Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
1°C

Știrile zilei la Sibiu: Un nou lanț de supermarketuri în oraș, Sibiul a cumpărat Fabrica de cultură cu 6,3 milioane de euro, ultimul tur de bicicletă al sezonului

Știrile zilei la Sibiu: Un nou lanț de supermarketuri în oraș, Sibiul a cumpărat Fabrica de cultură cu 6,3 milioane de euro, ultimul tur de bicicletă al sezonului

Turnul Sfatului vă prezintă o selecție a celor mai importante știri ale zilei de miercuri:

Consultații medicale simple online gratuite. Un IT-st sibian a lansat primul asistent medical virtual creat cu puterea inteligenței artificiale

După ce s-a rănit la o mână și n-a știut cum să procedeze pe moment, un IT-st sibian s-a gândit că mai mulți oameni s-au confruntat cu această problemă: Unde ceri un sfat medical simplu, pe o problemă comună, care nu necesită deplasarea la ”Urgențe” ori un telefon la ore nepotrivite la medicul de familie? Așa a luat naștere primul asistent medical virtual creat cu puterea inteligenței artificiale, Doctor Popescu, disponibil acum pentru toți românii pe www.intreaba.doctor.

Detalii aici.

Un sibian a renunțat la job-ul în multinațională pentru a duce mai departe tradiția sticlăriei. „Ne place să vedem produsele care rezultă din munca noastră”

A vrut să ducă mai departe o tradiție de familie și pentru asta a renunțat la locul de muncă pe care îl avea într-o multinațională. Atras de tot ceea ce înseamnă sticlărie și găsind în sticlă un material fascinant, Horațiu Oltean produce alături de tatăl său obiecte inedite din sticlă. Au participat la licitații pentru a cumpăra echipamente și scule de la fosta fabrică de sticlă Vitrometan Mediaș, iar în prezent cei doi reușesc să-și surprindă clienții cu piese din sticlă.

Detalii aici. 

Eficiență la Consiliul Județean: ce nu s-a putut în șase luni, are termen o lună și jumătate. Cîmpean amenință cu penalități-record

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a arătat că pe 1 noiembrie va fi semnat contractul pentru furnizarea și distribuirea în județ a 240.000 de pubele pentru colectarea deșeurilor. Termenul de îndeplinire a acestui contract a fost restrâns la o lună și jumătate, față de cele șase luni prevăzute inițial.

Detalii aici.

Noi controale la benzinării și stații GPL: Trei amenzi în valoare de 6 000 lei

Instituția Prefectului Sibiu anunță că în ultima săptămână s-au efectuat 32 de controale noi la benzinării și stații GPL, descoperindu-se 16 deficiențe și aplicându-se trei amenzi.

Detalii aici.

Bărbatul găsit mort în râul Cibin s-a înecat

Bărbatul care a fost găsit mort marți seara în râul Cibin s-a înecat este concluzia legistilor, declară pentru Turnul Sfatului reprezentații IPJ Sibiu. Bărbatul de 67 de ani a fost găsit mort în Cibin, lângă localitatea Cristian. Acest a fost extras din ape de pompierii militari, iar polițiștii sibieni continuă cercetările. 

Detalii aici.

Sibiul a cumpărat Fabrica de cultură cu 6,3 milioane de euro. „Încheiem cu succes un proiect de salvare a unui spațiu cu puternice influențe în peisajul cultural”

Reprezentanții CITR, care administrează insolvența societății Construcții SA, anunță finalizarea procedurii de vânzare a spațiului cunoscut sub numele de „Fabrica de cultură”. Prețul a fost de 5,29 milioane de euro, la care se adaugă TVA.

Detalii aici.

Un nou lanț de supermarketuri vine la Sibiu. Companie cu capital 100% românesc

Lanțul de supermarketuri Senic Gross & Market ajunge la Sibiu, programând pentru joi dimineață inaugurarea primului magazin din oraș, al doilea din județ, după cel de la Mediaș.

Detalii aici.

Urban Bike Revolution invită sibienii la ultimul tur de bicicletă al sezonului

Asociația Urban Bike Revolution ne invită duminică, 29 octombrie, de la ora 15:30, la ultimul tur de bicicletă al sezonului. Detalii aici.

Detalii aici. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus