Cei ce vor trece pragul centrului comercial vor avea ocazia să descopere cele mai importante simboluri ale anilor ’90, care le vor aminti de muzica, jocurile sau piesele vestimentare iconice ale perioadei.
Accesul la expoziție este gratuit
Promenada Sibiu este gazda Muzeului Pop-Up „Generația Millennials”, care prezintă, în premieră, o expoziție cu cele mai importante simboluri ale ultimei generații cu cheia la gât, cunoscută drept Millennials. Evenimentul se desfășoară până pe 16 septembrie, la etajul 1 al centrului comercial, vis-à-vis de magazinul d&m. Acest concept expozițional aparține Asociației ESCU, iar intrarea la expoziție este liberă.
La muzeu, vizitatorii centrului comercial vor descoperi evoluția tehnologiei, simboluri precum Michael Jordan sau jocurile din copilărie de tip Pac-Man, Tetris, Mario și Tamagotchi. De asemenea, sunt prezentate amintiri prețioase de la desenele animate de pe Cartoon Network și modul în care școala și viața socială erau percepute în acea vreme. Expoziția prezintă scene din experiențele iconice, gusturile culturale, senzațiile, obiectele și amintirile care aparțin copiilor născuți în perioada 1980-1995.
„Ne dorim să oferim o experiență plină de nostalgie tuturor celor care ne trec pragul, în care vor avea ocazia să exploreze simbolurile și momentele definitorii ale generației Millennials. Expoziția aduce în prim-plan nu doar obiecte și cultură, ci și emoții puternice care au marcat perioada anilor '80 și '90”, spun reprezentanții Promenada Sibiu.
Zone tematice și obiecte reprezentative pentru ultima generație cu cheia la gât
Muzeul construiește un mediu interactiv, amuzant şi nostalgic pentru vizitatorii de toate vârstele și prezintă experienţe pe care fiecare membru al generaţiei Millennials le-a trăit. Camerele și elementele din muzeu reprezintă fundalul perfect pentru a deveni un spațiu instagramabil și distractiv pentru toată familia.
Zonele tematice ale expoziției sunt special amenajate, astfel încât să le reamintească vizitatorilor centrului comercial de perioada oracolelor sau de muzica iubită în acea perioadă, de la artiști precum: Enrique Iglesias, Backstreet Boys la Marilyn Manson, dar și de filmele și desenele animate iubite: Singur Acasă, Sailor Moon, Scary Movies sau American Pie sau de cărțile, revistele cu abțibilduri, casetele și de toate celelalte obiecte ce definesc milenialii.
În plus, expoziția cuprinde și obiecte-simbol ale generației, de la electronice, la jocuri, suveniruri-amintiri, moda anilor ‘90, cărți, precum și o retrospectivă ilustrată cu zeci de fotografii de presă, nepublicate până acum. Totodată, cei interesați se vor putea bucura de o micro-expoziție de benzi desenate ale ilustratorilor care au făcut deliciul copilăriei din anii ’90.
Despre Promenada Sibiu
Centrul comercial Promenada Sibiu, deținut de fondul de investiţii NEPI Rockcastle, și-a deschis porțile pentru sibieni în anul 2019. Situat pe Str. Lector, nr 1-3, în zona centrului vechi al Sibiului, cel mai nou centru comercial din oraș propune o experiență nouă, premium, de cumpărături și petrecere a timpului liber, aducând elemente unice de arhitectură, branduri în exclusivitate și concepte noi de magazine, dar și opțiuni multiple de petrecere a timpului liber.
Cu o suprafață închiriabilă de 42.200 de metri pătrați, centrul comercial găzduiește peste 150 de magazine și spații comerciale, ce acoperă toate categoriile de produse și servicii, cel mai nou concept de hypermarket Kaufland, cinematograful CineGold, cu 9 săli, peste 2.600 mp de food court și 1600 locuri de parcare.
Promenada Sibiu aduce în exclusivitate, sub acelaşi acoperiş, unele dintre cele mai mari reprezentanțe ale magazinelor de fashion, încălţăminte şi accesorii din țară, printre care: Bershka, Pull and Bear, Stradivarius, Oysho, Sinsay, Guess, Levi’s, Nissa, 4F, Mango, Tommy Hilfiger, Vagabond, US Polo ASSN, Grid, Sport Vision și Buzz. Pentru înfrumusețare și îngrijire, vizitatorii vor putea alege din ofertele mult așteptatelor magazine Sephora, MAC, iar pentru cadouri prețioase vor putea alege dintre bijuteriile brandului Kultho.
În luna octombrie a anului 2021, Promenada Sibiu a lansat SPOT, o aplicație mobilă ce recompensează utilizatorii cu puncte de loialitate pentru fiecare sesiune de cumpărături, oferindu-le astfel acces la oferte și beneficii exclusive, în funcție de statutul atins în program. Aplicația mobilă de recompensare a clienților loiali este disponibilă în 18 centre comerciale ale grupului NEPI Rockcastle din România. Înrolarea în program este gratuită, SPOT poate fi descărcată atât din Google Play, cât și din App Store.
Despre Asociația ESCU
Asociaţia ESCU înseamnă Educaţie, Societate, Cultură, Umanitate. Suntem o organizaţie nonguvernamentală independentă, apolitică, nonprofit, având obiectivul principal de a îmbunătăţi nivelul cultural şi educaţional al publicului din ţară. Principala noastră direcție de activitate este dezvoltarea ofertei culturale din spațiul public românesc prin proiecte inovatoare care au ca misiune susținerea practicilor culturale benefice la nivel național. Asociația noastră operează la intersecția dintre creativitate și antreprenoriat cultural, organizând evenimente multidisciplinare, programe educaționale, cercetare experimentală și suport pentru producția proiectelor artistice, precum și programe de mentorat în diplomație și relații internaționale. În perioada 2015 - 2023, Asociația ESCU și-a dezvoltat portofoliul, în afara festivalului emblematic World Experience/Festivalul Ambasadelor (având deja 5 ediții), cu proiecte care se axează pe domenii precum diplomația culturală și publică, relații internaționale, publicitate/branding și educație culturală pe diverse tematici, respectiv Diplomatic Backstage Program, NATO Youth Academy (3 ediții), Made in RO: muzeu de publicitate și branduri românești (4 ediții la activ), Cuvinte Ilustrate: povești românești pe bandă desenată, expozițiile România la Jocurile Olimpice (2 ediții), Muzeu pop-up Generația Millennials (2 ediții), Expoziția Joc și Joacă, Istoria Frumuseții din România, precum și expoziții itinerante, axate pe edutainment pentru publicul prezent în marile centre comerciale din diferite orașe din țară.
Asociația ESCU are o activitate cu o creştere anuală organică, expusă în repetate rânduri mediatizării naţionale și internaţionale, cu un portofoliu de iniţiative culturale care au fost organizate sub egida UNESCO, European Year of Cultural Heritage și a European Congress of Local Governments, precum și a numeroase instituții culturale partenere din România. Proiectele noastre au adunat de-a lungul timpului peste 350.000 de participanți. https://asociatiaescu.ro/
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 1905
Ultimele comentarii
Acum 48 minute
IR
Acum 55 minute
Eva
Acum 1 oră
Robert
Acum 1 oră
Sibian
Acum 1 oră
Emil