Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Kebap și găinaț, la cea mai bună șaormerie din Sibiu. Unde e OPC-ul când ai nevoie de el?

Kebap și găinaț, la cea mai bună șaormerie din Sibiu. Unde e OPC-ul când ai nevoie de el?

Acum vreo două-trei săptămâni, când inspectorii Protecției Consumatorului făceau valuri în centrul Sibiului, am primit pe adresa redacției un mesaj de genul acesta: Mergeți la șaormeria turcească de lângă magazinul Dumbrava să vedeți în ce mizerie se gătește și pe ei nu-i mai vede OPC-ul! După ce s-au calmat lucrurile pe centru, m-am dus să mănânc șaorma de la turci. Concluzia: Cum e posibil așa ceva?

Nu trebuie să fii inspector OPC sau specialist în alimentație publică să vezi că terasa, unde clienții sunt invitați să mănânce în tihnă, este plouată cu găinaț de porumbei care se plimbă pe masă, resturi alimentare împrăștiate pe mese și sosuri pe sub scaune. Imaginile vorbesc de la sine:

Puteam să mă opresc aici, dar văzând că înăuntru sunt numeroși clienți, mi-am făcut curaj și am comandat mâncare. Aveam de ales dintre șaorma, kebap și falafel, cu o varietate de sosuri cu arome orientale și multe legume tocate. Am comandat un kebap vită-oaie la farfurie, cu o răcoritoare, pe care am plătit cam cât un meniu al zilei la orice restaurant din centru.

În cele cinci minute până a fost gata mâncarea am putut admira cu dezgust că deasupra rotisorului s-au format niște stalactite soioase care aduc a grăsime îmbibată în praf ce dă să picure peste carne. De partea cealaltă, cum te uiți în sus de la zona unde se produc pe bandă rulantă cartofii prăjiți vezi vopsea scorojită care se desprinde în frunzulițe umflate.

N-am avut atâta încredere în mine să stau pe terasă, gândindu-mă câte boli transmite un porumbel care joacă Călușarii pe fața de masă, așa că m-am învârtit de două ori cu farfuria în mână și m-am așezat la o masă lângă intrare. Din acest loc am putut admira geamul murdar, fulgii gri-albăstrui de pe jos și resturi alimentare pe lângă picioare: lipie, cartofi... Mă gândeam că într-adevăr, angajații Turkish Kebap nu pot stârpi înaripatele din Sibiu, dar curățenia din local ține strict de ei și de respectul față de clienți.

Acestea fiind spuse, haideți să vorbim puțin și despre mâncare. Mulți spun că la Turkish Kebap este, probabil, cea mai bună șaorma din oraș. Trebuie să le dau dreptate. Am primit o farfurie plină ochi cu carne rotisată, înecată în sosuri delicioase, cu zeamă de îți lasă gura apă și legume din belșug. Ca să fim sinceri, mâncarea este foarte bună și nici nu mi-a fost rău pe urmă, indiferent de impresia lăsată. Nu degeaba localul era plin de livratori și muncitori de pe toate șantierele pe o rază de doi kilometri.

Sibiul mai are câteva restaurante cunoscute pe plan local că se mănâncă bine, dar al cărui aspect general nu este impresionant. Problema aici nu este decorul, sau aspectul, ci mizeria generală, vizibilă cu ochiul liber.

Pe experiența descrisă mai sus am plătit în jur de 40 de lei și am plecat cu un singur gând: Oare dacă nu șterg mesele cu atenție sau nu fac curat în bucătărie, cât de curată era farfuria din care am mâncat? Bucătarul de față cu mine a pus mâna pe carne și pe urmă s-a dus la frigider, a deschis ușa, a băut o apă, apoi s-a întors la preparate. N-au auzit de apă și săpun, de mănuși?  Oare furculița pe care am băgat-o în gură a fost spălată bine?

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

17 comentarii

Nimeni

Acum 7 luni

Mancarea industriala si procesata e buna pt cronicarul nostru genial!

Raspunde

Nemo

Acum 7 luni

Cred ca e mult rahat. Rahat turcesc...Turkish rahat.

Raspunde

Un Sibian

Acum 7 luni

Se pare că ai văzut mesajul meu in care mă plângeam de mizerie . Mulțumesc! Te provoc sa treci strada și să mergi până la Shish dar dacă treci strada ii musai să îți lași mașina în giratoriu,așa se practică.

Raspunde

Vasile Gurmeu

Acum 7 luni

Degustatorul de serviciu de săptămâna asta are un singur criteriu pentru calitatea restaurantelor din Sibiu: să fie farfuria plină, ieftină și cu mult sos.

Raspunde

Aci Duțu

Acum 7 luni

La împărțire opc a revenit psd. Aferim!

Raspunde

Cristi

Acum 7 luni

Eu am prins acolo o faza și mai și.. unul din angajați care tăia carnea la rotisor, un tip ce are o problema vizibila la un ochi, și a tras mucii și a scuipat pe jos după tejghea..

Raspunde

Adina

Acum 7 luni

Am fost o singură dată acolo, never again. Am cerut cu vită, am venit acasă și am mâncat chifla cu castraveti și rosii, nu se putea mânca nicicum carnea aceea, parcă era cauciuc. Unde mai pui că ăla care m-a servit făcea și glume cu tentă sexuală cu colega lui. Groaznic... unde i-au găsit?? O tunat și i-o adunat.

Raspunde

Nicușor

Acum 7 luni

Poate se fac angajari la OPC, depune dosarul. Ai ochiu format!

Raspunde

John doe

Acum 7 luni

Nu cred ca OPC face angajari, ci doar partidu' ;)
Raspunde

Carcotasul

Acum 7 luni

Mancati acasă,!

Raspunde

R.

Acum 7 luni

ce nu te omoara te face mai tare !

Raspunde

Nada

Acum 7 luni

Ce nu te omoară, te face mai bolnav :)
Raspunde

Iepurasul

Acum 7 luni

Daca in centru e groaznic, in afara centrului, ce sa mai vorbim? Mergeti pana la Rabbit Hole si vedeti. Stie cineva de ce proprietarul nu e inca la puscarie? Poate pentru mita pe care o da regulat?

Raspunde

Gheorghe ion

Acum 7 luni

Ce a facut super mamma din sibiu - s.a ajuns sa se considere shaorma de la turkish ca fiind o delicatesa, cand ea e defapt mediocra. Nostalgicii, oare va mai amintiti de simpatico de pe milea? - acolo chiar se servea mancare [desi in ultimul an scăzuseră si ei standardele grav]. All in all, sibiul nu are inca o locatie cu shaorma adevarata. Numa' donnere fade sau dubiosenii ca turkish/sish
Raspunde

Eu

Acum 7 luni

Tot respectul pentru munca depusă
Raspunde

Cami

Acum 7 luni

Am mâncat și eu acolo ,toxi-infecție-alimentara …am petrecut doua zile in pat doua zile in care nu am putut sa beau nici apă . O experiența de neuitat , am vomat de 20 de ori intr-o zi nici nu am putut sa ma ridic din pat a trebuit de urgență să plec acasă de la servici deoarece nu am fost capabilă să stau.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dan Dragomir

Acum 7 luni

Ce aveti cu pasariile? Apropo in Chișinău un sofer de tramvai a oprit efectiv ca sa treaca un porumbel si oamenii l-au ajutat sa treaca efectiv la umbra! Voi de aici din Sibiu ce faceți? Ati auzi de politia animalelor? Cum sa le doresti moartea??

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus