Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
5°C

Clubul Măgura regretă incidentul, iar suporterii echipei din Vâlcea spun că intervenția jandarmilor sibieni a fost abuzivă: „Au recurs total nejustificat la folosirea spray-urilor”

Clubul Măgura regretă incidentul, iar suporterii echipei din Vâlcea spun că intervenția jandarmilor sibieni a fost abuzivă: „Au recurs total nejustificat la folosirea spray-urilor”

Suporterii echipei de handbal SCM Râmnicu Vâlcea au reacționat după violențele care au avut loc între galeria lor și jandarmii sibieni și au trimis un punct de vedere. Aceștia prezintă situația cum a fost din punctul lor de vedere și subliniază faptul că jandarmii sibieni au folosit, nejustificat, spray-ul lacrimogen și fără să țină cont că în tribună se afla și un copil de 8 ani. Poliția locală din Cisnădie nu dă detalii, susținând că cei care au acționat au fost jandarmii.

Reprezentanții Poliției locale din Cisnădie evită să dea detalii despre incidentul care a avut loc în seara zilei de miercuri, 4 octombrie, la finalul meciului de handbal dintre SC Măgura Cisnădie și SCM Râmnicu Vâlcea.

„Într-adevăr a fost acolo o altercație și s-a cerut sprijinul jandarmilor. Ei sunt singurii care pot da detalii despre incident”, spun polițiștii locali. Mai mult, nu vor să comenteze.

Totodată reprezentanții Clubului Sportiv Măgura Cisnădie sunt la fel de rezervați și spun că evenimentul se află în curs de cercetare.

,,Regretăm cele întâmplate, la finalul meciului, galeria echipei oaspete și-a manifestat bucuria escaladând plasa de protecție dintre tribune și teren, existând pericolul ruperii acesteia. În acel moment a intervenit Poliția Locală și Jandarmeria Sibiu. Evenimentul se află în curs de cercetare”, spune Ioan Precup, Director tehnic, al Clubul Sportiv Măgura Cisnădie.

Suporterii vâlceni

În urma comunicatului de presă dat de Jandarmeria Sibiu chiar în seara incidentelor și despre care puteți citi AICI, suporterii vâlceni au reacționat și au transmis și ei un punct de vedere prin care spun că modul de intervenție al jandarmilor a fost abuziv și nejustificat. De asemenea aceștia au postat și un video pentru a-și susține spusele.

Mai jos puteți citi, integral, punctul de vedere al suporterilor echipei din Vâlcea, direct implicați în conflict.  

„Am trecut demult peste mizeriile pe care cei din conducerea celor de la Măgura Cisnădie, sau persoana care dictează tot ceea ce se întâmplă acolo, le fac la adresa galeriilor oaspete care îndrăznesc să facă deplasarea în micuțul oraș sibian! Astăzi, după mulți ani în care au existat foarte multe discuții cu forțele de ordine, nici măcar nu am mai încercat să introducem în sală materialele, sătui de aroganța celor care își slujesc stăpânii!

Deși au mai fost și astăzi mici provocări din partea lor, noi ne-am văzut de treabă și am susținut echipa pe toată durata partidei fără a da importanță grupului de jandarmi ce s-a poziționat fix lângă sectorul galeriei noastre încă de la pauza jocului!

La ultima fază de joc, echipa noastră egalează iar după o partidă în care am alergat după gazde, am dorit să sărbătorim, așa cum facem de fiecare dată cu echipa noastră! Numai că, acele momente de euforie ale noastre, nu au fost pe placul slujitorilor și aceștia au trecut la lovituri adresate suporterilor vâlceni! După ce au împărțit câțiva pumni și câteva coate și au evacuat un suporter care se bucura prea tare, mixul format din polițiști locali și jandarmi a recurs, încă odată total nejustificat la folosirea spray-urilor iritant lacrimogene, în câteva zeci de secunde, atmosfera în sală devenind absolut irespirabilă! Printre suporterii vâlceni prezenți la partida, un copil de 8 ani, acesta primind un jet de gaz în direcția fetei! Comunicatul jandarmeriei Sibiu, oferit presei acum câteva ore cu scopul de a-și motiva intervenția mai mult decât abuzivă, în care aceștia pretind că suporterii vâlceni au încercat să rupă plasa de protecție ce delimitează terenul de peluza pentru a intra în teren este unul total neadevărat fapt confirmat de imaginile video din sala și ne face pe noi, cei prezenți acolo și nu numai ca în următoarele ore, să urmăm toate căile legale care se impun împotriva tuturor forțelor de ordine prezente la partida din sala din Cisnădie! Pentru lacrimile acelui copil, le garantăm tuturor că lucrurile nu vor rămâne așa! Acțiunea forțelor de ordine a fost una premeditată și acel comunicat dat de jandarmeria Sibiu, menit doar să intoxice opinia publică, nu face decât să ne îndârjească și să mergem cu ei, până în pânzele albe!

Băieți, ghinionul vostru, am avut cu noi și un avocat!

Așa că, tic tac, tic tac!

Să nu vă faceți probleme dacă o să vă pierdeți locul de muncă, angajează ciobanii pe la stânele din împrejurimi!

LIBERTATE PENTRU SUPORTERI!!!”

Vă reamimtim că aseară a avut loc la Cisnădie meciul de handbal dintre CS Măgura Cisnădie și SCM Râmnicu Vâlcea în etapa a șasea din Liga Națională (Liga Florilor). Meciul s-a terminat egal 36 la 36. La final însă au avut loc confruntări între forțele de ordine și suporterii echipei din Vâlcea. După ce jandarmii au folosit spray lacrimogen, o fetiță a avut nevoie de îngrijiri medicale.  

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

10 comentarii

HBomb

Acum 1 lună

Penibili toți acești bizoni ai galeriilor deghizați în fani ai sportului. Sunt zmei, se pun să rupă plasa, aruncă cu brichete în teren și vor să intre peste jucătoare, dar devin mielușei și victime după ce au primit un spray lacrimogen în freză. Bă, băieți, puneți-vă avocatul ala la lucru și să auzim ce aveți de spus în instanță.
Raspunde

Barosanu

Acum 1 lună

Dacă aveți dovezi, ar fi bine să le prezentați. Până atunci, imaginile vă contrazic. Nu rupea nimeni plasa, jandarmul dă cu spray fără niciun motiv, spre cei din tribună care doar vociferau. Sper ca suporterii să își găsească dreptatea în instanță, iar jandarmii abuzivi, ca și cei care au dat comunicatul mincinos, să plătească. Cei care apără abuzurile jandarmilor sunt niște rozătoare demne de silă.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 lună

Bine , cap de cretă
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Romanii adevarati asa sunt. Daca nu vandalizeaza, talharesc si mutileaza pe cineva inseamna ca n-a fost spectacolul reusit.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Barosanu

Acum 1 lună

Interesant, nu știam că Turnul Sfatului tolerează comentariile xenofobe și discriminatoare.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 lună

Xenofobie inseamna fobie fata de straini. Cand esti roman si vorbesti despre ai tai nu e xenofobie.
Raspunde

Barosanu

Acum 1 lună

De ce crezi că „Emil” ar fi român? Doar un individ cu grave probleme psihice ar scrie așa ceva despre poporul din care face parte. Dar repet, interesant e că redacția TS tolerează acest gen de mesaje, asta spune multe despre agenda lor reală. Ce ziceți, înlocuim „romanii adevarati” cu „romii adevărați” sau „evreii adevărați” să vedem ce iese?
Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

Bravo , nu vă lăsați! Plângeri penale contra jandarmilor pentru purtare abuzivă! Libertate pentru suporteri!
Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

Plangere penala contra jandarmului cu sapca care premediteaza totul : se vede cu cateva secunde inainte cum isi pregateste spray-ul , si apoi , fara sa fie atacat de nimeni pulverizeaza spray-ul in fata suporterilor . Afara din jandarmerie cu toate brutele de genul aluia , locul lui e la puscarie!
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 1 lună

Dupa ce am citit articolul (si comentariile), am rememorat ce am citit in comentariile de pe pagina de fb a echipei valcene... Pai sa te tii nene ("ne ducem sefi la ei, ca la tarani le trebuie sefi", "le luam locurile de munca", etc.)... Ma indoiesc ca se apucau jandarmii sa "dea cu lacrimogene", daca "sefii de la Valencia" nu erau recalcitranti... Oricum, in fiecare fabrica de pe oricare platforma industriala a Sibiului, pe (aproape) fiecare banda de productie, e plin de "sefi din Valencia"...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus