Miercuri,
06.12.2023
Cer Senin
Acum
3°C

Am mâncat la Amber Cafe. De două ori, ca să mă conving

Am mâncat la Amber Cafe. De două ori, ca să mă conving

Dintre toate șurile care acoperă frumoasele fațade ale clădirilor din Piața Mare, trebuie să recunosc că cea de la Amber Cafe e cea mai gătită. Uși automate, o grămadă de încălzitoare, geamuri retractabile, pe placul fumătorilor, și o grămadă de plante care chiar transformă ambientul într-unul foarte plăcut.

Deși trec zilnic pe lângă această terasă nu m-am oprit niciodată să și mânânc, maxim pentru o cafea sau un suc ce le-am trecut pragul. La sfârșitul săptămânii trecute, însă, m-am hotărât să gust și din preparatele restaurantului așa că m-am așezat la ora amiezii la una dintre mesele de pe terasa din Piața Mare.

Cum codurile qr sunt noua modă de citit meniul, am scanat pătrățelul de pe masă și am început să răsfoiesc zecile de preparate care compun meniul de la Amber. Recunosc că prima dată mi-au căzut ochii pe ofertele de mic dejun, care arătau nemaipomenit de bine, mai ales pentru cineva leșinat de foame. Evident, mai mult m-am amăgit cu pozele preparatelor pentru că era deja trecut de ora 12, ora până la care se servea micul dejun, așa că am trecut mai departe, la o ciorbă de pui, o porție de pui asiatic și un desert, despre care o să vă povestesc mai jos.

Mâncarea a venit repede, n-am apucat să mă plictisesc privind stolurile de porumbei. Am început cu ciorba, iar primul lucru pe care l-am remarcat a fost cantitatea. Într-adevăr, gigantică porția, n-am reușit să o termin. Nu-i pot băga de vină, a fost bună, dar n-a avut nimic special. Cert e că porția e suficient de mare cât să te sature. Felul doi a fost ceva mai deosebit. Într-un meniu plin de preparate tradiționale românești, puiul asiatic chiar îți sare în ochi, mai ales că e și marcat ca recomandare din partea restaurantului. Și e chiar bun, cu feliuțe de ardei și dovlecel, cubulețe de pui foarte bine condimentate și un orez gătit al dente. Bun, chiar mi-a plăcut. Dar nu atât de mult ca desertul...

Inițial îmi căzuseră ochii pe o Pavlova. Dar pe pagina imediat următoare era meniul de înghețată, în care am remarcat o înghețată de blue cheese. Da, înțeleg repulsia pe care mulți o simțiți acum, a fost exact motivul pentru care am zis să o și încerc. Să văd cât e prejudecată și cât de mult contează să și încerci. Și vă spun sincer, eu, unul, am fost impresionat. Trei straturi, unul dulce la fund, unul sărat la mijloc și unul dulce, din sirop sau gem de smochine. Le-am încercat și separat și împreună și pot să vă spun cu mâna pe inimă că mi-a plăcut cum nu mă așteptam. Puțin peste 120 de lei m-a costat prima experiență.

A doua zi dimineață, gândul meu era încă la selecția de mic dejun, așa că le-am trecut din nou pragul. De data asta pentru un english breakfast. E adevărat, costă 45 de lei, dar este unul dintre cele mai consistente preparate de mic dejun încercate de mine. Pentru că pe lângă tradiționalul mic dejun britanic, prețul include o cafea, un suc proaspăt de portocale, croissante, unt și gem și o bucată sănătoasă de ștrudel de mere. Pot să vă zic că am sărit prânzul și am mai mâncat doar seara în ziua respectivă, pentru că a fost din cale afară de consistent. Știu englejii ei ce știu. Cum știu și eu că o să revin pentru înghețata aia.

Johnny și Amber

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

19 comentarii

English breakfast sibian :))

Acum 1 lună

English breakfast adevarat contine fasole boabe (un fel de iahnie), oua ochi, carnati sau bacon, uneori un pudding si toast cu gem de portocale, alaturi de ceai. Nicidecum croissante si ce ati mai consumat, care nu contest ca sunt bune, dar nu reprezinta adevaratul English breakfast.
Raspunde

Unsibian

Acum 1 lună

Pai cam are tot ce ai enumerat matale acolo, inclusiv iahnia(in bolul de pe platou) doar marmelada de portocale lipsește. Celelalte enumerate de autor inclusiv cafeaua, croissant etc pesemne sunt adăugate la orice mic dejun alegi. Nu că fac neapărat parte din cel englezesc.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 1 lună

un fel de iahnie? cusos dulce? btw nu e nici gem de portocale, englezii nu prea au habar ce-i ăla gem. Ai vrut să te dai deștept, și te-ai făcut de rușine
Raspunde

Luminita

Acum 1 lună

Jahnie nu e, baked beans din conserva in sos de rosie si dulce. Daca mananci asa ceva la micul dejun faci toata ziua galagie la serviciu. Cum nu au marmelada ? https://www.the-british-shop.de/British-Food-Shop/Englische-Marmeladen-und-Konfitueren si la urma engezii nu stiu sa gateasca, daca esti acolo mergi la indieni daca nu vrei sa mori de foame
Raspunde

Marioara

Acum 1 lună

Nos, să va fie de bine! Scump, da' face!
Raspunde

Nobody

Acum 1 lună

1. Puiul asiatic e o prostie inventata de habar nu am cine. In Asia, asa ceva nu exista, period. 2. Ala nu e English breakfast 3. Invata ceva despre bucataria inainte sa iti dai cu parerea
Raspunde

Claudiu

Acum 1 lună

După trecutul zilnic pe lângă fără mari motive de a testa ceva, probabil te-a păcălit Radu sa va ... împrieteniți. Altfel nu îmi explic detaliile despre cât d3 dichisită,chipurile, ar fi terasa Terasa care, dintre toate câte sunt in Piata Mare ( și înainte și după termopane și oblonire) întotdeauna a semănat cel mai mult cu o benzinărie Prietenii știu de ce In rest, vorba basarabenilor ,"tãt nårmal" Comenzile se încurcă sau se aduc insuficient preparate in sezon când se poate jefui turistul pe îndelete cu oaspatari asiatici "promovați " de la spălătorie de vase fara sa fi dat examenul de limba romana ,macar. Nu la început de octombrie Ce îmi e greu de înțeles cu adevărat? Cum de absolut niciodată aceste cronici nu se apropie niciodată nici măcar pe departe de ce găsești pe Google reviews sau le platformele unde clienții verificați lasă opinii Pe Google reviews de abia au 3.7 din 5 Pe Tripadvisor 3 din 5 Pe Restaurant Guru "very bad" Pe T.S. sunt de toată lauda Dar autorul a revenit total dezinteresat pentru in "English breakfast" fara nimic English in el Halal obiectivitate
Raspunde

Beatrice

Acum 1 lună

Pentru inghetata de branza si cea de nuci vin de la cluj eu in fiecare weekend sa ii vizitez. E dementiala! O gasiti in mai multe locatii din zona oricum la paharelele specifice din lut.
Raspunde

@Beatrice

Acum 1 lună

Aveti bani de aruncat, domnisoara! In tot Clujul n-ati gasit alta delicatesa ca sa o inlocuiti?!
Raspunde

Beatrice

Acum 1 lună

Calitatea a costat intotdeauna,dar nu pretind sa va insusiti ce spun eu…dvs mai aveti mult de lucrat inclusiv la asumarea identitatii. Si ca sa revenim la subiect,daca vreti puteti sa ma ajutati cu niste recomandari in Cluj care ar putea sa inlocuiasca minunatia asta de inghetata sau macar sa rugati producatorii ei sa o aduca si prin zona asta,voi oricum nu apreciati calitatea la cat hate vad in rubricile astea…
Raspunde

@Beatrice

Acum 1 lună

Chelului tichie de margaritar... nu puteti respira fara inghetata cu pricina... Dar ma bucur ca va permiteti asemenea fantezii costisitoare. In alta ordine de idei, mai am mult de lucrat si prin gradina...
Raspunde

Beatrice

Acum 1 lună

Imi pare rau sa aud ca aveti lipsuri si chel fiind. Macar gradinaritul sa va iasa…spor
Raspunde

@beatrice

Acum 1 lună

Nu te face ca nu intelegi. E o vorba care se potriveste unora ca tine care nu mai pot fara cine stie ce parascovenii. Niste persoane care se alinta singure ca n-are cine le alinta. Nu sunt chel si daca as fi, dar fi niciun bai. Poate nu stiai, dar barbatii cu chelie sunt foarte virili... In ceea ce priveste gradinarritul era la misto pt. ca, din pacate, locuiesc la bloc. Vezi ca am vorbit la Cluj sa-ti aduca tichia de margarit asezonata cu inghetata preferata!
Raspunde

Beatrice

Acum 1 lună

Sa nu ramaneti pe facebook si sa uitati cumva sa va platiti taxele la intretinere. Peace and love!
Raspunde

@beatrice

Acum 1 lună

Nu-mi purta tu de grija! (Intre noi fie vorba nici n-am facebook) Vezi-ti de inghetata ta! Nu cheltui toti banii pe drumuri la Sibiu si inghetata ca o sa ramai cu taxele neplatite!
Raspunde

Sparrow

Acum 1 lună

Nici "englejii -engleji" nu mai pot da acum definitia unui " proper" inglish breakfast. Fiecare locantā înghesuie pe farfurie ce au prin cāmarā si îi zic English breakfast. Eu personal cred cā am mâncat vreo 64 de variante de English breakfast si la mama lor acasā si prin locuri unde îsi fac ei sejururile. N-am gāsit douā la fel.
Raspunde

Amber heard

Acum 1 lună

Tot pentru acel english breakfast mergeam si eu aproape in fiecare weekend. Intr-adevar, e foarte bun, si consistent. Pana cand una din chelnerite m-a facut nesimtit pentru ca m-am asezat la o masa care nu era inca debarasata.
Raspunde

@Amber

Acum 1 lună

Trebuia sa se debaraseze de duduie...

Raspunde

Oioil

Acum 1 lună

Te-a amețit și pe tine mirosul de benzina … Ești tot mai puțin echilibrat și credibil.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus