Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
0°C

ITM a găsit opt oameni muncind ”la negru” pe șantierul extinderii aeroportului. Amenzi de 200.000 de lei

ITM a găsit opt oameni muncind ”la negru” pe șantierul extinderii aeroportului. Amenzi de 200.000 de lei

Inspectorii ITM Sibiu au efectuat o serie de controale de controale pe șantierul extinderii Aeroportului Internațional Sibiu, la final aplicând amenzi totale de peste 200.000 de lei. Cel mai grav este că unul dintre subcontractori lucra cu angajați ”la negru”.

În data de 19.09.2023 echipe de inspectori de muncă aflați sub coordonarea inspectorului șef I.T.M. Sibiu, Stănilă Alexandru Marius, împreună cu o echipă din cadrul Inspecției Muncii au efectuat o acțiune de control la angajatori pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și a securității și sănătății în muncă.

”În urma verificărilor, în domeniul relațiilor de muncă, au fost efectuate șase controale în urma cărora s-au acordat trei amenzi contravenționale în cuantum de 200.000 lei (pentru primirea la munca a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de munca, respectiv netransmiterea în Revisal a elementelor contractului individual de munca în termenul legal), un avertisment scris și patru măsuri de remediere a deficiențelor constatate”, au transmis reprezentanții ITM Sibiu. Concret, din amenda mare 160.000 de lei au fost aplicați pentru descoperirea a opt angajați care lucrau fără forme legale.

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții ITM Sibiu au precizat că problemele descoperite nu vizează antreprenorii generali, respectiv Con A și Bog`art, ci subcontractori care execută lucrări punctuale.

”În domeniul securității și sănătății în muncă au fost efectuate două controale, fiind aplicate două amenzi contravenționale în valoare totală de 13.000 lei și totodată au fost dispuse 3 măsuri de remediere. Ca măsură suplimentară s-a dispus și sistarea unui loc de muncă din cauza faptului ca angajatorul nu a luat măsurile de îngrădire a instalațiilor electrice existente la locul de muncă pentru asigurarea securității angajaților”, mai arată ITM Sibiu într-un comunicat de presă.

Nu în ultimul rând, inspectorii ITM Sibiu atrag atenția atât angajatorilor cât și angajaților cu privire la ”respectarea normelor metodologice pentru asigurarea condițiilor de securitate și sănătate în muncă și pentru prevenirea accidentelor precum și a prevederilor Codului Muncii”.

Context

Consiliul Județean Sibiu a semnat în data de 22 iunie contractul pentru extinderea Aeroportului Internațional Sibiu, în valoare de 203,8 milioane de lei, la care se adaugă TVA. Concret, terminalul existent este extins cu două clădiri noi cu parter, mansardă și etaj retras care sunt ridicate de o parte și de alta a actualei construcții.

În final, terminalul va avea o suprafață utilă 22.400 mp (față de aproape 9.000 de mp în fază inițială), cu șase filtre de securitate, șapte automate pentru self check-in, zece ghișee de check-in cu operator (unul alocat VIP) și șapte porți de îmbarcare. Proiectul implică și dotarea terminalului extins ”cu cele mai noi tehnologii”, precum și remodelarea circulațiilor: accesul în Aeroport urmează să fie făcut din sensul giratoriu amplasat între șoseaua Alba Iulia și strada Europa Unită.

Citește și Cel mai mare șantier sibian, extinderea Aeroportului, a ajuns la jumătate cu program non-stop: „În noiembrie, închidem Aeroportul pentru o zi”

Nou acces în Aeroportul Sibiu: Legătură directă cu sensul giratoriu de pe Șoseaua Alba Iulia

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 4545

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 2 luni

Daca ITM ar face cu adevarat controale ar gasi doar in Turnisor de trei-patru ori mai multi muncitori ''la negru''.Da' nu fac.
Raspunde

Btw

Acum 2 luni

Dacă impozitarea muncii in țara asta ar fi una normala, nu ar mai fi tentat nimeni sa angajeze la negru!! Atâta timp cât din brut 47% se duce la stat , nu e de mirare ca exista tentația de a angaja fără acte. Niciodată nu se vorbește de cauze doar de efecte. E o provocare imensa sa fii antreprenor corect in România , cei care sunt implicați știu, restul se bucura când cineva e amendat.
Raspunde

Gfkj

Acum 2 luni

ce frumos arata poza aia cu avioanele pe platforma si asa mai departe.... VISE ca in realitate sunt 2-3 avioane pe zi si cam atat...
Raspunde

Un sibian

Acum 2 luni

numai 8? sunt zeci!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus