.

Ok, atunci, alegem planul B: ce îmi recomandați să iau? La felurile principale opțiunile erau: crispy de pui (26 lei), piept de pui la grill (28 lei), Boston steak (48 lei), antricot de vită argentiniană (85 lei) și burger de vită (49 lei). Nu era foarte convins ospătarul ce să-mi recomande, dar printre opțiuni a răsunat și Quesadilla cu pui de la „Snack”. Îmi place acest tip de sandwich, așa că l-am luat fără ezitare, că demult nu l-am mai încercat. Aia e – dacă specialitatea de marți nu e disponibilă, iar o recomandare fermă nu am primit. 

Peste vreo 10-15 minute, am primit porția: două triunghiuri de quesadilla. Nu știu de ce mă așteptam la trei sau patru bucăți, dar totuși e vorba de „snack”. Quesadilla cu pui a venit cu niște cartofi prăjiți, dar fără un sos în care să îi înmoi.

În momentul în care mi s-a urat poftă bună, pe masă nu erau aduse nici șervețelele (un șervețel sub furculiță nu e suficient), nici sarea și piperul. Și nu era o zi din aceea în care ți-e milă de ospătar că nu reușește să alerge de la o masă la alta. Acesta mi se pare cel mai enervant moment într-un local – stai și aștepți minute în șir mâncarea, iar când îți vine trebuie să umbli din urma chelnerului: îmi aduceți vă rog și niște șervețele, că îmi curge sosul printre degete; sau îmi aduceți vă rog sare și piper? Nu am pretenția să mi se aducă paharul ținut cu două degete sau chelnerul să poartă mănuși albe, dar măcar acest detaliu să fie în atenția lor. E o observație generală, nu doar la acest local.

Revenind. Quesadilla era gustoasă, mi-a plăcut, dar mi-a părut straniu că avea ketschup. Știu că pui în foile de tortilla ce vrei, dar ketschup-ul nu e tocmai ce aștept de la acest sandwich.

Nu am vrut să dau nici 85 de lei pentru antricot de vită argentiniană, nici de burger nu aveam chef, așa că am întrebat ce fel de „supa zilei” au. „Întreb la bucătărie și revin”, mi-a spus tânărul care mi-a adus sandwich-ul. Asta tot nu o înțeleg: ai în meniu doar un tip de supă - supa zilei - și la ora 14 să nu știi de care e? Dar am înțeles de ce a spus asta – nu voia probabil să-mi dea vestea cea rea. „Să știți că nu avem supă” – mi-a transmis colega lui. Ok, atunci mă mai gândesc ce să mai comand.

De asta ziceam în titlu – More or less...

Mâncam ultima bucată de quesadilla și mă gândeam ce să mai comand, dar și să aibă. Am ales niște paste, care în meniu se numesc Paste D36, adică după numele localului. De data asta am nimerit-o – le aveau „pe stoc”. Sunt niște paste în sos de roșii, cu bucăți de bacon, câteva roșii cherry, ciuperci și parmezan. Nu arătau rău, dar le-am așteptat mai mult de jumătate de oră, timp în care mi-a cam pierit și foamea, așa că nu le-am mâncat pe toate. Plus că le lipsea niște sare, deși nu erau rele la gust. Dar, după cum am spus, de pe masă lipseau sarea și piperul.

9 lei cafeaua, 33 de lei snack-ul și 36 de lei pentru paste - am achitat un total de 78 de lei. Plus 10 lei bacșiș.

Altfel, deservirea a fost bună, la capitolul comunicare, iar locația este foarte faină. Sper doar că minusurile constatate sunt o excepție și nu o regulă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

@@@

Acum 1 an

O groaza de bani, pentru ce? Mancarea e banala, nimic deosebit. Un student mai econom si interesat sa manance altceva decar omleta ti le-ar pregati una-doua. In orasul acesta, nu gasesti un restaurant in care sa mananci ceva memorabil.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 1 an

Ne pare rău că nu avem restaurant cu specific oltenesc
Raspunde

Bell Cosmin

Acum 1 an

Fain articolul
Raspunde

Pofticiosul

Acum 1 an

La Arhive am mancat binisor. Niste obrajori de porc cu cartofi aurii. Banal, veti spune, dar relativ gustos!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus