Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
24°C

Somon afumat contaminat cu Listeria, retras de la vânzare și din magazinele Carrefour din Sibiu. Poate provoca listerioza, o „boală potențial gravă”

Somon afumat contaminat cu Listeria, retras de la vânzare și din magazinele Carrefour din Sibiu. Poate provoca listerioza, o „boală potențial gravă”

Mai multe loturi de somon afumat sunt retrase de la vânzare ca urmare a evidentierii prezenței Listeria monocytogenes, o bacterie care cauzează listerioza, o boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni.

Potrivit unui anunț postat de ANVSA, Carrefour Romania retrage de pe piață și recheamă de la consumatori următorul produse, care au fost vândute și în magazinele din Sibiu: cel de pe blvd Victoriei, cel din mall-ul de la Șelimbăr și magazinul din Cisnădie, de pe strada Tiberiu Ricci.

Se recomandă persoanelor care dețin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome. care pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni, transmit inspectorii de la Autoritatea Națională Sanitară și pentru Siguranța Alimentelor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus