Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
5°C

Snowmobil de peste 16.000 de euro pentru Salvamont Sibiu. Va deservi pârtia Oncești

Snowmobil de peste 16.000 de euro pentru Salvamont Sibiu. Va deservi pârtia Oncești

Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu are acum în dotare un snowmobil de ultimă generație. Potrivit lui Dan Popescu, șeful acestei instituții, este o achiziție extrem de importantă, pentru că serviciul nu mai avea decât un singur snowmobil funcțional, dar care nu reușea să acopere pârtiile din Păltiniș, respectiv Arena Platoș și Oncești, din cauza lipsei de acces între ele. Investiția a fost făcută de Consiliul Județean, la solicitarea Salvamont.

Snowmobilul care așteaptă acum în curtea Salvamont Sibiu să fie dus pe pârtia din păltiniș este destinat intervențiilor în zona pârtiilor de schi din Păltiniș. Consiliul Județean Sibiu a plătit 82.000 de lei, fiind un Lynx 59 Ranger Alpine 900 produs de firma Can-Am. Este dotat cu șenile late ce permit accesul în zonele înzăpezite, dispune de o șa specială pentru transportul victimelor în zona din spatele pilotului, dar și de un cârlig de remorcare pentru „Akja” – targa specială pe care salvamontiștii o utilizează în cazul accidentelor grave.

„Conform datelor deținute de Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu, o treime din numărul total al accidentelor montane din județul Sibiu se produc în zona schiabilă a stațiunii Păltiniș. Anul trecut, salvamontiștii sibieni au intervenit în 286 de cazuri în zona Munților Făgăraș, Lotru și Cindrel”, scriu cei de la Consiliul Județean pe pagina de facebook a instituției.

Contactat telefonic, Dan Popescu, șeful Salvamont Sibiu explică importanța achiziției în misiunile pe care salvamontiștii le desfășoară.

„Este o achiziție foarte importantă pentru noi. Serviciul Public Județean Salvamont are în parcul auto acel UTV cu șenile, cumpărat în anii trecuți, pe care noi îl puteam folosi și pe pârtia de ski și mai aveam două snowmobile dintre care unul este stricat și nu mai sunt piese pentru el pe piață. Fabrica care l-a produs este în faliment și nu mai putem găsi piese de schimb. Am rămas doar cu un snowmobil funcțional care și el este vechi și atunci am fost fericiți să aflăm că s-a aprobat achiziția unui nou snowmobil în urma cererii noastre de investiție și acum îl și avem în curte. Așteptăm să vină zăpada și să-l urcăm la Păltiniș ca să-l putem folosi”, spune Dan.

Va fi destinat unei singure pârtii.

„Fiecare pârtie este cu snowmobilul ei pentru că nu avem cale de acces direct la cele două pârtii. Astfel, unul va sta la Arena Platoș și unul la Păltiniș în bază, pentru că de acolo avem acces direct pe pârtie”, mai spune șeful Salvamont.

În zilele următoare, noul, va ajunge la baza Salvamont Păltiniș unde, alături de UTV-ul achiziționat în 2022, tot de către Consiliul Județean Sibiu, va răspunde apelurilor venite din partea turiștilor, ușurând și eficientizând totodată munca salvamontiștilor sibieni.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Ovidiu Oanta

Acum 1 săptămână

Felicitari!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus