Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Studenții la medicină în Sibiu și medicii tineri au șansa să susțină lucrări științifice pe intervențiile de urgență în cadrul unei noi ediții a conferinței ZMUS

Studenții la medicină în Sibiu și medicii tineri au șansa să susțină lucrări științifice pe intervențiile de urgență în cadrul unei noi ediții a conferinței ZMUS

În perioada 10 – 12 și 17 – 19  noiembrie la Sibiu are loc conferința ZMUS - Zilele Medicinei de Urgență Sibiene 2023, o manifestare științifică dedicată medicinei de urgență care se desfășoară pe perioada a șase zile. Conferința este dedicată atât persoanelor medicale, studenților la medicină, dar și persoanelor non-medicale care pot pleca de la eveniment cu informații prețioase, după cum spun organizatorii. Temele conferinței vor fi atinse de lectori universitari din Sibiu, Cluj și Târgu Mureș.

Anul acesta la Sibiu se desfășoară cea de-a XIX-a ediție a conferinței ZMUS. Evenimentul tradiție își propune să aducă în atenția sibienilor importanța cunoștiințelor în ceea ce privește acordarea primului ajutor, cât și actualizarea informațiilor pentru personalul medical, indiferent de specializare.

Astfel, conferința va cuprinde sesiuni de lucrări teoretice în care sunt prezentate noțiuni de prim ajutor de bază, noțiuni de prim ajutor avansat, stopul cardio-respirator, urgențe cardiologice, urgențe neurologice, urgențe particulare, urgențe toxicologice și multe altele. De asemenea cei prezenți vor lua parte la sesiuni de lucrări practice desfășurate la ISU Sibiu, care o să cuprindă exerciții de descarcerare și prezentarea manevrelor practice de prim ajutor de bază.

Conferința va găzdui lectori din Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș.

Evenimentul este organizat cu dăruire de voluntarii SMURD Sibiu, în colaborare cu ISU Sibiu, Universitatea Lucian Blaga și personalul Spitalului Clinic Județean de Urgență.

În acest an, ZMUS vine în sprijinul studenților dornici să se implice în activități academice, astfel că, în cadrul conferinței de anul acesta, ei vor putea susține lucrări științifice cu tematica Medicinei de Urgență. Conferința este dedicată tuturor studenților din cadrul Facultății de Medicină, dar și tinerilor medici.

Programul conferinței și metoda de înscriere sunt afișate pe pagina de facebook @Voluntarii Smurd Sibiu și Instagram @voluntarii.smurd.sb.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus