Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Preotul Necula: Veţi putea merge în concediu în Israel în 5 ani. Despre crima din Sibiu - „Suntem oraşul peste care s-a şters acum toată grandoarea noastră de cultură”

Preotul Necula: Veţi putea merge în concediu în Israel în 5 ani. Despre crima din Sibiu - „Suntem oraşul peste care s-a şters acum toată grandoarea noastră de cultură”

Părintele Constantin Necula, unul dintre preoţii creştin ortodocşi care au mers de multe ori în Israel, crede că vor mai putea fi posibile călătoriile în Ţara Sfântă în cinci ani de zile, "poate chiar mai devreme", din cauza războiului de acolo. Iar despre crima recentă petrecută în municipiul Sibiu, acesta spune că „suntem orașul peste care s-a şters acum toată grandoarea noastră de cultură.”

Un tânăr l-a întrebat, marţi seara, pe preotul Necula când crede că se va mai putea merge în concediu în Israel. Acesta a explicat sutelor de tineri prezenţi la conferinţa "Tinereţe şi Viaţă întru Hristos" că "trăim într-o lume extrem de rea".

"Veţi putea merge în concediu în Israel, în 5, 6, 7, 10 ani. Poate chiar mai devreme. Dar ţineţi minte ce vă spun: dacă vă duceţi să vedeţi doar urmele războaielor, nu o să vă placă. Eu am trecut prin zone în care câteodată se mai vedeau urmele de război şi m-am încăpăţânat să văd Auschwitz-Birkenau şi când mai faceţi pe fiţoşii şi credeţi că le ştiţi pe toate, luaţi-vă un bilet şi mergeţi până la Auschwitz în Polonia şi când vă întoarceţi, povestim împreună. Trebuie să vedeţi adevăratele răni, ca să înţelegeţi adevăratele boli ale omenirii.Trăim într-o lume extrem de rea. Noi suntem foarte răi", a afirmat preotul Constantin Necula, potrivit Agerpres. 

Acesta a mai vorbit şi de alte teme actuale care-i preocupă pe tineri, cum ar fi consumul de droguri. Preotul Constantin Necula s-a referit şi la crima care a avut loc în urmă cu câteva zile la Sibiu, unde un tânăr drogat şi-a ucis tatăl.

"Suntem oraşul peste care s-a şters acum toată grandoarea noastră de cultură. Un tânăr drogat şi-a ucis tatăl, un om de mare calitate şi un pomicultor ale cărui mere mi-au bucurat multă vreme din viaţă. Cum am ajuns atât de jos?", a arătat preotul Constantin Necula.

Conferinţa "Tinereţe şi Viaţă întru Hristos" a fost organizată în aula Facultăţii de Medicină din Sibiu, de către Organizaţia Tinerilor din Sibiu. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

14 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 1 lună

Intreb,nu dau cu paru': ce a cautat de atitea ori si pe ce bani?Da la Auschwitz?Daca-i citesti declaratia de avere te crucesti.E avut popa,nu gluma!Cum zicea tipul ala,al carui nume momentan imi scapa: ''Mai degraba va intra o camila prin gaura acului decit un bogat in Imparatia Domnului'? Sau gresesc?
Raspunde

Muschetarul roman

Acum 1 lună

Am fost la Auscwitz. ...e horor sa vezi cate sau intamplat acolo. Nu as vrea sa mai merg. Opriti razboaiele! Nu le alimentati cu arme si cu carne de tun pentru orgoliul unora.
Raspunde

Pop a. postu

Acum 1 lună

muschetare, cui te adresezi, lui putin sau sefului hamas?
Raspunde

Alex

Acum 1 lună

"când mai faceţi pe fiţoşii şi credeţi că le ştiţi pe toate" zise o persoana care vorbeste de parca le stie pe toate. "Suntem oraşul peste care s-a şters acum toată grandoarea noastră de cultură. Un tânăr drogat şi-a ucis tatăl, un om de mare calitate şi un pomicultor ale cărui mere mi-au bucurat multă vreme din viaţă. Cum am ajuns atât de jos?" - asta inseamna pragul de jos. Multe vorbe de la individ si cu nici un dram de compasiune, intelegere, o viziune de ansamblu a vietii, societatii, doar un inept plin de sine care nu stie sa comunice decat prin critica, judecata si de pe o pozitie de superioritate
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

No mainstream

Acum 1 lună

Este la fel in fasia Gaza, acolo unde palestinienii sunt tinuti ca niste animale, cu apa, mancarea, curentul si cimentul rationalizate si controlate, de zeci de ani, in tara lor.
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Sunt ținuți conform statutului lor. Dar ai greșit regnul. Trag mai mult spre păsări mai exact spre cele cu penaj negru și cioc ascuțit. Oricât încerci sa le stârnești se adaptează mai bine ca înainte se înmulțesc excesiv, devin imune la orice fel de substanțe materiale și nemateriale.

Raspunde

Hermann Stadt

Acum 1 lună

Aud de la cineva,"nu spui cine",ca părintele poate ierta păcatele omului cu ceva bani(nu puțini).Pai atunci cum rămâne părinte cu citatele din biblie în care se spune că mântuirea nu poate fi data decât de Dumnezeu și nu este altceva decât darul Lui pentru cei ce cred în Isus?Sa amintim și vorbele Lui Iisus care spune că "nimeni nu vine la Tatăl decât prin mine"? Of of părinte,oare de ce vrem de cele mai multe ori sa părem bătrânica cu ultimii doi bănuți dar sfârșim ca farisei?
Raspunde

Gaza

Acum 1 lună

Comentariile sunt dovada clara ca a dispărut aura culturală a Sibiului. Necula are dreptate

Raspunde

Unul

Acum 1 lună

"Trăim într-o lume extrem de rea. Noi suntem foarte răi." Pr. Dr. Necula C., Conferința "Tinerețe și Viață intru Hristos", Sibiu, 2023. Cât rău poate face Necula, ăsta, spunând așa ceva unor studenți de 20 de ani care în timpul lor liber vin la o conferință despre "Viață întru Hristos"! Studenții ăștia, chiar dacă "lumea e extrem rea" - să admitem de dragul logicii, dar e tare subiectiv, că lumea e și tare frumoasă la 20 de ani -, nu au avut încă timp când să facă "rău" lumii, cel mult lor, dacă au mințit că și-au uitat caietul acasă. În plus e de bănuit că sunt dedicați principiilor creștin-ortodoxe, dacă vin la așa conferință. Dar ăsta le vorbește despre "NOI SUNTEM foarte răi". Poate că se știe pe el rău și ar vrea să nu mai fie numai el rău, și-n felul ăsta să fie ceva normal răul pe care-l poartă. Ca un golan care ar vrea să-i golănească și pe cei din jurul lui, să nu mai fie numai el golan și golăneala să nu mai fie un comportament rău-văzut de grupul unde trăieste. Ca Adrian Severin care zicea că dacă toți SUNTEM infractori fapta nu mai este infracțiune. Studenții ăia posibil ca la un moment dat se vor lovi de un "rău" care să vrea să-i corupă. Știind că "lumea e extrem de rea și noi suntem foarte răi", de la o personalitate admirată de ei, de teapa lu' Necula, vor alege mai ușor răul în locul binelui. La o adică, oricum, "lumea e extrem de rea și noi suntem foarte răi" și vor fi și ei cum "suntem noi", "lumea", și cum le-a spus că "suntem" unul pe care ei îl admiră. Ajungi să te întrebi uneori - când îl auzi vorbind și așa mâțăit, ca să fie mai aproape de tineri, crede el - de ce parte este de fapt Necula ăsta? Îi de partea binelui sau a "foarte răului", cum zice că "suntem". Noi, ăștialalți, care nu căutăm gloria, puterea și banii ne rugăm pentru ca studenții să aleagă întotdeauna binele. Ne rugăm lui Dumnezeu pentru bine, chiar dacă în universitățile României e jale cu iz de jaf, servicii secrete, loji masonice, KGB și stalinism, și-s adunați pe acolo prea mulți "foarte răi", care ar vrea să se hrănească, ca hienele, cu sufletele studenților care, dacă nu sunt atenți, le cad victime.
Raspunde

Alex

Acum 1 lună

Dacă nu înțelegi adică nu poti să faci legăturile logice între argumentele părintelui Necula, nu mai vorbi pe lângă subiect,las-o baltă, ocupă-te de alte lucruri mai simple
Raspunde

Unul

Acum 1 lună

Aha, dar tu înțelegi și faci legăturile logice între argumentele lu Necula, da' nu vrei să le explici! :-))) Ce bandit golan ești tu, Constantine, scuze... Alex.
Raspunde

Scarbit. Bolnav. Pacat

Acum 1 lună

Las-i tu cu "adoratia"
Raspunde

Unul

Acum 1 lună

@Scarbit.Bolnav.Pacat Ce vrei să spui? Scrie în românește, că nu se înțelege! Sunt foarte curios, de aia te întreb. Ce-i cu "adorația"? Cine pe cine să lase?
Raspunde

Coșbuc

Acum 1 lună

"Veţi putea merge în concediu în Israel, în 5, 6, 7, 10 ani. Poate chiar mai devreme.", zise îngâmfatul, în loc să spună cinstit că nu știe. Probabil că ipocritul nu știe poezia "Profeție" a lui George Coșbuc. Dacă prefăcutul o știa, poate evita să fie o definiție vie a imposturii. "Atunci ți-or fi desigur grânarele înguste / De-or vrea din ceruri zeii să scapi fără lăcuste." :-))))) https://ro.m.wikisource.org/wiki/Profe%C8%9Bie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus