Duminică,
24.09.2023
Partial Noros
Acum
21°C

O companie cu afaceri de 17 milioane euro va moderniza sistemul de supraveghere video de la Aeroport

O companie cu afaceri de 17 milioane euro va moderniza sistemul de supraveghere video de la Aeroport

Administrația Aeroportului Internațional Sibiu a atribuit contractul de achiziție de componente, respectiv servicii și lucrări asociate pentru obiectivul „Modernizarea sistemului de supraveghere video / detecție perimetral al Aeroportului Internațional Sibiu RA”. Licitația a fost câștigată de o firmă din București.

Sistemul de supraveghere și detecție perimetrală modernizat urmărește asigurarea unei performanțe îmbunătățite în ceea ce privește detecția intruziunilor în perimetrul Aeroportului, evaluarea alarmelor, supravegherea zonelor importante din zone interioare perimetrului.

Potrivit informațiilor contractuale, noul sistem va supraveghea următoarele zone:
- Perimetrul aeroportului (înlocuirea sistemului existent), inclusiv detecția împotriva intruziunii neautorizate;
- Zonele de decolare și aterizare a aeronavelor, precum și deplasarea spre căile de rulaj;
- Toate locurile de parcare ale aeronavelor;
- Ansamblul incintei aeroportului;
- Zona remizei PSI;
- Parcarea publică a Aeroportului, precum și zona de staționare a taxiurilor;
- Punctul de control acces PCA.

Compania căreia i-a fost atribuit contractul, în valoare de aproape 27,5 milioane lei, se numește Helinick. Aceasta a fost fondată în 1991 la București de Ioan Retegan. Compania are peste 160 de angajați, iar pentru anul 2022 a raportat o cifră de afaceri de aproape 84,8 milioane lei sau aproximativ 17 milioane euro. În 2021 și 2022 a înregistrat profit de peste 6 milioane lei. Compania are o serie de proiecte în domeniilor sistemelor de securitate și siguranță, inclusiv la instituții publice, cum ar fi Biblioteca Națională, Biblioteca Academiei Române, Camera Deputaților, Parlamentul României, Teatrul Național de Operetă etc. Totodată, 74 de ambasade și consulate ale României, Baza Aeriană Fetești, Aeroportul Cluj Napoca, Aeroportul Satu Mare, Serviciul de Informatii Externe, Summit NATO, UK Embassy Bucharest au apelat la serviciile companiei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1794

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Xxx

Acum 1 lună

Ce sa supravegheze ca bate vintul...nu e nici...la cite zboruri sint! Da mi place ca pt asa ceva su bani. Sa mai aduca niste companii...nu se poate!
Raspunde

Aliv

Acum 1 lună

Când se reintroduc zborurile către Spania?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus