Miercuri,
29.11.2023
Cer Senin
Acum
3°C

Oferte inacceptabile pentru securizarea accesului la Aeroport. Bani sunt pentru proiect

Oferte inacceptabile pentru securizarea accesului la Aeroport. Bani sunt pentru proiect

Unul dintre marile proiecte care fac parte din seria de lucrări de modernizare a Aeroportului Internațional Sibiu este realizarea unui punct control pentru accesul și securitate auto și a persoanelor, altele decât pasagerii. Pentru acesta reprezentanții Aeroportului au anunțat anterior că au asigurată finanțarea. Doar că la licitația organizată în vederea atribuirii proiectului tehnic și a lucrărilor de execuție au fost depuse doar oferte neconforme.

Reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu au anunțat la sfârșitul lunii iunie 2023 că au semnat contracte de finanțare pentru două proiecte cu o valoare totală de 64 de milioane de lei în cadrul procesului de modernizare.

Primul proiect se numește „Punct control acces/securitate auto și persoane, altele decât pasagerii”. Este vorba despre realizarea unui punct de control distinct pentru controlul persoanelor, altele decât pasagerii, a vehiculelor și utilajelor aeroportuare care acced în zonele de securitate cu acces restricționat.

Anterior, directorul Aeroportului din Sibiu, Marius Gîrdea, a menționat într-o notă de fundamentare că prin acest proiect de investiții, regia își propune să atingă trei obiective. Primul obiectiv vizează realizarea unui post de control distinct pentru controlul persoanelor, vehiculelor și mijloacelor aeroportuare care acced în ZSAR (zona de securitate cu acces restricționat) și ZOA (zona de operațiuni aeriene). Obiectivul al doilea prevede realizarea facilă a accesului în zonele securizate spre aeroport din Șoseaua Alba Iulia și spre Șoseaua Alba Iulia din incinta aeroportului. „Se vor analiza opțiunile prin care accesul înspre/dinspre aeroport să se realizeze facil în ambele direcții ale Șos. Ala Iulia”, se mai menționează în document. Obiectivul al treilea se referă la creșterea gradului de securitate aeroportuară prin implementarea celor mai noi tehnologii pentru realizarea controlului de securitate.

Valoarea totală a proiectului este de 15.822.405,04 lei.

În această săptămână în platforma online de achiziții publice a fost publicat anunțul potrivit căruia nu a fost atribuit contractul pentru acest proiect. „Motivul anulării: Au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme”, scrie în platformă.

Precizăm că cel de-al doilea proiect se numește „Modernizarea sistemului de supraveghere video / detecție perimetral al Aeroportului Internațional Sibiu RA”, administrația regiei atribuin contractul unei firme din București în luna august.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2159

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Sz

Acum 2 luni

imaginea este geniala pentru ce reprezinta SBZ, constructii aiurea si un singur avion pe pista
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus