Duminică,
24.09.2023
Partial Noros
Acum
20°C

Primăria Copșa Mică cumpără mașină de pompieri din Germania. „Va avea un preț simbolic”

Primăria Copșa Mică cumpără mașină de pompieri din Germania. „Va avea un preț simbolic”

Primăria Copșa Mică va cumpăra o autilitară de pompieri complet dotată și utilată. Mașina va fi cumpărată de la primăria unei localități de lângă Stuttgart, Germania, la un preț mult mai convenabil și accesibil.

Cumpărarea acestei mașini contribuie și la reducerea substanțială a timpului de reacție la un incendiu, cea mai apropiată secție de pompieri militari fiind în Municipiul Mediaș.

„Suntem în legărură cu un pompier de lângă Studtgardt, Karl-Heinz, care timp de 40 de ani a fost pompier profesionist. De zece ani se ocupă de situațiile de urgență din România, din Transilvania mai ales, a ajutat Hoghilagul, sunt locuri unde deja i-a echipat și i-a instruit pe pompieri.

Ne-au găsit câteva primării care sunt dispuse să ne vândă mașinile lor de pompieri la prețul rezidual, plus echipamentul de care acestea dispun. Putem spune că va avea un preț simbolic. Acum Karl este la noi în vizită patru zile, a fost să vadă zona, ce specific avem și de ce instrumente este nevoie pe această mașină. Urmează să se întoarcă în Germania și să pregătească mașina pentru drum. În octombrie vor merge doi pompieri voluntari de la noi și vor aduce mașina în Copșa Mică. Apoi el va veni în România și le va arăta cum se folosește mașina”, a transmis Daniel-Tudor Mihalache, primarul din Copșa Mică. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Sus