Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
9°C

45 de cartușe vechi, descoperite de un trecător lângă parcul Sub Arini

45 de cartușe vechi, descoperite de un trecător lângă parcul Sub Arini

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu anunță o intervenție desfășurată duminică, în apropiere de parcul Sub Arini, unde un trecător a descoperit mai multe cartușe vechi.

Evenimentul a avut loc în jurul orei 13:00, prezența cartușelor fiind semnalată prin apel 112.

”Duminică în jurul orei 13:00, echipajul pirotehnic al ISU Sibiu a intervenit pe strada Bobâlna din municipiul Sibiu, la intersecția cu Parcul Subarini pentru ridicarea unor elemente de muniție neexplodate care au fost găsite de un trecător în spațiul verde.

Pirotehniștii au ridicat un număr de 45 de cartușe calibru 5,6 mm în vederea depozitării și distrugerii ulterioare”, a transmis Sg. maj. Andreea Ștefan.

Pe această cale autoritățile reamintesc faptul că, în cazul în care descoperiți muniţie rămasă neexplodată să respectați următoarele măsuri de prevenire:

- nu atingeți aceste elemente.

- nu le loviți sau nu le mișcați din locul în care le-ați găsit,

- nu încercați să le demontați componentele sau să le transportați, depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi,

- anunțați ISU sau Poliţia prin apel pe numărul unic de urgenţă 112, pentru a interveni în vederea ridicării şi distrugerii acestor elemente.

Foto ilustrativă/ Sursa: Romarm.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1780

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Sdf

Acum 1 săptămână

dar intrebarea se pune cum au ajuns acolo acele cartuse asa vizibil (ca doar nu a sapat dupa ele ma gandesc) si ar trebuie facuta si o ancheta in acest sens...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus