Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Peste 20 de milioane de euro pentru supravegherea lucrărilor de pe tronsonul 3 din Sibiu – Pitești. Licitație CNAIR

Peste 20 de milioane de euro pentru supravegherea lucrărilor de pe tronsonul 3 din Sibiu – Pitești. Licitație CNAIR

Supravegherea lucrărilor pe lotul 3 din Autpstrada Sibiu Pitești e evaluată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) la 101 milioane de lei fără TVA, aproximativ 20 de milioane de euro, conform datelor unei licitații publice.

”Obiectul contractului Servicii de Supervizare ,,Proiectare și Execuție Autostrada Sibiu – Pitești Secțiunea 3: Cornetu – Tigveni” va consta în furnizarea de servicii de supervizare de înaltă calitate, atât în timpul perioadei de proiectare și execuție a lucrărilor, cât și pe parcursul perioadei de garanție a lucrărilor, în vederea urmăririi corectei utilizări a fondurilor disponibile și pentru a se asigura că Antreprenorul proiectează și execută lucrările în conformitate cu obligațiile contractuale, în special în ceea ce privește durata, cantitatea, calitatea și costul proiectării și al lucrărilor”, se precizează în document.

Valoarea estimata totală a contractului este de 101,405 milioane lei fără TVA.

Preț total: 1,06 miliarde euro

Considerat a fi cel mai mare contract pentru o autostradă din România, lotul 3 Cornetu – Tigveni de pe A1 Sibiu – Pitești, a fost semnat în luna august. Contractul pentru proiectarea și execuția lotului 3 în lungime de 37 de kilometri a fost semnat cu WeBuild pentru 5,3 miliarde lei. Constructorul din Italia cu certificat intermediar are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și aproape 4 ani pentru execuție.

Licitația pentru proiectarea și execuția lotului Cornetu – Tigveni a fost lansată în septembrie 2020, într-o primă fază 15 asocieri și constructori au depus oferte, șase dintre candidaturi fiind selectate în iunie 2021 pentru licitația restrânsă: Aktor, Astaldi, Makyol, Mapa, Pizzarotti şi Strabag. Mapa, Aktor și Pizzarotti nu au mai depus oferte pentru acest contract.

Contractul are o durată de 11 ani, din care primele 14 luni pentru proiectare, 59 luni execuție, respectiv 5 ani pentru garanție, dar cu punctaj superior pentru un calendar accelerat de 12 luni proiectare și 45 de luni execuție.

Lucrările vor fi finanțate din fonduri europene nerambursabile.  WeBuild mai lucrează și la Lotul 5 al Autostrăzii Sibiu – Pitești, între Curtea de Argeș și Piteșt.

Lotul dintre Cornetu și Tigveni are o lungime de 37 de kilometri și este cel mai lung tronson al Autostrăzii de pe Valea Oltului. Contractul are o perioadă de proiectare ofertată conform factorului de evaluare de 12 luni și o perioadă de execuție de 45 de luni. Perioada de garanție a lucrărilor ofertată este de 120 de luni.

Traseul are o lungime de 37,4 km.

Principalele lucrări ale acestei secțiuni sunt:

95 de poduri și pasaje

Tunel cu două galerii independente, în lungime de 1,7 km/galerie

Nod rutier Cornetu și Nod rutier Văleni

Ecoduct în zona localității Călinești

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus