Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-1°C

Un sibian și un clujean au pedalat două luni din Spania până în România. „Mi-aş dori să văd piste de biciclete gândite pentru tranzit mai mult decât pentru plimbări de duminică”

Un sibian și un clujean au pedalat două luni din Spania până în România. „Mi-aş dori să văd piste de biciclete gândite pentru tranzit mai mult decât pentru plimbări de duminică”

Valentin din Sibiu și Paul din Cluj au pedalat două luni din Barcelona (Spania) până în România, parcurgând peste 3.000 de kilometri, pe două roţi. La final, sibianul a mărturisit că şi-a propus să descopere cu bicicleta şi alte continente, nu doar Europa.

Dacă Paul a ajuns la Cluj în urmă cu trei zile, Valentin Oprişor a sosit la Sibiu, marţi seara, fiind întâmpinat în Piaţa Mare din centrul istoric de familie şi zeci de prieteni, dar şi de biciclişti sibieni, scrie Agerpres.

"A durat 65 de zile. Am plecat în toiul verii şi am ajuns când s-a făcut frig, în toamnă. Trebuie să-i mulţumesc lui Paul din Cluj, care a fost tovarăşul meu de drum. El şi-a terminat călătoria acum trei zile şi eu am mai venit singur până aici, dar fără el nu aş fi ajuns nicăieri. Cred că în medie avem 75 de kilometri pe zi şi cea mai aprigă zi a noastră a fost 108 (kilometri parcurşi pe zi - n.r.) în câmpia Ungariei. Cel mai greu a fost când a plouat, mai uşor suporţi cinci zile de caniculă decât cinci zile de ploaie continuă", a declarat Valentin Oprişor.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vale Opri (@valeopri64)

Nu este pentru prima dată când Valentin alege să călătorească mai multe zile pe două roţi. În urmă cu doi ani, a străbătut România, de la Vest la Est. După călătoria din Spania până în România, ţinteşte să străbată cu bicicleta şi alte continente.

"Am fost acum doi ani şi am făcut un tur al României, din cel mai vestic punct până în Marea Neagră şi acum am trecut la nivelul următor - un continent întreg. Cred că o să urmeze alte continente, până le termin pe toate", a spus el.

Valentin este un sibian care a absolvit un curs de master în Spania, în Managementul cultural, şi a ales să se întoarcă acasă, pentru "a pune umărul la treabă pentru cultura sibiană".

Tânărul care a străbătut atâtea ţări pe bicicletă îşi doreşte ca şi la Sibiu oamenii să pedaleze mai mult.

"Mi-aş dori să văd piste de biciclete gândite pentru tranzit mai mult decât pentru plimbări de duminică după-amiază. Aş vrea ca toată lumea din oraş să poată să se ducă la birou, pe bicicletă, la şcoală şi aş fi tare încântat să văd asta. (...) Le-aş zice (celor care nu pedalează - n.r.) prima dată să meargă pe aceste piste de biciclişti şi să vadă că nu e atât de greu şi să persevereze, deoarece chiar nu e absolut deloc greu şi e mult mai frumos decât cu maşina, decât cu orice alt mijloc de transport. Bicicleta te duce oriunde. Dacă este cineva care cochetează cu ideea de a face un tur mai lung, de mai multe zile, sugestia mea este să meargă în Austria, de la Passau până la Viena, 300 de kilometri se fac fluierând", a transmis Valentin, potrivit sursei citate. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Sibian

Acum 2 luni

N-ai sa vezi!

Raspunde

Un sibian

Acum 1 lună

Într-adevăr, în Sibiu sunt piste create ca pentru plimbări, nu pentru cei care folosesc regulat bicicleta la serviciu, la cumparaturi ...

Raspunde

HBomb

Acum 1 lună

Dacă tu nu știi cum se folosesc pistele de bicicletă, e treaba ta; află că sunt mulți care vin pe ele la serviciu. Dar, chiar și dacă au fost făcute pentru plimbare, tot e bine. Orașul ăsta trebuie să înceapă de undeva introducerea pistelor de biciclete, se vor obișnui tot mai mulți cu ele, iar în timp se va ajunge să le facă și pe alea ca să te duci tu la serviciu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus