Dintre toate șurile care acoperă frumoasele fațade ale clădirilor din Piața Mare, trebuie să recunosc că cea de la Amber Cafe e cea mai gătită. Uși automate, o grămadă de încălzitoare, geamuri retractabile, pe placul fumătorilor, și o grămadă de plante care chiar transformă ambientul într-unul foarte plăcut.
Deși trec zilnic pe lângă această terasă nu m-am oprit niciodată să și mânânc, maxim pentru o cafea sau un suc ce le-am trecut pragul. La sfârșitul săptămânii trecute, însă, m-am hotărât să gust și din preparatele restaurantului așa că m-am așezat la ora amiezii la una dintre mesele de pe terasa din Piața Mare.
Cum codurile qr sunt noua modă de citit meniul, am scanat pătrățelul de pe masă și am început să răsfoiesc zecile de preparate care compun meniul de la Amber. Recunosc că prima dată mi-au căzut ochii pe ofertele de mic dejun, care arătau nemaipomenit de bine, mai ales pentru cineva leșinat de foame. Evident, mai mult m-am amăgit cu pozele preparatelor pentru că era deja trecut de ora 12, ora până la care se servea micul dejun, așa că am trecut mai departe, la o ciorbă de pui, o porție de pui asiatic și un desert, despre care o să vă povestesc mai jos.
Mâncarea a venit repede, n-am apucat să mă plictisesc privind stolurile de porumbei. Am început cu ciorba, iar primul lucru pe care l-am remarcat a fost cantitatea. Într-adevăr, gigantică porția, n-am reușit să o termin. Nu-i pot băga de vină, a fost bună, dar n-a avut nimic special. Cert e că porția e suficient de mare cât să te sature. Felul doi a fost ceva mai deosebit. Într-un meniu plin de preparate tradiționale românești, puiul asiatic chiar îți sare în ochi, mai ales că e și marcat ca recomandare din partea restaurantului. Și e chiar bun, cu feliuțe de ardei și dovlecel, cubulețe de pui foarte bine condimentate și un orez gătit al dente. Bun, chiar mi-a plăcut. Dar nu atât de mult ca desertul...
Inițial îmi căzuseră ochii pe o Pavlova. Dar pe pagina imediat următoare era meniul de înghețată, în care am remarcat o înghețată de blue cheese. Da, înțeleg repulsia pe care mulți o simțiți acum, a fost exact motivul pentru care am zis să o și încerc. Să văd cât e prejudecată și cât de mult contează să și încerci. Și vă spun sincer, eu, unul, am fost impresionat. Trei straturi, unul dulce la fund, unul sărat la mijloc și unul dulce, din sirop sau gem de smochine. Le-am încercat și separat și împreună și pot să vă spun cu mâna pe inimă că mi-a plăcut cum nu mă așteptam. Puțin peste 120 de lei m-a costat prima experiență.
A doua zi dimineață, gândul meu era încă la selecția de mic dejun, așa că le-am trecut din nou pragul. De data asta pentru un english breakfast. E adevărat, costă 45 de lei, dar este unul dintre cele mai consistente preparate de mic dejun încercate de mine. Pentru că pe lângă tradiționalul mic dejun britanic, prețul include o cafea, un suc proaspăt de portocale, croissante, unt și gem și o bucată sănătoasă de ștrudel de mere. Pot să vă zic că am sărit prânzul și am mai mâncat doar seara în ziua respectivă, pentru că a fost din cale afară de consistent. Știu englejii ei ce știu. Cum știu și eu că o să revin pentru înghețata aia.
Johnny și Amber
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Vizualizari: 5000
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Echili Bratu
Acum 2 ore
Chirica
Acum 2 ore
Marcel
Acum 2 ore
L
Acum 3 ore
JD Lassabyk