Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Primăria Sibiu: Licitație de 2 mil. de lei pentru modernizarea străzii Trifoiului. Localnicii fac proteste de opt ani

Primăria Sibiu: Licitație de 2 mil. de lei pentru modernizarea străzii Trifoiului. Localnicii fac proteste de opt ani

Primăria Sibiu a lansat și Sistemul Electronic de Achiziții Publice licitația pentru modernizarea străzii Trifoiului de la intrare în Turnișor.

Strada respectivă a făcut obiectul a aproape opt ani de proteste și acțiuni civice din partea locatarilor, nemulțumiți de starea de degradare.

Licitația lansată de primărie are o valoare de aproximativ 2 milioane de lei și un termen de realizare a lucrărilor de opt luni.

Conform caietului de sarcini, contractul prevede ”lucrări de reabilitare și modernizare: carosabil, trotuare, accese, zone de parcare, spații verzi”, ”lucrări de rețele hidroedilitare - reabilitare și extindere rețea canalizare menajeră, pluvială”, ”lucrări pentru siguranța circulației, indicatoare și marcaje orizontale” și ”lucrări de realizare rețea de iluminat public eco-eficient cu lămpi led, rețea de cablaj metropolitan”.

Reprezentanții primăriei admit că strada se află într-o stare semnificativă de degradare și că se impunea modernizarea ei.

”Se impune reabilitarea infrastructurii carosabile, care în acest moment este cu structură de pământ și piatră, realizarea a două benzi de circulație și reabilitarea trotuarelor, asigurându-se astfel siguranța rutieră atât pentru autovehicule cât și pentru pietoni și bicicliști.

Strada are un grad mare de deteriorare, ca urmare a faptului că nu a fost supusă unui proces de modernizare ci doar intervenții punctuale pentru menținerea unui nivel de circulație normal.

Realizarea acestei investiții va asigura creșterea standardului de viață al populației prin asigurarea unei infrastructuri adecvate pe toată lungimea străzii ce va deservi populația din zonă, prin sistematizarea traficului auto, separarea zonelor de parcare, de circulația auto și pietonală, realizarea iluminatului eco-eficient și crearea unui mediu curat, plăcut. Se vor realiza lucrări de: modernizare spațiu carosabil, trotuare, accese la proprietăți, colectarea și evacuarea apelor pluviale, modernizare iluminat public și canalizație metropolitană, modernizare rețele de apă potabilă și canalizare menajeră, amenajare spații verzi”, este precizat în documentul citat.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 21 noiembrie.

FOTO-Nemulțumiri pe strada Trifoiului: Cineva acolo, care ia salariu degeaba, a vrut să facă un bine locuitorilor

Strada de pământ cu zeci de locuitori, care e în atenția Primăriei, dar „care nu a intrat încă în modernizare”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus