Marţi,
05.12.2023
Partial Noros
Acum
-2°C

Știrile zilei la Sibiu

Știrile zilei la Sibiu

Posibilă fraudă cu fonduri europene la ULBS, la ATOP aleșii lucrează la pasarea responsabilității, stație GPL închisă la marginea Sibiului, acuzații de jaf la cadastrare și un sfert din oraș rămâne mâine fără apă. Acestea sunt câteva dintre cele mai importante știri ale zilei la Sibiu.

Parchetul European (EPPO) a efectuat marți percheziții domiciliare în județul Sibiu, în cadrul unei anchete la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, suspectată de fraudă cu fonduri Erasmus, informează instituția. Care sunt acuzațiile vedeți aici.

16 persoane mature, șefi de instituții publice sau aleși locali, precum și reprezentanți ai comunității sibiene, s-au întâlnit astăzi să discute siguranța sibienilor. Puși în fața unei încălcări simple și clare a legii, atât și-au pasat problema de la unii la alții încât tot cine a ridicat problema a fost desemnat să vină cu soluții. Concluzia: Să mai facem o ședință! Totul pe banii noștri.

Prefectura Sibiu a publicat marți raportul cu rezultatele unei noi serii de controale la benzinăriile și stațiile GPL din zona Sibiului. Spre deosebire de verificările din săptămânile trecute, de data aceasta Prefectura anunță și închiderea unei stații GPL din cauza unei deficiențe constatată de inspectorii ITM.

Un consilier local din Turnu Roșu spune că lucrările de sistematizare cadastrală, în urma cărora ar urma înscrise în cartea funciară toate terenurile cu proprietarii aferenți, includ și „falsuri grosolane”, care au generat deja plângeri penale. Turnu Roșu nu este singura localitate, spune consilierul local.

Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor SKV a organizat la finalul săptămânii trecute o întâlnire de lucru la pensiunea familiei Rotaru din Lotrioara care vreme de generații a administrat cabana Prejba. Întâlnirea a fost urmată de o vizită la ruinele celor două cabane cu acest nume, construite succesiv în 1887 și 1924. Am vorbit cu președintele asociației, Marcel Șofariu, despre posibilitatea reabilitării cabanei Prejba, dar și despre finanțările pe care le-ar putea atrage.

Societatea Apă Canal Sibiu anunță scăderi ale presiunii apei și chiar întreruperi ale furnizării apei în mai multe zone din Sibiu, miercuri, 20 septembrie, între orele 07.00 - 22.00: în cartierele Lupeni, Lazaret, Reșița, Gușterița, în zona Oțelarilor - Compa, zona Ștefan cel Mare - Broscărie și zona industrială est.

Sebastian Torneanu, directorul general al societății de transport public a municipiului Sibiu, a demisionat din funcția de director general al societății pe care o conduce din vara lui 2021.

Melisa Narcisa Alexandrescu este elevă în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic „Ilie Măcelariu" din Miercurea Sibiului. Fata a participat în perioada 14 - 15 septembrie la un Leadership În Prevenirea Abuzului și a Exploatări, desfășurat la Biblioteca Județeană Astra Sibiu și-și dorește să le atragă atenția copiilor să fie mai atenți cu cine și ce vorbesc virtual cât și în viața de zi cu zi. Tănăra își dorește să devină polițist și spune că este atrasă de activitățile pe linie de prevenție. 

Energia regenerabilă se extinde tot mai mult în Sibiu, pe lângă investițiile private și instituțiile de stat fiind atrase de noile capacități de producere a energiei electrice. Astfel, Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” din Sibiu intenționează să realizeze o centrală fotovoltaică pe teritoriul său care să-i acopere necesarul de energie electrică.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus