Luni,
29.04.2024
Partial Noros
Acum
21°C

Taximetrist sibian, în audiență la Guvern să ceară soluționarea problemelor din breaslă: „Nu vrem să plătim comisioane pentru platformele de transport alternativ, din contră, suntem susținători ai statului român”

Taximetrist sibian, în audiență la Guvern să ceară soluționarea problemelor din breaslă: „Nu vrem să plătim comisioane pentru platformele de transport alternativ, din contră, suntem susținători ai statului român”

La sfârșitul lunii septembrie, taximetriștii din țară au ajuns în audiență la Guvernul României și la Avocatul Poporului și au trimis memorii la Ministerul Transporturilor și la Autoritatea Rutieră Română. Memoriile lăsate la toate aceste instituții arată că taximetriștii militează în continuare pentru abrogarea OUG-ului 49/2019 și a LEGII 204/2019, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, ordonanță care reglementează transportul alternativ de persoane. De asemenea, taximetriștii au avertizat autoritățile naționale că, dacă nu vor primi un răspuns la problemele ridicate de ei, vor continua protestele. Taximetriștii din Sibiu au fost reprezentați de Vasile Spînu, membru în Aripa 18, asociația care se ocupă în special cu abuzurile în taximetrie. 

În data de 27 septembrie, Aripa 18, prin președintele ei și reprezentanții săi, membrii ai asociației, alături de Asociația de Monitorizare Taxi IAȘI precum și Asociația Eurotaxi Ploiești au ajuns la București la invitația lui Minel Ivașcu, consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului Ministru, Marcel Ciolacu.

Sibiul a fost reprezentat de Vasile Spînu, taximetrist și membru în asociația Aripa 18. Acesta spune că la București s-au discutat mai bine de o oră cu Ivașcu problemele cu care se confruntă breasla.

Citește și: Protestul taximetriștilor din Sibiu s-a încheiat. S-au format cozi pe Bulevardul Victoriei și pe Vasile Milea

„La finalul discuției am lăsat memoriul nostru alături de tabelele de semnături și petiția on-line care însumează câțiva mii de oameni care s-au alăturat cauzei pentru care pledăm și pe această cale vă mulțumim tuturor celor care ați acționat, pentru că semnătura ta chiar contează și face diferența în această luptă. Toate listele colectate la nivel național au fost predate Guvernului României în vederea abrogării OUG-ului 49/2019 și a LEGII 204/2019. De asemenea, am anunțat că protestele pe patru roți vor continua, dacă nu suntem luați în seamă de autorități”, transmite Vasile Spînu.

Citește și: Un taximetrist sibian le arată colegilor cum ar trebui să arate o mașină: „Taximetria necesită implicare, respect și disciplină”

Acesta spune că împreună cu colegii taximetriști construiesc o echipă puternică în Sibiu.

„Vreau să vă amintesc că ordonanța pentru care luptăm să fie abrogată încalcă interesul Statului Român ca și impact economico-social, interesul concurențial, interesul consumatorului. Este o ordonanță anti-concurențială, care a adus grave prejudicii investitorilor taxiști din industria taximetriei! În ora petrecută în biroul consilierului de stat, fiecare reprezentant a dezbătut memoriul adus. Am atins problemele grave și panta abruptă înspre care se îndreaptă taximetria, aceste probleme amplificându-se tot mai mult, drept pentru care multe firme care au investit bani mulți în înnoirea parcului auto au falimentat. Noi nu vrem să plătim comisioane pentru platformele de transport alternativ, ba din contră, suntem susținători ai statului român”, mai spune taximetristul sibian.

Taximetriștii spun că este important ca instituțiile abilitate ale statului să se implice cât mai repede în rezolvarea problemelor apărute odată cu transportul alternativ.

Vor să schimbe fața taximetriei sibiene

Pe de altă parte, Vasile Spînu spune că sunt mulți taximetriști din Sibiu care își doresc schimbarea taximetriei în bine. În acest sens s-au unit cu toții sub denumirea de „Platforma taxi Sibiu”, având ca motto „Dedicați meseriei, respectăm clientul!”.

„Sperăm să avem cât mai mulți colegi care să se alăture acestei inițiative și împreună să construim o față nouă prin care să arătăm clientului că poate avea încredere în noi!”, încheie taximetristul sibian.

Citește și: VIDEO Măsura unui taximetrist din Sibiu, împotriva COVID-19: și-a montat un paravan în mașină

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

7 comentarii

Dan

Acum 7 luni

Nici noi, clientii, nu vrem sa va mai platim smecheriile: maimuta, oprit motorul la semafor ca sa mai platim o pornire etc. De asta nu mai luam taxiul
Raspunde

Rusuceanu Mihai

Acum 6 luni

Vorbești airea casele de marcat sunt legate la ANAF ce spui tu de maimuțe e trecut

Raspunde

Cosmin Barsan

Acum 6 luni

Ce are casa de marcat cu maimuta? Maimuta e la ceasul de taxare!
Raspunde

Bobo

Acum 6 luni

Nu mai bine va inscrieti voi la Bolt daca sunteti asa de minunati ? E mai simpmu decat sa umblii pe la guvern sa miorlai ca ai competitie. Hai sictir.....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vasile

Acum 6 luni

Te salut Bobo,au trecut peste 28 de ani de cînd activez ca taximetrist pe platforma din Sibiu.Am fost onorat să reprezint taximetriști care sunt dedicați acestei meserii.Vezi,în viață lucrurile bune se uita repede și pe vremea când transportul alternativ nu exista,acești oameni prin serviciile lor de calitate au facut ca să te deplasezi într-o ambianta plăcută și să ajungi cu bine la destinație!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vasile

Acum 6 luni

Te salut Dan,afirmațiile tale cu privire la maimuță de care zici sau oprit motorul nu sunt cele reale,deoarece de 2 ani toți taximetriști au ceasurile conectate la ANAF,deci toate cursele sunt monitorizate.Agentia fiscală își face bine treaba.
Raspunde

Vasilica

Acum 6 luni

Te salut Vasile, am fost la aeroport să ridic pe cineva și hoțul de taximetrist o pus un fular pe ceas ca să nu vedem cât ruleaza. De la aeroport pana pe calea Turnisorului am platit 45 de lei, deci nu imi dau seama cat de bine isi face treaba agentia fiscala.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus