Sâmbătă,
18.05.2024
Innorat
Acum
10°C

Organizația Patronală HORECA Sibiu, punct de vedere în urma controalelor ANPC desfășurate recent

Organizația Patronală HORECA Sibiu, punct de vedere în urma controalelor ANPC desfășurate recent

Organizația Patronală HORECA Sibiu aduce în atenția opiniei publice și a autorităților următoarele considerații în legătură cu recentele controale desfășurate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) în unitățile de alimentație publică, și nu numai.

  1. Organizația Patronală HORECA Sibiu este fermă în convingerea că aceste controale periodice în unitățile de alimentație publică sunt esențiale pentru a asigura standarde ridicate de calitate, siguranță alimentară și sănătate publică. Ne străduim în permanență să oferim preparate culinare de calitate și să respectăm normele în vigoare pentru a satisface nevoile și așteptările clienților noștri.

 

  1. Cu toate că susținem și încurajăm eforturile ANPC de a menține standardele ridicate în industria HORECA, observăm că în anumite situații, în timpul controalelor, a fost manifestat, într-o formă sensibilă, un exces de zel. Detalii aparent minore, precum gheața în congelatoare, chederul puțin dezlipit sau cuțitele cu nituri, au fost exagerate și au fost folosite pentru a penaliza unitățile de alimentație publică.

 

  1. S-a creat o imagine negativă asupra restaurantelor și cafenelelor din Sibiu. Aceste afaceri, multe dintre ele de familie, au fost subminate în fața clienților și a comunității locale. Încurajăm autoritățile să țină cont de aceste consecințe negative. Este important de menționat că problemele constatate în timpul controalelor au fost remediate într-un timp foarte scurt, majoritatea în doar 2 ore de la constatare. În unele cazuri, restaurantele au fost închise temporar pentru maxim 24 de ore, ceea ce indică faptul că problemele au fost minore și au putut fi soluționate imediat. Această abordare rapidă demonstrează preocuparea noastră pentru siguranța, satisfacția clienților, cât și pentru a da curs cerințelor autorităților de control și de respectare a normelor legale.

 

  1. Ne dorim să subliniem faptul că astfel de controale periodice au loc in intreaga tara, nu doar în Sibiu. Ele reprezintă un instrument esențial pentru a menține și cultiva standardele în industria HORECA și pentru a asigura siguranța alimentară. Menționăm că ne confruntăm frecvent cu aceste controale din partea autorităților locale, care se finalizează, în unele cazuri, cu sancțiuni drastice, dar și cu îndrumări privind remedierea problemelor.

 

  1. Prin acest punct de vedere menționăm faptul că este esențial ca autoritățile competente să elaboreze și să distribuie un Ghid de Bune Practici pentru a ajuta comunitatea , atât să identifice și să evite eventuale neconcordante , cât și pentru a reuși să fie la curent cu orice modificări care sunt necesare a fi implementate. Acest ghid ar servi ca o resursă valoroasă pentru îmbunătățirea situației și prevenirea problemelor similare.

 

  1. Suntem profund dezamăgiți și neplăcut surprinși de modul în care presa din Sibiu a abordat subiectul acestor controale. În unele cazuri s-a realizat o dezinformare prin omisiune, întrucât în cazul unor locații au fost prezentate, atât denumirea restaurantelor, cât și denumirea societăților comerciale, în timp ce la altele s-a menționat doar denumirea societății. Această neglijență în prezentarea informațiilor a creat o imagine distorsionată și a afectat reputația restaurantelor.

 

  1. Din cele 33 de locații menționate ca fiind sancționate și închise temporar, dorim să precizăm că multe dintre acestea sunt: magazine de haine, magazine de bijuterii, covrigării etc. În cadrul Organizației Patronale Horeca Sibiu, cu peste 40 de membri actuali, în urma controlului, la doar 6 restaurante s-a dispus închiderea temporară. Cu toate acestea, membrii noștri au reacționat prompt și au remediat problemele identificate imediat. Ca urmare, a doua zi, toate cele 6 restaurante au fost redeschise, demonstrând angajamentul pentru respectarea normelor și pentru îmbunătățirea constantă a serviciilor.

 

  1. În plus, dorim să mai subliniem faptul că au apărut erori grave în lista societăților închise temporar, inclusiv menționarea incorectă a restaurantului Taifas ca fiind închis, când acest lucru nu a fost adevărat. Astfel de erori au un impact direct asupra încrederii publicului în informația furnizată de presă și pot crea confuzie în rândul consumatorilor.

 

Organizația Patronală HORECA Sibiu face apel la presa locală să abordeze subiectele cu atenție sporită și să respecte principiile jurnalismului etic. Ne angajăm să colaborăm strâns cu presa și să promovăm o informare corectă și echilibrată.

Dorim să subliniem faptul că punctul de vedere prezentat aici reflectă doar opinia membrilor Organizației.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

14 comentarii

Olala

Acum 8 luni

Extrem de sensibili domnii din Horeca, după ce ca au incasat bani pentru perioada in care au foști închiși in pandemie, bani de la buget plătiți de noi toți , deși au fost afectate multe alte ramuri ale economiei nu doar ei , acum au tupeul de a nega evidenta , toți știm ca 99% din bucătăriile restaurantelor din zona centrala sunt improprii și nu corespund standardelor , ei se plang ca sunt abuzați , ca de obicei!! E segmentul cel mai nesimțit și imoral din economie cu adaosuri nejustificate si o calitate execrabila a produselor .. Rămâne întrebarea de ce eu ca si plătitor de taxe si impozite ar trebui sa subvenționez activitatea lor si de ce le-au fost plătite sumele din buget, ei nu reprezintă un segment esențial , alte ramuri afectate de pandemie au fost discriminate .. Au rămas doar cei din afara Sibiului care frecventează aceste zone cu prețuri de Coasta de Azur , probabil ca vor dispărea si aceștia in 1-2 ani , atunci poate vor reveni cu prețurile mai aproape de realitate …
Raspunde

Kukuruku

Acum 8 luni

Alte ramuri nu au fost efectiv inchise. Si normal sa li se dea de la stat, statul i-a inchis. Stii tu exact standardele si ca 99% nu corespund? Ai umblat prin toate? Sau macar in una? Lasati vorbaria goala. Credeti ca va pricepeti la tot cate unii. Si zero solidaritate cu cei persecutati, halal cetateni sunteti.
Raspunde

Olala

Acum 8 luni

Draga pensionarule, Am sa te rog sa îți cauți polemici cu cei se vârsta și gradul tău de inteligenta , au fost închise toate afacerile timp de peste 2 luni , unele cu chirii de zeci de mii de euro , in toate domeniile au fost pierderi mult mai mari decât pe segmentul Horeca și statul i- a ignorat total! Nu văd de ce as subvenționa eu niște păduchi care nu produc nicio valoare adăugată doar iau de la Metro încălzesc și vând mai departe de zece ori mai scump !!! Nu își permit sa subvenționeze , sa închidă , vor veni alții care pot !! Habar nu ai câte afaceri din producție au intrat in faliment din cauza pandemiei , dar asta nu a interesat pe nimeni , statul a ales sa salveze niște ciorbari nenorociți in loc sa saleveze producția , acolo unde e valoare adăugată , așa cum ar face orice stat normal. Economia comunista pe care tu ai învățat-o nu mai e demult valabilă , așa ca cauta-ti polemica in alta parte , sau ești colegul securistului care are o bodega in piața??!
Raspunde

Omg

Acum 8 luni

De ce ar fi normal sa li se dea de la stat mai Kukuruku?? Pentru ca ai tu restaurant ? Pai sa ne dea la toți statul . Nu mai scoate nimeni comunismul din voi !
Raspunde

Ha-ha

Acum 8 luni

Horeca persecutați ??? Ma faci sa rad moșule :)) Evaziune la greu și prețuri astronomice , majoritatea îți iau banii pe note de plata emise de program și nu pe bon fiscal , dat mulți văd putini pricep …
Raspunde

Pius

Acum 8 luni

Draga HORECA Sibiu, daca nici pana acum nu ati realizat ca aceste controale nu v-au vizat pe voi, atunci sunteti pasibili de alte viitoare "controale" politice. La carma OPC Sibiu se afla nimeni alta decat Amalia Balasoiu, sotia lui Ioan Cindrea, PSD-ist iesit din gratiile PSD; cu asta cred ca am spus tot. Amalia Balasoiu poate spune mai multe despre acest Constantinescu aflat la carma OPC pe tara dar are si ea "schelete in dulap".
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Domescu

Acum 8 luni

A fost un atac miselesc al celor din Brasov asupra imaginii Sibiului. De mult timp vad BV peste Sb la capitolul turism... bullshit. Merg in BV si ce vad totul supraaglomerat nu gasesti un loc de parcare si centrul full de turisti... Terasele si restaurantele nu sunt cine stie ce .... Acolo de ce oare lingaii nu au facut controale? Era o vreme cand inspectorii mergeu cu plasuta in piete ca na depindea de control branza lapte oua ... Cate toxinfectii alimetare au fost identificate cu provenineta din centrul Sibiului? Zero ... Cred ca scara scanctiunilor presupune avertismentul ... nu te arunci pentru un cheder si iute dai la turn senzatia ...
Raspunde

Therapist

Acum 8 luni

Mania persecuției e o boala psihică și se tratează de către specialiști. Looking for a doctor , dude!
Raspunde

CA

Acum 8 luni

De ce crezi ca Brasovul e supraaglomerat de turisti?? :)))))) Pt ca este mult peste Sibiu, din toate punctele de vedere!! Adevarul doare!!!
Raspunde

Jak

Acum 8 luni

Servicii proaste pe preturi astronomice. Cine a comandat bere cu 18 lei și a primit-o calda știe ce vreau sa spun. Nu mai zic de atitudinea chelnerilor care sunt deranjați de prezenta clienților.
Raspunde

Kukuruku

Acum 8 luni

E o regula? Nu. Atat de nu incat nu am dat vreodata peste asa ceva in ultimii ani.
Raspunde

Vosi

Acum 8 luni

Pai tu bei bere la pet de la Profi :))
Raspunde

CA

Acum 8 luni

Dar nu v-ar fi rusine??? Serviti laturi infecte la preturi astronomice si aveti tupeul sa scrieti asa ceva? Mai bine taceati, ca oricum lumea uita in cateva saptamani si o sa va frecventeze iar magherinitele, stati linistiti. Brasovul va da clasa.
Raspunde

Mno

Acum 8 luni

Stai liniștit ca și la Brasov sunt aceleași mizerii ca și la noi, doar ca mai bine mascate … Nesimtirea și adaosurile enorme sunt o probleme generalizată a restaurantelor românești , de la mare pana la munte rar găsești un restaurant onest !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus