Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
5°C

Violențe la meciul de handbal dintre Cisnădie și Vâlcea. O fetiță a avut nevoie de îngrijiri medicale

Violențe la meciul de handbal dintre Cisnădie și Vâlcea. O fetiță a avut nevoie de îngrijiri medicale

Meciul de handbal dintre CS Măgura Cisnădie și SCM Râmnicu Vâlcea s-a încheiat cu tensiuni între forțele de ordine și suporterii uneia dintre echipe. O fetiță a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a intervenit cu spray lacrimogen.

Jandarmii sbieni transmit că în această după-amiază, la finalul meciului de handbal dintre echipele CS Măgura Cisnădie și SCM Râmnicu Vâlcea, care a avut loc în Sala Polivalentă Măgura Cisnădie, a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine. Potrivit acestora suporterii echipei din Vâlcea și-au exprimat bucuria într-un mod exagerat, devenind, în cele din urmă, violenți. 

„Suporterii echipei oaspete, și-au manifestat euforic bucuria și au început să trăgă de plasa de siguranță care desparte terenul de joc de tribune, în încercarea de a intra pe teren. La acel moment, doi reprezentanți ai Poliției Locale Cisnăie care se aflau în zona plasei de protecție, au cerut sprijinul jandarmilor, întrucât situația escaladase. Jandarmii s-au deplasat în zona respectivă și le-au pus în vedere suporterilor că există riscul ca plasa să se rupă și astfel viața lor și a celorlați participanți să fie pusă in pericol. Suporterii deveniseră foarte agresivi, adresând injurii și amenințări forțelor de ordine”, transmit reprezentanții instituției. 

Aceștia precizează că din grupul de aproximativ 30 de suporteri violenți au reușit să il extragă pe liderul galeriei, moment în care ceilalți au devenit agresivi, împingând forțele de ordine. În acel moment jandarmii spun că au fost nevoiți să folosească spray-ul de mână iritantlacrimogen pe care îl aveau în dotare. În urma acestei acțiuni o fetiță a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

„În urma acestei acțiuni, o minoră a avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceasta era însoțită de tatăl său, suporter care făcea parte din acest grup de suporteri. Minora a fost scoasă în afara sălii, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. Menționăm faptul că forțele de ordine au evacuat în mod controlat și celelalte persoane din sală, iar suporterii violenți au fost conduși in afara arenei sportive pentru a fi identificați”, mai spun jandarmii.

De asemenea, în perioada imediat următoare se vor analiza toate imaginile si înregistrările pe care jandarmii le au la dispoziție, pentru stabilirea identității persoanelor care au comis fapte antisociale, în vederea aplicării măsurilor ce se impun.

„Precizăm faptul că inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu a dispus măsuri de verificare a modului de acțiune al jandarmilor, urmând ca, în funcție de rezultatele verificărilor, să fie dispuse măsuri conform prevederilor legale”, încheie jandarmii. 

Vâlcenii condamnă intervenția jandarmilor

Incidentul a fost postat și pe pagina de facebook a echipei din Vâlcea, aceștia condamnând intervenția jandarmilor cu spray în condițiile prezenței unui copil. 

„Forțele de ordine așa trateaza oaspeții la Cisnădie, spray lacrimogen în fața unui copil ! 2023”, au scris cei de la SCM Râmnicu Vâlcea. 

Cele două echipe de handbal feminin s-au înfruntat în etapa a șasea din Liga Națională (Liga Florilor). Meciul s-a terminat egal 36 la 36. 

Sursa foto: Facebook SCM  Râmnicu Vâlcea

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

9 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Moldoveni cinstiti si cuci clocind n-o sa vedeti nici la Cisnadie.

Raspunde

Rostogan

Acum 1 lună

Ce parinte isi ia/tine copilul in mijlocul unui grup de suporteri care sunt sau pot deveni agresivi?

Raspunde

Marko

Acum 1 lună

Orice părinte sănătos la cap. Problema nu este la acei părinți, ci la gibonii din peluză. Copiii trebuie expusi la cât mai multe experiențe, unele plăcute, altele mai puțin plăcute, nu ținuți într-un glob de sticlă. Cum altfel să cultivi pasiunea pentru sport, artă, cultură, dacă nu prin expunere, prin trăire activă?
Raspunde

Feli

Acum 1 lună

Cam tot aceeasi care si-au luat copiii cu ei la protestele hastag rezist
Raspunde

Xulescu

Acum 1 lună

Circ finanțat din bani publici.

Raspunde

Can can

Acum 1 lună

Mai știm noi niște vecini care își pun copiii în față la orice scandal iar apoi pozează în victime.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kokos

Acum 1 lună

Atâta stie jandarmeria ( fostele trupe de securitate ale lui ceașcă) să facă: să dea cu gaze și cu bastoane! Pumni am , minte ce-mi mai trebuie!
Raspunde

Marko

Acum 1 lună

Jandarmeria este mult mai veche de atât, datează din a doua jumătate a secolului XIX.
Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

@marko Da , si? Jandarmeria a fost infiintata de Cuza , desfiintata de comunisti in 1948 , si reinfiintata de iliescu in 1990 prin transformarea fostelor trupe de securitate ale lui ceausescu in jandarmi . N-am gresit cu nimic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus