Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Strângere de fonduri pentru popularea apelor din județul Sibiu

Strângere de fonduri pentru popularea apelor din județul Sibiu

Asociația Fly Fishing Club Sibiu organizează în această perioadă o campanie de strângere de fonduri pentru popularea cu pește și întreținerea apelor din județul Sibiu.

Fly Fishing Club Sibiu are în gestiune peste 20 de ape din județul Sibiu, cele mai cunoscute fiind Cibinul, lacul de acumulare de la Gura Râului, Valea Ștezii și Tălmaciu, printre altele.

Reprezentanții asociației spun că în fiecare an organizează campanii de populare cu pește a apelor pe care le au în gestiune, scopul fiind de a proteja puietul indigen.

”Conform contractelor semnate cu statul român, noi toate apele avem obligația să le populăm, lucru pe care l-am făcut și îl facem an de an. Anul asta capacitatea este mai restrânsă din motive economice. Ca să nominalizez câteva ape: Râul Sadu, râul Avrig, râul Mare Cibin, lacul barajului de acumulare de la Gura Râului, Valea Lotrioarei, pârâul Nou Român, râul Sadu.

Toate acestea sunt ape pe care an de an le-am populat, prin aceste activități scopul principal fiind acela de a proteja puietul indigen. În plus, o parte din ei se adaptează, astfel că pe unele sectoare de râu susținem populația”, a explicat pentru cititorii Turnul Sfatului Darius Scoică, președintele Asociației Fly Fishing Club Sibiu.

Pentru a explica de este necesară o strângere de fonduri, oficialii Fly Fishing au arătat câteva prețuri din piață. Spre exemplu, pentru a popula apele cu păstrăv indigen puiet de un an, cu o lungime de 8-10 cm, prețul unui kilogram este cuprins între 135 și 180 de lei. Pentru a popula cu puiet de șalău cu o lungime cuprinsă între 12 și 15 centimetri, o estimare de preț este de minim 3 lei bucata.

”Din păcate nu vinde nimeni reproducători de șalău, șalăul fiind un pește extrem de valoros și foarte greu de crescut, cât și de transportat”, a mai precizat Darius Scoică.

Oricine vrea să dea o mână de ajutor pentru popularea apelor din județul Sibiu sau să susțină natura, o poate face accesând acest link:

www.flyfishingclubsibiu.ro/doneaza

ape fly fishing

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Aurel M.

Acum 3 săptămâni

Puieții care i-ați 'introdus' pe râurile concesionate nu prea erau prea mulți...iar restu nu apucă să crească pt. că au grijă localnicii să-i curenteze,iar apoi cereți bani la fraieri să pescuiască pungi C&R pe ele...Iar dacă vreți bani poate găsiți cumva metoda să-i amendați pe localnici,care oricum au majoritatea fundului gradinii până-n malul apei și deversează dejecțiile de la animale,saci,mortăciuni,lighene,plasticuri și altele...Și vă lăudați cu populări și altele...Lăsați-vă de prostii și orientați-vă spre altceva...că sunteți o glumă proastă...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus