Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
17°C

„Istoria scrisă de tineri”, cartea realizată de elevi, a ajuns la cel de-al IX-lea volum. S-au implicat 40 de copii și 18 profesori

„Istoria scrisă de tineri”, cartea realizată de elevi, a ajuns la cel de-al IX-lea volum. S-au implicat 40 de copii și 18 profesori

Catedra de Istorie și Socio-Umane din cadrul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Avrig a publicat cel de-al IX-lea volum „Istoria scrisă de tineri”, o carte în care elevii au un mare aport. Este al cel de-al nouălea an în care la liceul din Avrig au loc Sesiuni Regionale de Comunicări și Referate ale elevilor ce se finalizează cu publicarea unui volum în care se regăsește munca elevilor participanți și a dascălilor din spatele lor. Atât sesiunile cât și cărțile sunt coordonate de profesorul de istorie Pere Din.

Volumul din acest an reprezintă astfel, un nou argument care atestă demersurile Liceului „Gheorghe Lazăr” din Avrig pentru promovarea valorilor culturale, o pledoarie a tinerei generații în direcția afirmării propriei identități spirituale, în context național și european. Sesiunea de comunicări în urma căreia a apărut volumul cu numărul IX-a s-a desfășurat online în data de 25 februarie. Au participat elevi din majoritatea provinciilor istorice românești: Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia. Copiii au reușit realizarea unor lucrări de excepție care se regăsesc acum în acest ultim album publicat.

„Apetența elevilor pentru studiul istoriei, entuziasmul și elocvența acestora s-a materializat prin implicarea a 40 de elevi și 18 profesori din 16 instituții școlare și din 10 județe ale țării (Sibiu, Ialomița, Vrancea, Bistrița-Năsăud, Dolj, Vâlcea, Gorj, Alba, Brașov și Mureș). Aceste premise ne determină să considerăm că cea de-a treisprezecea ediție a Sesiunii de Comunicări și Referate a elevilor a fost expresia cunoașterii aprofundate a evenimentelor istorice, necesitatea imperioasă de a se conecta la circuitul informațional de valori și de a se etala spiritual competitiv într-o lume aflată într-o permanentă schimbare”, spune profesorul Petre Din.

Actualul volum este alcătuit din 24 de comunicări științifice care reflectă capacitatea de cunoaștere a elevilor pe diverse teme de istorie a României și istorie Universală.

„Actualul volum reprezintă un argument ce atestă demersurile liceului nostru pentru promovarea valorilor culturale, o pledoarie a tinerei generații în favoarea studierii istoriei, dar și stimularea acesteia în direcția afirmării propriei identități spirituale, în context național și european. Această carte este și rezultatul implicării perseverente a profesorilor de istorie care coordonează în mod benefic activitățile științifice ale elevilor si-i încurajează”, a spus și prof. Marcel Luca, directorul Liceului Teoretic Gheorghe „Lazăr Avrig”.

Volumul „Istoria scrisă de tineri” a fost publicat la editura Napoca Star, de la Cluj Napoca.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus