Duminică,
03.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

S-a încheiat protestul angajaților de la Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu. „De astăzi am intrat în program normal de muncă”

S-a încheiat protestul angajaților de la Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu. „De astăzi am intrat în program normal de muncă”

Protestul angajaților Casei de Asigurări de Sănătate s-a încheiat atât la nivel național, cât și la nivelul județului Sibiu. Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, 14 noiembrie, proiectul de lege prin care se majorează veniturile personalului de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. S-au înregistrat 203 voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi 55 de abţineri. Reprezentanții instituției de la Sibiu spun că de astăzi sunt reluate toate activitățile.

Deputaţii au introdus mai multe amendamente în acest sens la Ordonanţa Guvernului nr. 21/2023 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu impact în domeniul sănătăţii.

Potrivit noilor prevederi, salariul şi celelalte drepturi ale personalului CNAS şi al caselor de asigurări se vor stabili „la nivelul maxim de salarizare aflat în plată aferent funcţiilor din cadrul aparatului de lucru al Guvernului”, scrie Agerpres.

Deputaţii au adoptat un amendament care prevede că "asimilarea funcţiilor şi salariilor (...), precum şi stabilirea noului nivel de salarizare se realizează prin ordin al preşedintelui CNAS, în limita bugetului aprobat prin Legea bugetului de stat”.

În acest context, și protestul angajaților de la Sibiu s-a încheiat, fapt confirmat de reprezentanții celor care au protestat.

„S-au satisfăcut cererile Blocului Național Sindical, în sensul că, în Camera Deputaților, s-au pus pe ordinea de zi prevederile legislative, au fost aprobate și, ca atare, nu mai avem obiectul protestului. De astăzi am intrat în program normal de muncă. Se fac absolut toate activitățile specifice Casei de Asigurări de Sănătate, inclusiv plăți”, a declarat pentru Turnul Sfatului Nicolae Parolă, inspector compartiment resurse umane și colaborator al Blocului Național Sindical.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Dan

Acum 2 săptămâni

Deci salarii maxim posibile
Raspunde

Mihai

Acum 2 săptămâni

S-au întors putorile la statul deageaba. Vremea trece, leafa merge, actualizată. Eu așa aș concedia putorile astea și aș da un nou concurs. Să te ferească să ai nevoie de ceva de la ei ca mori încet.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus