Duminică,
19.05.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Sibianul care plantează gratis crizanteme în fața spitalului, în amintirea mamei lui. „Vreau să știe că am rămas același om bun”

Sibianul care plantează gratis crizanteme în fața spitalului, în amintirea mamei lui. „Vreau să știe că am rămas același om bun”

Florin Oprița plantează gratis, în fiecare toamnă, crizanteme multicolore în preajma Spitalului Județean Sibiu, în amintirea mamei lui care a lucrat acolo timp de 33 de ani.

„Mama a lucrat aici, la Județean. A fost infirmieră la Ginecologie, dar nu a apucat pensia, s-a prăpădit. Toamna aduc aceste flori cu gândul la ea, că mă vede din Cer. Vreau să știe că am rămas același om bun, că sunt încă băiatul ei,” spune Florin, care după ce a lucrat mai mulți ani în străinătate, în construcții, s-a întors în Sibiu și și-a deschis o seră de flori.

Citește și Florarul care plantează flori pe gratis la spital felicitat de sibieni. „Suntem copleșiți de bunătatea oamenilor”

Povestea florarului sibian este făcută publică pe facebook de reprezentanții Consiliului Județean. Florin Oprița a muncit în Germania, Italia și Spania în construcții, însă „praful, frigul și munca grea” l-au readus acasă, în Sibiu.

„Era să mor, am fost foarte bolnav. Când m-am pus pe picioare m-am apucat de floricultură. Cu mâna pe inimă spun că florile mi-au salvat viața.”

Florin Oprița împreună cu soția sa și-au construit la Cristian o seră în care cultivă flori. „Am pornit cu sufletul deschis și recunoscător pentru că viața mi-a dat o a doua șansă. Doar că vara trecută am fost călcat de hoți. Mi-au furat majoritatea uneltelor și o roabă. Am fost dezamăgit, dar am ales să merg înainte. Am adus un microbuz în care dorm. Sunt luni de zile de când nu am mai dormit acasă în pat. Nu am ce face, trebuie să-mi protejez munca,” le-a povestit acesta celor de la Consiliul Județean. 

„Pe  Florin Oprița îl puteți găsi înconjurat de flori în fiecare sâmbătă la Piața Volantă Transilvania sau vinerea, în curtea Consiliului Județean Sibiu, alături de numeroși producători locali veniți din județul nostru sau chiar din cele învecinate,” transmit reprezentanții Consiliului Județean Sibiu în încheierea postării. 

Cei de la Spital îi mulțumesc florarului pentru gestul frumos: „Poate vă întrebați dragi prieteni, ce legătură poate exista intre un florar și un medic sau asistent medical. Ei bine, răspunsul este simplu. Toți îngrijesc #VIAȚA! Un cunoscut proverb spune că “toate florile zilelor de mâine cresc din semințele zilei de azi” . Iar prin gestul său de planta gratuit  flori în fața Unității de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu, Florin Oprița demonstrează adevărul acestei zicale,  sădind astfel, la fel ca personalul medical care salvează zilnic vieți, “semințele” unei lumi mai bune. Mulțumim, Florin Oprița!,” transmite Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu. 

foto CJ Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

Eu

Acum 7 luni

Bravo!Felicitari pentru initiativa si pentru munca depusa.

Raspunde

Flo

Acum 7 luni

Felicitari!
Raspunde

Cornelia Manta

Acum 7 luni

Am plans si am zambit. Ma unge la suflet un astfel de gest. Un articol bine scris, cu lumina in gand. Va felicit ca promovati OAMENII! Bravo, Florin si Andreea!
Raspunde

Iulian

Acum 7 luni

Vezi Cîmpean diferența dintre un OM și un președinte vremelnic de consiliu judetean, ajuns președinte nu pe meritul propriu ci susținut de un partid? Încearcă cu mai multă modestie și apropiere față de oameni. Poate îți iese.

Raspunde

Miorița

Acum 7 luni

Cei de la CJ sau de la Spitalul Judetean ar fi putut să-l roage pe om să facă o factură pentru flori, să-i plătească omului măcar o parte din munca lui. Dar nu! ei se mulțumesc să se laude cu meritele altora.
Raspunde

Rodica

Acum 7 luni

Felicitări
Raspunde

Monica

Acum 7 luni

Felicitări! Chiar ești un om bun!!!
Raspunde

Gurdiș

Acum 7 luni

Cel mai emoționant și frumos articol citit vreodată aici pe Turnul Sfatului

Raspunde

Gogu

Acum 7 luni

Vezi Cîmpean......omul......nu candidatul....!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus