Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Motivarea sentinței în cazul Dumbravă: ”condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale”

Motivarea sentinței în cazul Dumbravă: ”condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale”

Judecătorii Tribunalului București susțin că Alexandru Dumbravă a primit o pedeapsă de închisoare cu suspendare de 2 ani 3 luni pentru că și-a recunoscut faptele, pentru că nu are antecedente penale și pentru conduita sa avută înaintea faptelor de corupție pentru care a fost judecat.

”Din fişa de cazier a inculpatului rezultă că aceasta nu a mai fost condamnat pentru săvârşirea unei infracţiuni, iar acesta şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii. Mai mult, aşa cum s-a menţionat anterior, inculpatul a avut o atitudine cooperantă cu organele judiciare, acesta a recunoscut săvârşirea faptei şi a participat în mod activ la desfăşurarea activităţilor de identificare şi de tragere la răspundere penală a autorului.

Cu privire la condiţia referitoare la persoana inculpatului, instanţa constată că acesta nu a mai fost anterior condamnat pentru săvârşirea unei infracţiuni, astfel că nu este cunoscut cu un comportament predispus comiterii faptelor prevăzute de legea penală.

Aşadar, conform circumstanţelor anterior expuse, instanţa concluzionează că există în mod concret posibilitatea de îndreptare a inculpatului fără executarea pedepsei aplicate în regim de detenţie, iar pentru realizarea acestui aspect, instanţa urmează să stabilească un termen de supraveghere de 3 ani, cuantum suficient pentru respectarea măsurilor şi obligaţiilor de supraveghere ce urmează a fi stabilite”, se apreciază în motivarea sentinței.

Citește și:

Fostul viceprimar al Sibiului: spune că nu a furat și că a acceptat închisoarea pentru instituție și pentru că a greșit

Dumbravă este obligat ca pe durata termenului de supraveghere de 3 ani să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

  1. a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Sibiu, la datele fixate de acesta;
  2. b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
  3. c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
  4. d) să comunice schimbarea locului de muncă;
  5. e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

De asemenea, ca urmare a manifestării acordului de prestare a unei munci neremunerate în folosul comunităţii, obligaţie prevăzută de art. 93 alin. 3 cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere de 2 ani, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Căminului pentru persoane vârstnice Sibiu sau Bibliotecii Județene ASTRA.

”Infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, iar în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că aplicarea pedepsei este suficientă şi, chiar fără executarea acesteia, condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată” – motivarea sentinței în cazul Alexandru Dumbravă.

Totodată, instanţa i-a impus lui Dumbravă să urmeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

”În considerarea stabilirii suspendării executării sub supraveghere a pedepsei rezultante de 2 ani şi 3 luni închisoare, în baza art. 404 alin. 2 cod procedură penală, instanţa va atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 cod penal, privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, în cazul în care pe parcursul termenului de supraveghere cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, sau săvârșește o nouă infracţiune”, se mai arată în document.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Viteză

Acum 2 luni

Sigur ca da, la bibliotecă, unde penelisti se cultivă și se pocăiesc între ei. Fuego Dumbrava
Raspunde

Cusnir Lucian

Acum 2 luni

Am trimis un comentariu ieri și deși nu mă incadrez in criteriile dvs de eliminere,constat că nu îl publicați.Dvs cred că ați scris că și mine un articol sincer și nu ați încercat să faceți jocurile unor grupuri din PNL.Nu înțeleg de ce părerea meu nu prezintă interes.Astept prilegul sa discut personal cu dvs.Mentionez că am fost consilier municipal in perioada 1996-2000.cu stima
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus